Съвети и въпроси относно избор на Е39.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.
някой който е по-запознат би ли споделил с какво 528и е за предпочитане от 530и при фейслифтовите, след 2000г? иначе казано м52 срещу м54. гледам и че по форума повече търсят 528 от 530
зачетох се днеска в едни материали на Топ Гиър, Джеръми Кларксон нещо се прехласваше по една 528 комби, а аз по принцип предпочитам фейслифтовите във всеки един модел почти, та се зачудих защо пък 530 с "новия" м54 да не е по-добрата, нали и на е60 го пренасят. имал съм е60 м54 и бях доста доволен, мога да си представя че в е39 ще е още по добре, предвид по-лекото купе. гледам по мобилето има много приятни 530ки, които са си супер според мен, а май много много не ги търсят.
мнения?

зачетох се днеска в едни материали на Топ Гиър, Джеръми Кларксон нещо се прехласваше по една 528 комби, а аз по принцип предпочитам фейслифтовите във всеки един модел почти, та се зачудих защо пък 530 с "новия" м54 да не е по-добрата, нали и на е60 го пренасят. имал съм е60 м54 и бях доста доволен, мога да си представя че в е39 ще е още по добре, предвид по-лекото купе. гледам по мобилето има много приятни 530ки, които са си супер според мен, а май много много не ги търсят.
мнения?
- FaceOff
- ентусиаст
- 

- Мечтае да кара: колело
Притесняват се да долеят 2л масло колегите   

@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досадници Моя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
 Моя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина   Благодаря!
  Благодаря!

@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досадници
 Моя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
 Моя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина   Благодаря!
  Благодаря!Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.
FaceOff написа:Притесняват се да долеят 2л масло колегите
@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досаднициМоя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
Благодаря!
от 10г не е влизала, последния сигурен запис е прочетен ключ на 276хкм 03.2008. последния запис 184 е ръчно въведен и може да е грешка за 284хкм, което би отговаряло повече. може и да не
 тогава е било водна помпа и радиатор, на 62 е сменила турбото. като цяло първите 280хкм е гледана доста добре. има акция за въздушната възглавница, влез да ти я направят, може да излезе нещо което не виждам.
 тогава е било водна помпа и радиатор, на 62 е сменила турбото. като цяло първите 280хкм е гледана доста добре. има акция за въздушната възглавница, влез да ти я направят, може да излезе нещо което не виждам.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
		- drifty
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
До колкото аз прочетох като инфо, докато търсех Е39 - М54 при Е39 си има проблем с маслените сегменти, които издържали около 200к. При Е60 вече и при късните Е46 бил решен  този проблем /модели след 2004г по спомен/ и последващия сериозен разход на масло. Аз докато звънях по обяви, първоначално търсех 3.0и, но след като прочетох доста теми и продавачи на такива ми споделиха, че си доливат по 3-4л на 10к км и след като ми попадна м52, което поне на мен ми се струва читаво, реших да прежаля 40те коня и някои и други глезотийки на фейса и си взех 528ца. 
В общи линии, колегата от горния пост май е прав - страх ни е да вървим с тубата след колата. Пък шансът да попаднеш на 3.0, което го чака ремонт е доста приличен, като масово се вкарват гробници тук. А и дълго време не излизаха никакви 530ки бензинки в обявите. От миналия януари ги следя, чак този януари започнаха да излизат повече такива модели. А ремонтът на този проблем май излиза дооста солено, а повечето колеги споделят, че м52-то е по-малко капризният мотор и може би затова се търси повече тук, въпреки, че го няма на фейсовите 39ки.
До колко е достоверно това инфо, не знам - това прочетох из теми и форуми последните месеци..
			В общи линии, колегата от горния пост май е прав - страх ни е да вървим с тубата след колата. Пък шансът да попаднеш на 3.0, което го чака ремонт е доста приличен, като масово се вкарват гробници тук. А и дълго време не излизаха никакви 530ки бензинки в обявите. От миналия януари ги следя, чак този януари започнаха да излизат повече такива модели. А ремонтът на този проблем май излиза дооста солено, а повечето колеги споделят, че м52-то е по-малко капризният мотор и може би затова се търси повече тук, въпреки, че го няма на фейсовите 39ки.
До колко е достоверно това инфо, не знам - това прочетох из теми и форуми последните месеци..

- FaceOff
- ентусиаст
- 

- Мечтае да кара: колело
kolp написа:FaceOff написа:Притесняват се да долеят 2л масло колегите
@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досаднициМоя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
Благодаря!
от 10г не е влизала, последния сигурен запис е прочетен ключ на 276хкм 03.2008. последния запис 184 е ръчно въведен и може да е грешка за 284хкм, което би отговаряло повече. може и да нетогава е било водна помпа и радиатор, на 62 е сменила турбото. като цяло първите 280хкм е гледана доста добре. има акция за въздушната възглавница, влез да ти я направят, може да излезе нещо което не виждам.
Е, значи не е на милион.. а само на половин

Благодаря много!

- c04
- Кръстникът

- 

- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Разхода на масло при повечето М54-ки е ясен, но то и няма почти никакъв избор.Просто след фейса, всичко е дизел  

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
drifty написа:Мисля, че Grozdanof беше споменал, че е хубава колата. Аз бих я огледал ако си търсех такава.
Колата не е същата, но автосалона е! Тези Стенликар очевидно често вкарват E39ки, защото преди месец имаха две други, а третата я бях изтървал...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- anttonev
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: M62B44
Обява няма качена, но може ли kolp, да проверите, моля, излиза ли нещо за следния VIN - bz11368.
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.
последният запис е 09.2009 на 159хкм за предно стъкло. старичка е и няма почти нишо записано.

- anttonev
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: M62B44
Преди няколко месеца беше на 298000 км., така че може и да са близо до истината. 
Благодаря пак.

Благодаря пак.
- jorfii
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Искам да помоля колегата kolp да провери и моята vin GW44733 имам я от три години и ми е интересно на колко е. Колата е гледана, но човек винаги се чуди на колко ли километра е даден автомобил.

@Kolp, би ли проверил за GN70018 - това е моята. Имам подозрение, че поддържана добре а такава информация би ми била полезна когато тръгна да я продавам   В момента е на 250к по километраж.
 В момента е на 250к по километраж.

В момента е на 250к по километраж.
 В момента е на 250к по километраж.Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.
Последно 04.2010 188хкм, от 90 до 180 06.2004 - 10.2009 има записи за ремонти и обслужвания в Германия, добре гледана изглежда. Преди и след този период няма нищо.

Благодаря ти   Мисля, че съвпада със сервизната книжка, има шанс да са реални километрите, плюс това маслото само го мирише
 Мисля, че съвпада със сервизната книжка, има шанс да са реални километрите, плюс това маслото само го мирише  

Мисля, че съвпада със сервизната книжка, има шанс да са реални километрите, плюс това маслото само го мирише