Избор на радар-детектор
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Избор на радар-детектор
Днес ходих до Терминал 2 и по магистралата забелязах доста камери закачени по надлезите! Става дума за малките квадратни/правоъгълни,бели камерки,които имат нещо кръгло отгоре (обектив ?) и един квадратен "елемент" под него (светкавица ?)! Приличат на тези по стълбовете за автоматично преброяване на трафика! Дали наистина са такива или са някакви други? На един надлез пък, слагаха някаква по-голяма "кутия",предполагам нещо от тези за средна скорост или...? Явно се позатяга положението лека-полека!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Това са преброителните камери за трафика. Не мерят скорост, а следят броя и вида на преминаващите МПС.
Whistler gt-265xi изписа L1 покрай една триножка, сигурно и мен ме има на снимката понеже в същия момент ме минаха като малка гара 

don_gori написа:Whistler gt-265xi изписа L1 покрай една триножка, сигурно и мен ме има на снимката понеже в същия момент ме минаха като малка гара
А колко по-рано изпищя радар детекторът? На прав участък ли беше камерата или зад завой?
Беше на 4ри лентов булевард с прав път, радара писна доста бързо и изгасна може би около 1-2 сек и след 200м някъде го мернах на тротоара между двете ленти.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
F30 написа:don_gori написа:Whistler gt-265xi изписа L1 покрай една триножка, сигурно и мен ме има на снимката понеже в същия момент ме минаха като малка гара
А колко по-рано изпищя радар детекторът? На прав участък ли беше камерата или зад завой?
Колкото по-рано осъзнаеш, че спазването на ограниченията е единственото сигурно спасение от "трипода", толкова по-добре за теб

Защо продължаваш да разпитваш за детектори, при положение че само с едно обръщане на камерата и снимане в гръб, нуждата/файдата от него отиват по дяволите

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колкото по рано осъзнаете че превишената скорост е причина за 0.01 % от произшествията толкова по-бързо ще разберете че КАТ просто стриже едни овце до голо вместо да извършва реален контрол на трафика . При това явно безхаберие на институциите няма как да бъде друго отношението ми по тоя въпрос .
За 2016 , от 7166 произшествия причината за ПТП както следва
ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПРИ ОБЩО ОГРАНИЧЕНИЕ - 3 произшествия 5 загинали
ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ СЪС ЗНАК -1 произшествие 1 загинал
0%....статистическия метод не отчита броя им дори на тия произшествие .
Справка сайта на МВР
https://www.mvr.bg/dokkpbdp/безопасност-на-пътя/статистика/обща-статистика
За 2016 , от 7166 произшествия причината за ПТП както следва
ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПРИ ОБЩО ОГРАНИЧЕНИЕ - 3 произшествия 5 загинали
ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ СЪС ЗНАК -1 произшествие 1 загинал
0%....статистическия метод не отчита броя им дори на тия произшествие .
Справка сайта на МВР
https://www.mvr.bg/dokkpbdp/безопасност-на-пътя/статистика/обща-статистика
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Колкото по рано осъзнаете че превишената скорост е причина за 0.01 % от произшествията
Би ли ни просветлил кои са тези 99.9% които явно са причината за всички тези жертви и аномалии по нашите пътища

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ами отворете си страницата на КАТ и там ги има всички данни на ушевите .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Jordana на 06 Апр 2018, 8:47, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Ами изкарай ги пак тука да ги видим и обсъдим или пишеш само това което ти е удобно ?
P.S. и ти вярваш ли на тези статистики ?
P.S. и ти вярваш ли на тези статистики ?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз подкрепям колегата Jordana. Моят скромен опит показва, че изпадам в кофти ситуации, когато някой примат прави рискови маневри, не толкова, че кара бързо.. Вчера карах по една отсечка в Търново, за която се знае, че слагат триногата - ми не мога да карам с 60... 4 ленти, в двете посоки, с мантинели и от двете страни, хубав асфалт без дупки, без жилищни сгради - минах с около 70 и пак ми се струваше, че съм спрял.. Статистиката едва ли ще се промени, докато не се заемат с истинските причини за катастрофи

От това което виждам основната причина за тежките ПТП е карането с несъобразена скорост и съответно нарушаването на куп други правила. Тука пак се появяват мнения от сорта абе пътя супер коли няма пък ограничение 60
ами щом е преценено да има такъв знак, значи следва да има някаква нормативна база която се следва при поставянето му, а не че е сложен само и само да е хранилка за полицаите.
Ами отидете в чужбина, ето Гърция е най-близко там случайно да липсват такива ограничения .. ами не има доволно табели не с 60 ами с 40км/ч и масово хората си ги спазват, няма нервности няма изпреварвания каквато лудост се среща тук. Ганьовци сме си и такива ще си останем с тоя тип мислене. Винаги някой друг ни е виновен, винаги сме с предимство защото бързаме за някъде и никога не мислим че може вината да е в нас, още повече пък някой да поеме отговорност

Ами отидете в чужбина, ето Гърция е най-близко там случайно да липсват такива ограничения .. ами не има доволно табели не с 60 ами с 40км/ч и масово хората си ги спазват, няма нервности няма изпреварвания каквато лудост се среща тук. Ганьовци сме си и такива ще си останем с тоя тип мислене. Винаги някой друг ни е виновен, винаги сме с предимство защото бързаме за някъде и никога не мислим че може вината да е в нас, още повече пък някой да поеме отговорност

Превишената скорост е причина за над 50% от птп-тата в градски условия. Кат-аджиите я отбелязват като несъобразена на актовете, защото ако я отбележат като превишена трябва да приложат експертиза или снимка/видео от специализирана камера за скорост, така че разсъжденията на колегата Jordana за статистиката са малко изкривени и той го знае доста добре. Разбира се Кат не чака за скорост на опасни места в населените места, а чака на безсмислени хранилки.
Моля ви не давайте Гърция за пример, имам познати гърци - според тях пешеходните пътеки са безсмислено хабене на боя, ако не са придружени от светофар и пак съветват да се внимава дори и със светофар. И да - някои от ограниченията 60 км/ч са тъпи, но по-голямата част са съвсем резонни, просто хората не обичат да ги спазват.
Моля ви не давайте Гърция за пример, имам познати гърци - според тях пешеходните пътеки са безсмислено хабене на боя, ако не са придружени от светофар и пак съветват да се внимава дори и със светофар. И да - някои от ограниченията 60 км/ч са тъпи, но по-голямата част са съвсем резонни, просто хората не обичат да ги спазват.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-

Слабите шофьорски умения са основната причина да се кара бързо. Доказано е, че когато не можеш нещо (но много искаш да го можеш) започваш да се самозалъгваш и да си вярваш колко много го можеш. Оттам вече тръгват грешната преценка и акото удря вентилатора...
Мой приятел грък юрист твърди, че пешеходната пътека е единственото място където пешеходеца има право да пресича, но само при условие, че в близост няма коли
. Каза, че той самия макар и рядко дава предимство на пешеходна пътека на пешеходците, но каза, че не го прави от морални подбуди, а за да не плаща обезщетения за сгазени пешеходци.

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.