Съвети и въпроси относно избор на Е6х

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х

Мнение от BorislavB » 05 Апр 2018, 12:57

Колеги намерил съм едно 535D в Германия. Свързах се с купувача каза ми,че колата се продава чрез ebay понеже той бил в Дания и там такси и т.н. по колата били скъпи. Въпроса ми е понеже за първи път чувам такова нещо ebay да е като посредник дали изобщо има такова нещо или тоя си ме мята по върбите. Немеца каза,че даже колата се докарвала на място до мой адрес без да плащам дефакто само пари за колата превеждам. Има ли такива филми или тоя иска да изкара бързи пари?

Колата - https://www.autoscout24.bg/objava/-8953 ... 85fa5941a6

И колата в немския ebay от къде трябва евентуално да я поръчам - https://ebay.de-kauferschutz-fahrzeugve ... 08ip43fc48
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 05 Апр 2018, 13:00

Аз тия частните обяви, само с един телефон и град ги избягвам. Някаква схема ми се вижда и не смятам, че си заслужава да се рискува. Макар, че през ebay като цяло е доста сигурно и ако има драми ще ти върнат парите, т.е. ако не си получиш колата или ако не е това което е от обявата.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 05 Апр 2018, 13:02

torpedo написа:
kolp написа:
torpedo написа:Здравейте, бивш собственик съм на е21, сега карам мл320, но ми омръзна и пак смятам да закупя БМВ. Харесал съм две е60 550и. Сигурно сте ги гледали какво мислите за тези https://m.cars.bg/carview.php?id=1961506 и номер 2 https://m.cars.bg/carview.php?id=2492906

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Първата е по-ефектна и народеца масово се прехласва по м-пакети, а и е с газ, така че по-лесно би се продала после, макар че цената е абсурдна ;) да не говорим че амеркански и канадски коли масово са тоталки купени на безценица. преди време проверявах една подобна, наводнявана, може да е същата. дай още малко и скачай на ф10 направо ако това ти е бюджета.

другата е немска, всичко е както казва, и цената е по-адекватна, не е имала проблеми и има история от Германия до 134хкм., само това грозно гърне мен лично ме дразни, но аз съм почитател на стоковия вид на колата, друг може да го кефи да плаши бабите ;)
Благодаря ти за коментара. Бюджета е 25к и за ф10 май не стига с голям мотор. За М-пакета ръчка мисля да предложа 25к и да я търся в карфакс по вин за проверка и е ръчка все пак. А другата си мислех 20 и ретрофит спорт аутоматик без перата.. Добра идея или..?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Съгласявам се с мнението на колегата kolp за колите внесени отвъд океана, аз лично бих имал едно наум. Тази канадската се продава от поне година и повече и цената седи все така висока. Освен това в началото нямаше газ, след това са и я набили. Ако си решил да газифицираш, много по-добре е да си го направиш ти.

Тази софийската изглежда добре, цената е приемлива, като преди беше доста по-висока (миля съм я виждал около 26к). При фейса автомата определено е предимсво, тази има и доста прилично оборудване, а тоя М-паркет не е никакво предимсво според мен, даже в повечето случаи е недостатък.

Аз лично ако си търсих V8 на Е60/61 в момента със сигурност бих я видял. Даже мислих да му се обаждам на човека да го поразпитам, тъй като се интересувам от модела и следя пазара. Генерацията ако е селкси направена (само с махнати гърнета и сложени накрайници) винаги може да си я направиш както трябва. Даже скоро ще освободя моята, ако ти потрябва заводска :mhihi:

Доста се изписа за цените, но фейсова 550-ка с добро оборудване и на реални км (под 200к) е абсолютно нормално да е над 20хилки. Ако искаш V8 за тези пари, правилно си се насочил към Е60/61, освен това на 8-аците в Ф сериите не им се носи добра слава.

п.с. колега kolp, явно й знаеш ВИН номера на тази с автомата, ако не е тайна да го споделиш, тъй като аз не го видях на обяват (както и преди време като съм я мяркал).

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 05 Апр 2018, 13:21

nickem написа:
kolp написа:тука колегата дето познава по шофьорската седалка да се изкаже първо ;)

Колегата първо не е длъжен да коментира всяка кола и второ изказва лично мнение и наблюдения, с които никой не е длъжен да се съгласи. ;)
Не мисля че идеята на темата е да правим безмислени постове. Хайде, извади му ти на колегата пълната сервизна история щом толкова ги разбираш, пък да видим 180, 300 или 500. После може да коментираме на колко изглежда ако толкова държиш :D

дърпаш назад сега ;) аз като коментирам км го казвам защото съм проверил каквото трябва и съм сигурен, никога не коментирам колко е изтъркана кожата защото това са пълни глупости. дакота се изтърква по един начин, напа по друг, мерино по трети. оттам стигаме до задника на шофьора, с какви дънки се е търкал 10 години и колко се е потил, как се е връткал и тн и тн. А ти си първия който твърди че са ми безмислени постовете, но всичко е точно ;)

конкретната кола ще излети за отрицателно време, защото е на реални километри, с пълна и много подробна официална история, последно всичко е сменено на 178хкм преди 6 месеца и по нея няма какво да се прави освен да се кара. и веригите са сменени даже(на 105хкм). живият пример че не всичко е изгубено на българския пазар и чат пат се промъква някоя късметлийска ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 05 Апр 2018, 13:33

Giorceto написа:Аз тия частните обяви, само с един телефон и град ги избягвам. Някаква схема ми се вижда и не смятам, че си заслужава да се рискува. Макар, че през ebay като цяло е доста сигурно и ако има драми ще ти върнат парите, т.е. ако не си получиш колата или ако не е това което е от обявата.

И мен малко ме плаши тоя,че и VIN не иска да ми прати колата била комплектована за доставка и всички документи били в нея и нямало как да ми го даде.

п.с. някой колега ако има опит с такъв тип покупка нека сподели как стоят нещата или ако е има познат минал по тоя път.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 05 Апр 2018, 13:42

BorislavB написа:
Giorceto написа:Аз тия частните обяви, само с един телефон и град ги избягвам. Някаква схема ми се вижда и не смятам, че си заслужава да се рискува. Макар, че през ebay като цяло е доста сигурно и ако има драми ще ти върнат парите, т.е. ако не си получиш колата или ако не е това което е от обявата.

И мен малко ме плаши тоя,че и VIN не иска да ми прати колата била комплектована за доставка и всички документи били в нея и нямало как да ми го даде.

п.с. някой колега ако има опит с такъв тип покупка нека сподели как стоят нещата или ако е има познат минал по тоя път.
Не ти ли е малко странно че доставката е безплатна. Класическа измама според мен. В най-добрия случай ebay ще ти върнат парите. Другата измама която се върти е да ти пишат че искат да ти купят колата през ebay щоТ била мнООО добра на снимки. Ти им е пращаш, а през това време те си искат парите обратно от ebay. С детайлите не съм запознат. Според мен идеята да си купиш кола от напълно непознат по интернет е лудост. Това е мое мнение не ме бийте ;)

Sent from my ONE E1005 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 05 Апр 2018, 14:02

Speed_Am_All написа:
BorislavB написа:

Не ти ли е малко странно че доставката е безплатна. Класическа измама според мен. В най-добрия случай ebay ще ти върнат парите. Другата измама която се върти е да ти пишат че искат да ти купят колата през ebay щоТ била мнООО добра на снимки. Ти им е пращаш, а през това време те си искат парите обратно от ebay. С детайлите не съм запознат. Според мен идеята да си купиш кола от напълно непознат по интернет е лудост. Това е мое мнение не ме бийте ;)

Sent from my ONE E1005 using Tapatalk

Попринцип ми е най-добре да отида на място да я вида ама е на другия край на Германия почти до Дания по думите на немеца се намира в Kappeln (около 2300км. от мен).Другия вариант е ако има някой от този град ама аз не познавам. Иначе най ми е съмнително,че не иска да ми даде VIN.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dir2cas » 05 Апр 2018, 14:12

kolp написа:конкретната кола ще излети за отрицателно време, защото е на реални километри, с пълна и много подробна официална история, последно всичко е сменено на 178хкм преди 6 месеца и по нея няма какво да се прави освен да се кара. и веригите са сменени даже(на 105хкм). живият пример че не всичко е изгубено на българския пазар и чат пат се промъква някоя късметлийска ;)

:yes:
Така като казваш вероятно да, но аз обявата я знам от доста време, тогава беше с други снимки и на доста по-висока цена. Тъй като от време на време преглеждам какво се предлага и в немското мобиле, фейстова 550-ка на такива км и оборудване няма за под 14-15 хил евро.
Скоро като я гледах, самият аз се замислих дали да не сменя моята с фейсова, но просто вече съм вложил доста в моята и някак си не ми се захваща пак... поне за сега.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 05 Апр 2018, 14:15

говоря за 520ката от tsapo

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dir2cas » 05 Апр 2018, 14:22

kolp написа:говоря за 520ката от tsapo

Важно уточнение :mrgreen:
Колега, ако можеш слагай в цитат мненията на които отговаряш, за да не заблудиме някой друг.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dir2cas » 05 Апр 2018, 14:38

3186 написа:Първата е ръчка, което в 550 е рядко срещана "екстра", от там и цената, макар и доста завишена. Ако не държиш много на автоматика за тия пари според мен е по-разумно да се вземе фейслифтова E39 М5, като могат да ти останат и няколко хилки първоначални ремонти, ако са нужни. Цената й няма как да падне с времето, а и ще се продаде по-лесно от 550-ка :yes:

Колега, само да ти кажа, че вече читава оборудвана фейслифтова E39 М5 НЕ можеш да намериш на тая цена. Казвам го, защото преди да взема Е60-ката, бях пред същата дилема.
Моментът беше, когато аз търсих лятото на 2016-та, тогава имаше за 12-14 хил евро, от тогава цените им не падат, а са нагоре :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 05 Апр 2018, 14:49

dir2cas написа:
3186 написа:Първата е ръчка, което в 550 е рядко срещана "екстра", от там и цената, макар и доста завишена. Ако не държиш много на автоматика за тия пари според мен е по-разумно да се вземе фейслифтова E39 М5, като могат да ти останат и няколко хилки първоначални ремонти, ако са нужни. Цената й няма как да падне с времето, а и ще се продаде по-лесно от 550-ка :yes:

Колега, само да ти кажа, че вече читава оборудвана фейслифтова E39 М5 НЕ можеш да намериш на тая цена. Казвам го, защото преди да взема Е60-ката, бях пред същата дилема.
Моментът беше, когато аз търсих лятото на 2016-та, тогава имаше за 12-14 хил евро, от тогава цените им не падат, а са нагоре :ok:

Тази стои от няколко месеца за продан и освен ако няма сериозен проблем, все ще стигнат 7-те бона, които ще му останат от бюджета, за да я обслужи и стегне. Между другото са пуснали и VIN-a GJ16677, ако @kolp му се занимава, моля да провери какво има за нея :) Освен цвета, което е нещо индивидуално и навъртяните километри, не виждам други минуси. Но и нямам набитото око на форума де :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 05 Апр 2018, 14:54

kolp написа:дърпаш назад сега ;) аз като коментирам км го казвам защото съм проверил каквото трябва и съм сигурен, никога не коментирам колко е изтъркана кожата защото това са пълни глупости. дакота се изтърква по един начин, напа по друг, мерино по трети. оттам стигаме до задника на шофьора, с какви дънки се е търкал 10 години и колко се е потил, как се е връткал и тн и тн. А ти си първия който твърди че са ми безмислени постовете, но всичко е точно ;)

конкретната кола ще излети за отрицателно време, защото е на реални километри, с пълна и много подробна официална история, последно всичко е сменено на 178хкм преди 6 месеца и по нея няма какво да се прави освен да се кара. и веригите са сменени даже(на 105хкм). живият пример че не всичко е изгубено на българския пазар и чат пат се промъква някоя късметлийска ;)

С какво дърпам назад, твърдя че интериора е показателен, ти ми говориш за Мерино кожа, коя от тея коли е с такава? Според теб едни седалки волан и централна конзола като са протъркани и изглеждат на 300К това нищо не значи, ама историята е 100% сигурна, защото никой не може да върне 2-3 пъти по 20-25к преди сервиза, вместо 100К наведнъж като я продава. В крайна сметка в тази тема по история всички Е60-ки почнаха да излизат на реални километри, започва да става малко гнило. Специално тая 20-ка от поне месец се продава, познат я беше загледал, но за щастие се отказа. :)

Отделно казваш, че са ти смислени постовете, този цял пост какъв му е смисъла освен заяждане? :)
kolp написа:тука колегата дето познава по шофьорската седалка да се изкаже първо ;)

dir2cas написа:Колега, само да ти кажа, че вече читава оборудвана фейслифтова E39 М5 НЕ можеш да намериш на тая цена. Казвам го, защото преди да взема Е60-ката, бях пред същата дилема.

Чак да не можеш:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=6o6yhm
Специално втората изглежда перфектно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dir2cas » 05 Апр 2018, 14:55

3186 написа:
dir2cas написа:

Тази стои от няколко месеца за продан и освен ако няма сериозен проблем, все ще стигнат 7-те бона, които ще му останат от бюджета, за да я обслужи и стегне. Между другото са пуснали и VIN-a GJ16677, ако @kolp му се занимава, моля да провери какво има за нея :) Освен цвета, което е нещо индивидуално и навъртяните километри, не виждам други минуси. Но и нямам набитото око на форума де :ok:

Не е фейслифт: Prod.date: 1999-03-17
Вероятно някой си е поиграл доста по нея, за да я направи такава. Има нещо съмнително в тая кола, трябва да се гледа внимателно особено за удари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dir2cas » 05 Апр 2018, 15:03

nickem написа:
dir2cas написа:Колега, само да ти кажа, че вече читава оборудвана фейслифтова E39 М5 НЕ можеш да намериш на тая цена. Казвам го, защото преди да взема Е60-ката, бях пред същата дилема.

Чак да не можеш:
Специално втората изглежда перфектно.

Втората се появи сравнително скоро и по нея има сериозна селска намеса, която аз никога не бих причинил на класика като Е39 М5.
Разбира се в случая те са поправими, но това слага сериозни съмнения в автентичността на обявата и колата. Просто трябва да се провери, най-вече дали са реални километрите. Между другото ако ползваме твоя метод за седалките, абсурд да са реални.

За първата вече писах по-горе.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61