Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от mitaka21 » 06 Апр 2018, 11:28

Don_Diego написа:
F30 написа:
don_gori написа:Whistler gt-265xi изписа L1 покрай една триножка, сигурно и мен ме има на снимката понеже в същия момент ме минаха като малка гара :mhihi:

А колко по-рано изпищя радар детекторът? На прав участък ли беше камерата или зад завой?

Колкото по-рано осъзнаеш, че спазването на ограниченията е единственото сигурно спасение от "трипода", толкова по-добре за теб :idea:
Защо продължаваш да разпитваш за детектори, при положение че само с едно обръщане на камерата и снимане в гръб, нуждата/файдата от него отиват по дяволите :dunno:

Погледни заглавието на темата. :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Апр 2018, 12:06

mitaka21 написа:
Don_Diego написа:
F30 написа:
don_gori написа:Whistler gt-265xi изписа L1 покрай една триножка, сигурно и мен ме има на снимката понеже в същия момент ме минаха като малка гара :mhihi:

А колко по-рано изпищя радар детекторът? На прав участък ли беше камерата или зад завой?

Колкото по-рано осъзнаеш, че спазването на ограниченията е единственото сигурно спасение от "трипода", толкова по-добре за теб :idea:
Защо продължаваш да разпитваш за детектори, при положение че само с едно обръщане на камерата и снимане в гръб, нуждата/файдата от него отиват по дяволите :dunno:

Погледни заглавието на темата. :conf:

Прочети цялото мнение и ще разбереш защо питам :winky:
От "трипода" няма измъкване, щом хваления V1 мълчи какво остава за по-евтини детектори :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от F30 » 06 Апр 2018, 12:58

Don_Diego написа:От "трипода" няма измъкване, щом хваления V1 мълчи какво остава за по-евтини детектори :idea:

Колега, не съм чувал за платени интернет тролове на КАТ, но ти идеално би се вписал в ролята :) Ние обсъждаме как могат да се избегнат новите камери, а ти на всяка страница по няколко пъти повтаряш ли, повтаряш мантрата как от новите камери нямало измъкване. И това без каквито и да е доказателства или дори логически съждения в подкрепа на твърдението ти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Апр 2018, 13:26

Аз ти казвам как без пари да избегнеш новите камери, ти пак търсиш под вола теле и искаш друг вариант, за който и да си платиш :kuku: Щом е толкова мерак - най-скъпия радар със сигурно ще ти каже, че са те снимали :mhihi:
Някой засякъл ли е камерата от разстояние, каквото би му дало някакво време да реагира? Щото аз още не съм чул за такъв случай, всички радари известяват "след дъжд качулка"
Отделно защо бързате? 95% от шофьорите не могат бавно да карат, но тръгнали да прелитат ниско, че и да се мръщят като им засичат терминална скорост...

ПП: Аз информацията за тия камери я имам от хората работещи с тях, такава ми беше работата до скоро, че постоянно бях с хора от Пътна полиция и съм разпитвал за абсолютно всичко свързано с тях. Ти лъжеш ли твоите приятели и колеги когато коментирате нещо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 06 Апр 2018, 13:29

Don_Diego написа:Аз ти казвам как без пари да избегнеш новите камери, ти пак търсиш под вола теле....

Едва ли остана някой, които не е разбрал тезата ти, затова ще те помоля да спреш до тук, и да оставиш темата да се развива.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Апр 2018, 13:35

Аз доколкото осъзнавам до голяма степен превенция би било всеки модерен лидар-детектор да споделя в реално време в "облака" точното местоположение на триподите.
В комбинация със смартфон или съвременно нави би се получила доста надеждна дистрибутирана система за превенция на шофьорите :yes:
Все ще има някой изгорял, но средностатистически погледнато броят на автомобилите отнесен към броят на триподите би гарантирал доста висока точност на локацията на триподите дори и да ги местят през половин час :yes:
На хоризонта се задават с пълна сила HD Maps, та и на тия лидари ще им се разкаже играта скоро :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Апр 2018, 13:38

Nickelback написа:Аз доколкото осъзнавам до голяма степен превенция би било всеки модерен лидар-детектор да споделя в реално време в "облака" точното местоположение на триподите.
В комбинация със смартфон или съвременно нави би се получила доста надеждна дистрибутирана система за превенция на шофьорите :yes:
Все ще има някой изгорял, но средностатистически погледнато броят на автомобилите отнесен към броят на триподите би гарантирал доста висока точност на локацията на триподите дори и да ги местят през половин час :yes:
На хоризонта се задават с пълна сила HD maps, та и на тия лидари ще им се разкаже играта скоро :ok:

Е нали има нещо такова вече имплементирано, но е полуавтоматизирано - просто примата зад волана трябва да натисне едно копче, Waze му се вика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Апр 2018, 13:44

Аз имам в предвид нещо доста по-sophisticated - триангулация на шернатите в облака данни на клъстер от съседни автомобили, и разни други алгоритми. Говоря за точност на локализация съб-50cm (дори някой твърдят 10-20cm) на база фюжън на данни и сензори, въпреки несъвършенствата им.
Waze е идеята, но е твърде недоразвита на тоя етап, че да се бори адекватно с "проблема" :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Избор на радар-детектор

Мнение от steeN » 06 Апр 2018, 14:35

Надпреварата във въоръжаването кипи с пълна сила 100 пъти се каза, че срещу тези радари може само 2 неща

1. да го заглушиш с антирадар (което е с променлив успех и много скъпо + забранено)

2. да знаеш къде е предварително

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Апр 2018, 14:48

Срещу тия радари може да се противодейства ефективно . Съвсем не са неоткриваеми и останалите бля бля бля глупости .
Ефективноста им е около 250 метра денем и 150 метра нощем предполагаемо . Просто системата за разпознаване на номерата има този обхват . Подсветката с IR е също в този обхват на ефективност .
Противодействието е чрез засичане , вероятно твърде неефективно в момента и достъпно за високия клас радардетектори . Чрез подаване на информация в мобилно приложение от потребители . Чрез манипулиране на регистрационния номер и създаване на невъзможност за контрастна разпознавателна снимка на номера . Чрез антирадар излъчващ насрещно и блокиране сензорите на радара .
И последно....чрез механично въздействие в знак на добра воля върху радара :mhihi: Радара има 3G WiFi свързаност като идеята както твърдят е да се качва в реално време информацията в някакъв национален център където да се обработва материала . Ако това работи вероятно има още начини да се установи позицията на тази камера .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 06 Апр 2018, 15:01

Jordana написа: Чрез манипулиране на регистрационния номер и създаване на невъзможност за контрастна разпознавателна снимка на номера .

Те това щях да каэа и аз, но как е най-добрия вариант за да не те усетят е въпроса :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Апр 2018, 15:12

c04 написа:
Jordana написа: Чрез манипулиране на регистрационния номер и създаване на невъзможност за контрастна разпознавателна снимка на номера .

Те това щях да каэа и аз, но как е най-добрия вариант за да не те усетят е въпроса :mhihi:

Нямам идея , някои неща са забранени от закона :dunno: В момента адекватно мобилно приложение с подръжка от достатъчно потребители изглежда напълно ефективно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 06 Апр 2018, 19:11

Коя е софтуерната и хардуерната версия на Valentine one,която не ги е засякла?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Апр 2018, 17:11

Мда, искам да видя как ще "засенчиш" инфрачервено осветление, което мята на 100+ метра с някакви светодиодчета на номера си :mhihi:
Единствения начин да направиш нещо с номера, е да го закриеш с нещо непрозрачно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 07 Апр 2018, 19:44

Потвърждавам, че Valentine 1 не ги засича, само че ми беше в гръб. Незнам каква версия ми е детектора, на 5-6 години е. Имам и един по-нов V1 и мисля да покарам с него тези дни да видим как е положението.

В този ред на мисли, някой ъпдейтвал ли е софтуера на V1 от България да каже каква е процедурата.
I love the sound of V8 in the morning...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата