Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

Мнение от Мордехай » 07 Апр 2018, 11:30

@2bar написа:по юридически път е определено по - доброто решение.

Какво имаш предвид? Стояли сме с двама полицаи да чакаме един паркирал пред гаража ми около 2 часа, кварталния ги прати след поредното ми обаждане и молби за реакция, двамата се отвисяха на жегата, изпиха по два литра вода, звъняха за паяк къде ли не и никой не им помогна, колкото и да ненавиждам хората в професията им, чак на мен ми стана жал за хората. Накрая собственикът дойде и се извини и те го пуснаха без да го глобят, защото не са от кат. Направо смях.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 07 Апр 2018, 12:18

pinko_23 написа:
dextuar написа:За пръв път я виждам тази кола, едва ли е на някой от входа. В интерес на истината, досега за толкова години само няколко пъти съм ставал свидетел да се спира така.

По интересно ми е с гаража какво правим?

За гаража решението е следното, в общината се подава заявление, че гаража е твой и т.н. плаща се една такса и получаваш правото да си купиш знак забранено паркиране трябва да си го монтираш заедно с други оказателни табели, че ако ти спре някой пред гаража викаш паяка и му вдигат колата. И спокойно ако някой ти спре пред гаража си звъниш на 112 или телефона на паяка

На мен ми са се обаждали от неизвестен номер да си махна колата пред гараж - блока беше нов и нямаше много движение тогава а и бях спрял за минутка- две,но явно човека решил да си паркира колата,чудното е че този който ми се обади да си махна колата знаеше името ми номера на тел-а и на колата

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Апр 2018, 12:26

MartinP написа:
pinko_23 написа:
dextuar написа:За пръв път я виждам тази кола, едва ли е на някой от входа. В интерес на истината, досега за толкова години само няколко пъти съм ставал свидетел да се спира така.

За гаража решението е следното, в общината се подава заявление, че гаража е твой и т.н. плаща се една такса и получаваш правото да си купиш знак забранено паркиране трябва да си го монтираш заедно с други оказателни табели, че ако ти спре някой пред гаража викаш паяка и му вдигат колата. И спокойно ако някой ти спре пред гаража си звъниш на 112 или телефона на паяка

На мен ми са се обаждали от неизвестен номер да си махна колата пред гараж - блока беше нов и нямаше много движение тогава а и бях спрял за минутка- две,но явно човека решил да си паркира колата,чудното е че този който ми се обади да си махна колата знаеше името ми номера на тел-а и на колата
Не всеки има човек от КАТ да му даде инфо. Аз съм против чупенето на чужди вещи, но ако някой ми създава неудобства да си ползвам хамбара, дето струва колкото няколко Е60-ки, няма как да му се церемоня еле пък да му се моля. Ако е оставил телефон, ще му се обадя, но това няма как да продължава вечно да го раздавам телефонист, да му се моля да си премести кочината и да го чакам, когато бързам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 07 Апр 2018, 12:51

madafaka_donkele написа:Вдигаш чистачки, ако продължава ги огъваш, ако пак продължава огледала или ножа в гумите. Никакво "с добро". Такива олигофрени от добро не разбират. Ако имаш възможност да ги избуташ с твоята кола също е вариант.

На мен така ми прави някой като си спра пред моя гараж! Кажете с тея как се справяте?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 07 Апр 2018, 12:53

звъня на паяка и идва до 10 минути. никви чистачки, никви гуми. е ся живея в непосредствена близост до наказателния паркинг :mhihi: после идва едно чудеше и шашкане къде им е колата :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 07 Апр 2018, 15:05

Мордехай написа:

Какво имаш предвид? Стояли сме с двама полицаи да чакаме един паркирал пред гаража ми около 2 часа, кварталния ги прати след поредното ми обаждане и молби за реакция, двамата се отвисяха на жегата, изпиха по два литра вода, звъняха за паяк къде ли не и никой не им помогна, колкото и да ненавиждам хората в професията им, чак на мен ми стана жал за хората. Накрая собственикът дойде и се извини и те го пуснаха без да го глобят, защото не са от кат. Направо смях.

Какво мога да имам предвид ? Да се консултираш първо с адвокат и той да ти обясни, какво е законовото положение.

Аз не съм такъв и не мога да ти кажа дали в твоят случай (паркирал ти пред гаража) имаш право? Това, че не е нормално да паркира пред гаража е ясно, но не знам, дали е забранено. Може би да стане забранено, ако има знак или нещо подобно. Просто много хора го карат на принципа - след като не е забранено, значи е разрешено.

Но в никакъв случай не съм на мнение, че някой може да го играе на шериф в махалата и да раздава правосъдие. К'ва е тази сметка - спрял ти пред гаража = счупени чистачки или спукани гуми или надраскана боя?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 07 Апр 2018, 15:44

Щом вече и в крайните квартали става мазало във Варна , значи не ми се мисли към централните части какво им е.
Напоследък наблюдавам един сульо , който има 3 коли , от които кара 1 и си спира двете заедно и с третата ги запушва. Даже вчера изкара едната бангия от двете успоредни и запуши свободното място с 3тата си кола за да има после къде да спре.
Има места на 20 метра оттам ама той да не е балък ли е да върви 50 крачки до входа ? :bang:
Проблема е само и единствено в броя на колите в едно семейство и големия процент тарикати everywhere.
По темата мога да дам съвет да се забият 2 големи и дебели колчета , за да има място за минаване поне за входа. А за гаража най-простото е с туби пълни с вода , а най - сигурно от онея общинските железа дето се заключват в земята. Не че пак не могат да те възпрепятстват някак ама :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Апр 2018, 16:37

@2bar написа:
Мордехай написа:

Какво мога да имам предвид ? Да се консултираш първо с адвокат и той да ти обясни, какво е законовото положение.

Аз не съм такъв и не мога да ти кажа дали в твоят случай (паркирал ти пред гаража) имаш право? Това, че не е нормално да паркира пред гаража е ясно, но не знам, дали е забранено. Може би да стане забранено, ако има знак или нещо подобно. Просто много хора го карат на принципа - след като не е забранено, значи е разрешено.

Но в никакъв случай не съм на мнение, че някой може да го играе на шериф в махалата и да раздава правосъдие. К'ва е тази сметка - спрял ти пред гаража = счупени чистачки или спукани гуми или надраскана боя?

Изображение

Аз съм кола №1, №2 е спряла пред други паркирали коли, в насрещното движение, като го блокира. КАТ дойде на 10-та минута в 18 часа, в най-големите задръствания, без да има ПТП и ми обясниха, че аз съм виновен, защото, както се изразиха, съм попаднал не на когото трябва и им се обадили от едно министерство, а човека много настоявал да ме глобят. Глобата беше за неразумно шофиране. Писаха,че имало и материални щети- когато ги попитах къде са, казаха, че не се виждали от прахта по колите, но имало... Така,че проблема с паркирането ще се реши, когато се реши и проблема с едни граждани за европейско развитие на България- в момента копират наглото поведение на вожда си, може да паркират където си поискат, да ти вземат номера на телефона, напълно незаконно от някъде и да ти се обадят и да направят каквото още се сетиш... Фен съм на определени действия споменати в темата, но пиша това за да предупредя- трябва да се пипа внимателно или с техните методи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 07 Апр 2018, 16:39

MartinP написа:
pinko_23 написа:

Това е идеята на табелата и заявлението в общината, иначе тука така няма да ти се обадят, в системата на КАТ или друга такава институация неможе тука така и вътрешен човек да рови и да дава информация.
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Апр 2018, 16:41

Аз живея в малък провинциален град, където няма проблеми с паркирането или поне - проблемите не са сериозни... Тук хората се познават и по-брутални мерки не са препоръчителни - ако му срежеш гумите, може утре да ти запалят гаража, няма смисъл да си създаваш врагове и да започваш някаква верига на отмъщения... Признавам, че по-често съм бил "от другата страна" - случвало ми се е в друг град да спра "кофти" с вероятност да преча на някого. Не чак да му "запуша" гаража или да опра броня до неговата и да не може да тръгне, но примерно - спирал съм пред магазин, който в един момент може да се зарежда или нещо подобно. Имам решение - оставям си визитка или листче с телефонния номер под чистачката, така ако преча на някого - той може да ми звънне, аз идвам и премествам колата. Имам съм няколко такива случаи и като цяло - няма драма, да съм забавил човека 5 - 10 минути, не повече. А и черните БМВ-та вдъхват респект и хората стават някак... по-толерантни... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 07 Апр 2018, 17:06

Абе аз съм от другата страна и като чета коментарите, направо лошо ми става. Сигурно сте си прави и е доста изнервящо някой да ви спира пред гаража, ама аз ако вярно спра за 5 минути (цигари да си купя примерно от магазина до гаража) и някой ми нареже 4те гуми, надере ми колата или останалите неща дето се пишат в тая тема, ще влеза в къщата на собственика на гаража и ще го изнасиля най-церемонално, барабар с роднините му до 3то коляно...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Апр 2018, 17:23

520i написа:Абе аз съм от другата страна и като чета коментарите, направо лошо ми става. Сигурно сте си прави и е доста изнервящо някой да ви спира пред гаража, ама аз ако вярно спра за 5 минути (цигари да си купя примерно от магазина до гаража) и някой ми нареже 4те гуми, надере ми колата или останалите неща дето се пишат в тая тема, ще влеза в къщата на собственика на гаража и ще го изнасиля най-церемонално, барабар с роднините му до 3то коляно...

И после той или някой негов роднина, ще направи същото и на теб и на твоите роднини! И така докога? А истината е ясна - просто не спираш, без значение за 5 минути или 5 часа, щом не си там. Аз днес също спрях пред един гараж, но си стоях на 1 метър от колата и въпреки това ми беше тегаво и на 30 секунди поглеждах към гаража, да не тръгне евентуално да се отваря отвътре и да преча на човека.
Та реално това си е до светоусещане.

@2bar написа:Аз не съм такъв и не мога да ти кажа дали в твоят случай (паркирал ти пред гаража) имаш право? Това, че не е нормално да паркира пред гаража е ясно, но не знам, дали е забранено.

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.

(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;
5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 07 Апр 2018, 17:47

dextuar написа:Та реално това си е до светоусещане.

Тук си абсолютно прав. Това е философията "ама аз само малко..". Аз също имам известни проблеми с паркирането пред гаража и със съседите е лесно да се разбера, повечето са читави, но все пак обмислям антипаркинг устройства. Мизерии на друга кола не съм правил никога, от това не печели никой - дори този да не посмее отново, друг ще паркира. За "балъците" като нас, които ни гложди, ако си оставим колата пречейки на нещо/някого, остават похабените нерви.

Най-ефикасното е да се измъкнеш от Мордор ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 07 Апр 2018, 18:25

Най добре една скоба пред гаража като на общинските както и един колега беше споменал и да няма раздразнения и от 2 те страни стига да е законно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 08 Апр 2018, 0:53

На всички Вас, който спирате пред гаражи или просто запушвате нечия кола не Ви пожелавам да Ви се наложи да откарате Ваш близък до болницата и Вашата кола да се окаже запушена. Не Ви го пожелавам. Кога ще започнете да мислите с главите си. И това оправдание за 5 минути. За някой 5 минути може да са разликата дали ще живее или не.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата