Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2018, 20:59

Какво значи да прецениш? Всички катастрофи причинени от загуба на управление са следствие на грешна преценка.

Вчера ме спряха двама, аз бързам че съм ходил да купувам ядене на дечурлигата. Тоя ми поиска документите, погледна ги за 10 секунди и вика- да имаш отвертка случайно? :shock: Искал да си свали мотора малко, че му бил неудобен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Мар 2018, 21:56

[youtube][/youtube]
devent написа:Ако ползваха камерите на опасни места, където има предпоставки за ПТП и се слагат за борба с ненормалниците съм с двете ръце, но те ги залагат на типични хранилки само и само да налагат глоби. Не ги слагат там където е опасно, а там където "кълве". Отричаш ли? Говоря за София, не знам по другите градове, но се съмнявам да е различно.

Поясни кое място според теб е опасно защото аз не се сещам за нито едно :dunno:
Виж вече ако вкараме повярвалите си карачи в уравнението работата става друга - всеки ден сме свидетели на катастрофи на всевъзможни места където трябва много да се постараеш за да направиш ПТП. Нормално да седят на места където всеки прелита или викаш щом ти си преценил, че може да се кара с 40-50 над ограничението значи всичко е точно и мястото е хранилка :kuku:
Има си закон и те следят да се спазва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)

Мнение от Хрuсто » 30 Мар 2018, 22:40

Куриоза ще е ако ся гепината камера се появи в продавалника :mhihi:

bum_bum написа:А полицаите не са ли материално отговорни за техниката и снаряжението?

Какво значи- излязох да снимам с камера за 50к и някой я открадна, дайте друга. :dunno:

Материално отговорни са, не помня обаче каква беше точно санкцията... Върти ми се нещо в гвалата, че ако си загубят техниката я плащат по х3 или х4. Наскоро един познат ми казваше колко му струвала станцията и мисля че каза, че ако изчезне ще я плати х3.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Мар 2018, 5:35

bum_bum написа:Какво значи да прецениш? Всички катастрофи причинени от загуба на управление са следствие на грешна преценка.

Ами аз какво казах - преценявайте!, което значи "преценявайте правилно", а не "правете лоша преценка". :mhihi: Всеки е карал или продължава да кара някъде с превишена скорост. Това не е признак, че е джигит или безрасъдник. Каква огромна част от народа не умее примерно да си кара в лентата... Да подава навреме мигач... Да спазва дистанция... Да изпреварва ако не правилно, то поне разумно... Е това последното само ако се промени към по-добро ПТП с факатален край ще намалеят драстично. И тук не става въпрос за това кой си е повярвал и кой не. Повярвалите си си личат от километри. Но хората, които умеят нещата по-кадърен и "тънък" начин обикновено са незабелязани, защото НЕ пречат и НЕ създават предпоставки за ПТП.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 31 Мар 2018, 8:01

Колеги никога няма да се оправим с такива галфонско мислене. И по другите страни има абсурдни ограничения, знаци за камери и т.н. но хората си ги спазват, малък % се правят на рейсъри като нашите.
На мнение съм че без санкции нещата няма как да се случат, като те цакнат на тея хранилни с по 2-300лв глобата и ще се кротнеш, после и на седянки и на опасни места ще си караш в ограничението. Защо всички спазват ограниченията в Гърция, Германия, Франция и прочие като са там ами не си карат безхаберската когато са тук ? Ами ще ви кажа - солените глоби в Евро.
И какви с тея опасни места ? опсани ги правят хората, които карат несъобразено там .. :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Gpenev » 31 Мар 2018, 8:37

don_gori написа:Колеги никога няма да се оправим с такива галфонско мислене. И по другите страни има абсурдни ограничения, знаци за камери и т.н. но хората си ги спазват, малък % се правят на рейсъри като нашите.
На мнение съм че без санкции нещата няма как да се случат, като те цакнат на тея хранилни с по 2-300лв глобата и ще се кротнеш, после и на седянки и на опасни места ще си караш в ограничението. Защо всички спазват ограниченията в Гърция, Германия, Франция и прочие като са там ами не си карат безхаберската когато са тук ? Ами ще ви кажа - солените глоби в Евро.
И какви с тея опасни места ? опсани ги правят хората, които карат несъобразено там .. :kuku:

Точно... На Българина ако не му бръкнеш в джоба няма да се спре, и искаме да се оправим след това. Как да стане като някой си откраднал камера за 40к лева?
Страшен вандализъм, някои хора даже се хвалят с това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2018, 12:22

Dirty M5 driveR написа:
bum_bum написа:Какво значи да прецениш? Всички катастрофи причинени от загуба на управление са следствие на грешна преценка.

Ами аз какво казах - преценявайте!, което значи "преценявайте правилно", а не "правете лоша преценка". :mhihi:

Ще се перефразирам тогава- всички катастрофи причинени от загуба на управление са следствие на това, което се е случило на някой мислейки си, че е направил правилна преценка. Докато не се превърнеш в пътник винаги си мислиш, че си преценил ситуацията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Мар 2018, 13:28

Правете каквото искате. Вие изкарвате шофирането като дейност, която се върши с предварително най-мрачните помисли и прогнози. Направете анкета кой спазва стриктно ограниченията и кой не (без право на обяснение "ама аз тук минавам ей тъй, пък тука карам лекичко") и да преброим моралистите в тоя форум... В темата за top speed всеки е вдигал 200+. На аутобана без ограничение ли...
Кадърните хора учат другите хора да са уверени в себе си и уменията си. Вие ми говорите как трябва да се съмняваш в себе си, сядайки зад волана. :kuku: Прави сте - с такива хора тая държава никога няма да се оправи. И в тази тема спирам да пиша.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 31 Мар 2018, 13:33

Todor Borisov написа:Откраднаха нова супермодерна камера на КАТ на пътя, полицаите плачат!

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otkradnaha-nova-supermoderna-kamera-na-KAT-na-putya-policaite-plachat-783376 :mhihi:

това звучи направо като виц...не ми се иска да повярвам, че има толкова нагли хора...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2018, 14:24

Dirty M5 driveR написа:Правете каквото искате. Вие изкарвате шофирането като дейност, която се върши с предварително най-мрачните помисли и прогнози. Направете анкета кой спазва стриктно ограниченията и кой не (без право на обяснение "ама аз тук минавам ей тъй, пък тука карам лекичко") и да преброим моралистите в тоя форум... В темата за top speed всеки е вдигал 200+. На аутобана без ограничение ли...
Кадърните хора учат другите хора да са уверени в себе си и уменията си. Вие ми говорите как трябва да се съмняваш в себе си, сядайки зад волана. :kuku: Прави сте - с такива хора тая държава никога няма да се оправи. И в тази тема спирам да пиша.

Просто се опитвам да ти кажа, че на човек самокатастрофирал поради грешна преценка не му приличат думите "аз съм преценил" ;)

Шофирането е процес на обучение продължаващ цял живот. Може да си минал милиони километри и пак всеки ден да учиш. И колкото и да си научил в следващия момент можеш да имаш ситуация, която да те свари неподготвен. Във всички моторни спортове виждаме как и най-големите катастрофират. Всичко това е в следствие грешна преценка, на скорост, дистанция, настилка и т.н.

Тъй, че "аз съм преценил, че няма опасност" не е оправдание. Всеки си има глава на раменете и си носи последствията. Но това, че ти си мислиш че като минеш със 100 на ограничение 60 е безопасно не е оправдание да го правиш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 31 Мар 2018, 15:18

Значи, купуват се едни камери с народни пари. Дават се на ушев, за да работи с тях (още народни пари). Как така някой ще ти отмъкне камерата, която с трипода е висока над 1 метър и тежи над 40 килограма. Това не е двайсетачка, та да си я прибереш в джоба. Какво са правили безполезните амеби, че да се стигне до тази кражба? Сигурно са си събирали оборота от близкото капанче или са си бъркали в носовете в близкия храст, след като са оставили камерата без наблюдение. Еми няма как да се почувствам кофти заради безхаберието и немърливостта на фуражките.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 31 Мар 2018, 17:59

Тая новина с камерата изглежда малко фейк.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Мар 2018, 18:02

Няма да говориш така, ще развалиш настроението на Ганьо, който от вчера по обяд се е запил и празнува кражбата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Мар 2018, 18:09

ТЯ и да е фейк нищо не променя факта че ушевите от пътна полиция не правят нищо освен да регистрират ПТП и да дремят в патрулките докато камерата снима . Тая дейност е просто един канал за пълнене на бюджета и нищо повече . За къв чеп са сложени с тия камери там като може тая камера да е стационарна в една кутия отстрани на пътя . Защо са тия двамата пехливани , че с патрулка ще разнасят един санъдк и после ще го прибират да имитират дейност ?
Тая процедура и разхищения на обществен ресурс трябва да мине за някакъв свръх супер ефективен контрол на трафика ??!! :kuku:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 01 Апр 2018, 21:05

Jordana написа:ТЯ и да е фейк нищо не променя факта че ушевите от пътна полиция не правят нищо освен да регистрират ПТП и да дремят в патрулките докато камерата снима . Тая дейност е просто един канал за пълнене на бюджета и нищо повече . За къв чеп са сложени с тия камери там като може тая камера да е стационарна в една кутия отстрани на пътя . Защо са тия двамата пехливани , че с патрулка ще разнасят един санъдк и после ще го прибират да имитират дейност ?
Тая процедура и разхищения на обществен ресурс трябва да мине за някакъв свръх супер ефективен контрол на трафика ??!! :kuku:

Абсолютно 1+ и ако смятат, че това е превенция........само пълнене на хазната.... :censored:
И за да не съм съвсем оff от вчера проверено, че V1 мълчи като комунист на новите триноги.... въпреки, че е сложен възможно най-ниско отпред.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата