Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Бързи въпроси и отговори
нямаш проблеми.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Здравейте,
Последните 3-4 седмици ми прави впечатление, че волана се върти по лесно наляво отколкото надясно. Почти неосезаемо е, но няма начин да не го забележа. Най-видно е, когато съм в движение и кривя волана 20-30 градуса. Друго, което забелязвам е, че при лек завой и неравност, някак си нещо се едно се отмества долу по окачването в момента, в който мина през неравността.
Волана ми също така и тресе, когато правя пълни обороти на въртене на едно място, но не на всички повърхности, та не знам дали е релевантно в случая.
е90 330д хидравлика. Дали е рейката?
Последните 3-4 седмици ми прави впечатление, че волана се върти по лесно наляво отколкото надясно. Почти неосезаемо е, но няма начин да не го забележа. Най-видно е, когато съм в движение и кривя волана 20-30 градуса. Друго, което забелязвам е, че при лек завой и неравност, някак си нещо се едно се отмества долу по окачването в момента, в който мина през неравността.
Волана ми също така и тресе, когато правя пълни обороти на въртене на едно място, но не на всички повърхности, та не знам дали е релевантно в случая.
е90 330д хидравлика. Дали е рейката?
vvasilev1 написа:ranji написа:Здравейте , колеги!! Искам да попитам някой слагал ли е турбо от е60 525д 177коня на бмв е90 320д 163коня. Интересуваме дали компютъра ще управлява добре турбото с новия актуатор и дали въобще ще тръгне?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Естествено, че няма да тръгне. Турбо от шест цилиндров на четири цилиндров, как да тръгне plug and play?
Говоря за актуатора!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW G31 540xd / BMW Z4 E85 3.0si
Какви трябва да бъдат стойностите на свободен ход и при 2000 об/мин, когато ДПФ-а е в "добро" състояние? Как мога да проверя ash стойността през ISTA?
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги след като отключа колата близо до турбото почва нещо да щрака и издава някакв звук. Това го прави около 4 5 мин и спира. Въпроса ми е нормално ли е или имам проблем. Освен тракането се чува и някакъв друг звук, който мисля е от навито.
- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
sacrament написа:Колеги след като отключа колата близо до турбото почва нещо да щрака и издава някакв звук. Това го прави около 4 5 мин и спира. Въпроса ми е нормално ли е или имам проблем. Освен тракането се чува и някакъв друг звук, който мисля е от навито.
И аз постоянно чувам такива звуци. Като отключа/заключа, като натисна старт бутона без да запаля колата, или когато лампата в интериора свети и я изгаса нещо щраква

- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Съмнява ме това да не ми точи от акумулатора, а и мисля че е актуатора на турбото, какъв е смисъла да се включва при не запалена кола
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Колеги имам проблем с хидравликата като навивам волана и се втърдява и отпуска като продължа сякаш на пресекулки. Също като го пусна връща се за малко и спира малко му помогна и се върне. Другото което е че като навия пълен се чува странен шум. Проверих отдолу течове няма.
https://youtu.be/d7eyrN99zw4
Клип със шума. Някакви идеи от какво може да е.
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Ronian написа:Колеги имам проблем с хидравликата като навивам волана и се втърдява и отпуска като продължа сякаш на пресекулки. Също като го пусна връща се за малко и спира малко му помогна и се върне. Другото което е че като навия пълен се чува странен шум. Проверих отдолу течове няма.
Това накрая на клипа е шумът, нали ? И при мен го има, когато навия пълен ляв (за десен не съм 100% сигурен), но не всеки път

- Shark_fan
- Потребител
-
- Кара: 735i '98
- Мечтае да кара: Москвич
hpnotic2 написа:Ronian написа:Колеги имам проблем с хидравликата като навивам волана и се втърдява и отпуска като продължа сякаш на пресекулки. Също като го пусна връща се за малко и спира малко му помогна и се върне. Другото което е че като навия пълен се чува странен шум. Проверих отдолу течове няма.
Това накрая на клипа е шумът, нали ? И при мен го има, когато навия пълен ляв (за десен не съм 100% сигурен), но не всеки път. Но другите описани от теб проблеми липсват при мен.
Този шум за мен е нормален, при мен го има само при докрай навит ляв/ десен... Въобще и няма смисъл да се навива дотам волана, излишен тормоз на рейката.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Да
Да но докато въртя примерно 1/4 оборот е нормален волана следващата 1/4 е твърд и така прескача твърд нормален.
Shark_fan написа:hpnotic2 написа:Ronian написа:Колеги имам проблем с хидравликата като навивам волана и се втърдява и отпуска като продължа сякаш на пресекулки. Също като го пусна връща се за малко и спира малко му помогна и се върне. Другото което е че като навия пълен се чува странен шум. Проверих отдолу течове няма.
Това накрая на клипа е шумът, нали ? И при мен го има, когато навия пълен ляв (за десен не съм 100% сигурен), но не всеки път. Но другите описани от теб проблеми липсват при мен.
Този шум за мен е нормален, при мен го има само при докрай навит ляв/ десен... Въобще и няма смисъл да се навива дотам волана, излишен тормоз на рейката.
Да но докато въртя примерно 1/4 оборот е нормален волана следващата 1/4 е твърд и така прескача твърд нормален.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ronian написа:ДаShark_fan написа:hpnotic2 написа:Ronian написа:Колеги имам проблем с хидравликата като навивам волана и се втърдява и отпуска като продължа сякаш на пресекулки. Също като го пусна връща се за малко и спира малко му помогна и се върне. Другото което е че като навия пълен се чува странен шум. Проверих отдолу течове няма.
Стегни всички болтове на рейката към фрейма (виж видеото)
https://www.youtube.com/watch?v=nJP-D9fNeV8
- Bokoftw
- Потребител
-
- Мечтае да кара: M3 CSL
- Детайли за колата: 325/625
Здравейте колеги!Така и така се подхванали темата за волани,рейки и пр. та нека и аз да задам един бърз въпрос.Има ли смисъл да взимам нова рейка за колата(е91 330хд) или е вариант рециклирането на тази в момента?Моя " майстор" нареди всичко от горе до долу включително амортесьори и пружини на предното окачване,но чукането продължи и единствения изход е проблем с рейката.Теч няма,но видимо казанчето с хидравличната течност е омаслено та смятам и него да сменя.Мнения?
- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
На моята я рециклирах, ОК беше след това, а пък цената за процедурата е 1/4 - 1/5 от цената на нова рейка... но не мога да ти кажа колко ще държи, колата ми я краднаха ок. година и половина след процедурата 

- адриан
- Потребител
-
- Кара: е91
- Мечтае да кара: M5 X3M
Колеги, привет, така ... вчера смених свещи, подгревното реле и филетр картерни газове изчиистих с обезмаслител колектора и ЕГР-а сглобих всичко и сега колата не иска да върви ... отзад се чува пърпорещ звук и няма никаква мощност?? кво може да съм объркал или прецакал??
колата е 320 163кс.е91
колата е 320 163кс.е91