Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

Мнение от top » 08 Апр 2018, 1:51

Живея в зелена зона и общо взето пред гаража (подземен на блок) не може никакви колчета да се слагат или нещо друго. На практика, ако някой спре и си остави колата нищо не може да се направи, чупя им чистачките, огледалата или нещо друго, но това е за мое успокоение като бързам и трябва заради някой идиот да си взема такси... Като цяло не се случва често, повечето хора са възпитани, съзнават че са спрели пред гараж и си стоят в колите или си оставят телефона, идиотите са горе долу по 2-3 на година Също има едно приложение с което се снимат и уж може да се прати сигнал да ги глобят, но това е несигурно и пак не помага на момента.. Питал съм ги тия дето слагат скоби и казват че нямат право да слагат скоба на такъв нарушител. На практика общината не е измислила никакъв полезен начин за този проблем и трябва всеки сам да се самоуправи.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 08 Апр 2018, 15:47

Когато нарежеш гумите на някой, това е престъпление по чл. 216 ал.1 от НК - унищожаване на чуждо имущество съответно лишаване от свобода до 5 години. Ако обаче вместо да му режеш гумите му пробиеш/срежеш вентилите поради ниската стойност на нанесената щета почти гарантирано това ще бъде престъпление по чл. 216 ал.4 - иначе казано същото, но маловажен случай - наказанието е глоба от 100 до 300 лв. Вие преценете кое е за предпочитане.
П.С. И внимавайте да не попаднете на някои скъпи вентили със система за мерене на налягането и да ги тотализирате, защото пак отивате по ал.1.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Апр 2018, 15:48

efren написа:Когато нарежеш гумите на някой, това е престъпление по чл. 216 ал.1 от НК - унищожаване на чуждо имущество съответно лишаване от свобода до 5 години. Ако обаче вместо да му режеш гумите му пробиеш/срежеш вентилите поради ниската стойност на нанесената щета почти гарантирано това ще бъде престъпление по чл. 216 ал.4 - иначе казано същото, но маловажен случай - наказанието е глоба от 100 до 300 лв. Вие преценете кое е за предпочитане.
П.С. И внимавайте да не попаднете на някои скъпи вентили със система за мерене на налягането и да ги тотализирате, защото пак отивате по ал.1.

И как ще докажат кой ги е срязал?

Аватар

Мнение от efren » 08 Апр 2018, 15:51

Свидетелите са гадно нещо :mhihi: , камерите още повече.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Апр 2018, 16:02

Свидетелите може да има и от двете страни :mhihi:
Аз съм го ял това с "поставени свидетели". После те го изядоха точно заради камерите, така че е ясно. Ама една качулка и камера йок :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 08 Апр 2018, 17:25

Аз съм от Стара Загора и преди време беше прието, ако спираш за малко някъде на кофти място, си оставяш листче с телефонния номер отпред на таблото. Аз лично съм звънял два пъти при паркирани пред вход за гаражите автомобили. Хората идваха след 30-тина секунди и не е имало проблем. След като въведоха платената зона из центъра и паяците не съм имал такива случаи, но знам, че има. Със служебната кола съм спирал няколко пъти за 5-10 мин пред гараж с листче с телефона на таблото, но ми беше гадно и отдавна не го правя.
Та един съвет - огледайте предното табло, преди да предприемете някакви действия! Може човекът да ви е оставил жокер. Също така има и много загубени и много разсеяни хора, които просто не се усещат, че са спряли пред гараж и едва ли заслужават чак рязане на гуми и чупене на разни работи.
Иначе за останалите, начини на предупреждение си има по много методи, но добре да не правят физически щети, защото е наказуемо, както пише колегата по-горе. Примерно лошата миризма в купето е доста кофти нещо и може да напомня на идиота дълго време. Не поврежда автомобила физически. Има разни варианти в това направление.
Материята наистина е фина и не е добре да се прилага агресия. Паякът е най-добрия вариант, но в много градове не действа.

dextuar написа:Свидетелите може да има и от двете страни :mhihi:
Аз съм го ял това с "поставени свидетели". После те го изядоха точно заради камерите, така че е ясно. Ама една качулка и камера йок :ok:

От любопитство - Как го изядоха свидетелите? Винаги ми е било любопитно това 1-3 години затвор за лъжесвидетелстване дали наистина действа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Апр 2018, 20:00

Показах им няколко камери и бързо получиха амнезия, когато дойде полиция, до съд не се стигна, а го заслужаваха.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 08 Апр 2018, 20:30

Колеги, има едни бележки “Паркирал си като идиот”, които трудно се махат. 15 мин (примерно). Зимата като ми запушат гаража и тряба да мръзна докато ги чакам, боцкам им една бележка и си хващам такси. Те после 15 мин да да мръзнат зада им дойде акъла.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 09 Апр 2018, 8:50

Отвивам игличките на вентилите и с гаргите стискам вентила да не може да си ги навие обратно. Гуми не режа, защото е гадно да караш някой да купува нови гуми, ама като ги поноси 4-те на гръб до гумаджията или като му иде целия ден и им идва акъла на наглеците
Изображение
ATR-42/72

Аватар

Мнение от efren » 09 Апр 2018, 8:59

DLVasilev написа:Отвивам игличките на вентилите и с гаргите стискам вентила да не може да си ги навие обратно. Гуми не режа, защото е гадно да караш някой да купува нови гуми, ама като ги поноси 4-те на гръб до гумаджията или като му иде целия ден и им идва акъла на наглеците

Ето още един човек, който разсъждава като мен :mhihi: .

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 09 Апр 2018, 9:10

Сваляш му предния номер и го мяташ в кофата, нямате си представа в какъв филм влиза тъпака след това... един прЕател ми каза :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Апр 2018, 9:18

и после за неопределен период от време единствената цел ще ми е да ти издебна твоята кола и да останеш без номер...пак един прЕател ми го каза :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 09 Апр 2018, 13:06

Когато някой ви спре пред гаража и му спукате гумите, как очаквате да си премести колата после? :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 09 Апр 2018, 20:18

Комбина написа:Сваляш му предния номер и го мяташ в кофата, нямате си представа в какъв филм влиза тъпака след това... един прЕател ми каза :mhihi:

Това е гениално, чиста работа, ще го пробвам, само да се появи подходящия кандидат.. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 09 Апр 2018, 20:39

kiko написа:и после за неопределен период от време единствената цел ще ми е да ти издебна твоята кола и да останеш без номер...пак един прЕател ми го каза :mhihi:
Ще го дебнеш защото не може да му спираш пред гаража... Евала

Иначе нямам гараж, не спирам пред чужди гаражи, не спирам и пред блокови пространства, точното защото предполагам, че някой си заплюва места.
И въпреки това, въпреки че съм коректен са ми удряли 2 пъти колата като е била спряна без да пречи. И ме запушват най-редовно разни идиоти. Дигам чистачки най-много. Ефект = 0.

Обаче имам съседи, които пукат гуми, дерат коли - когато ги запушват или им спират пред гаражите.

Познайте кой метод е по-ефективен.

Иначе за телефона отпред и аз оставям ако не съм в Пловдив или в квартал където не паркирам при познати. Не са ми звъняли до сега, просто защото избирам неконфликтни места, но определено съм убеден, че доста проблеми би спестило.

А имам и познат с 4х4 автомобил, живееше на центъра преди... Еми често имаше спрели пред гаража. Теглеше ги на средата на улицата и ги заебаваше.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата