Конкретно за газта
Модератор: Технически модератори
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
мойто М50 си мете на газ и хич не ми дреме че понякога гърми от както я купих съм минал около 15000км сами сметнете колко съм спестил да не забравяме че всеки спестен лев е спечелен лев и както каза колегата славянко винаги е по добре да инвестираш в спомени със семейството вместо в изгорели газове 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
\t_andonov написа:мойто М50 си мете на газ и хич не ми дреме че понякога гърми от както я купих съм минал около 15000км сами сметнете колко съм спестил да не забравяме че всеки спестен лев е спечелен лев и както каза колегата славянко винаги е по добре да инвестираш в спомени със семейството вместо в изгорели газове
още едно кафе------ще ти стане навик май

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
знаем колко е сладко да караш на бензин ама в тая наша държава все трябва да измислиш нещо за да можеш да се движиш повечко -нали

Малко офтопик стана, ама айде
Да ви кажа сега какво видях по празниците в Египет, направо ми падна шапката, един автобус зареди около 350 литра за 60лв (приравнено), което значи по 18ст на литър нафта!
Е какво остава за нашата скромна държавица
Да ви кажа сега какво видях по празниците в Египет, направо ми падна шапката, един автобус зареди около 350 литра за 60лв (приравнено), което значи по 18ст на литър нафта!
Карайте каквото искате по ваша преценка, но не си мислете, че като сте карали 3 коли, сте голям разбирач, качете се на БМВ и после на ГОЛФ и сами преценете!
НЕ на газовите уредби и скапания бензин
НЕ на газовите уредби и скапания бензин
- Crossblade
- кандидат ентусиаст
-
ican4eto написа:Малко офтопик стана, ама айде
Нали знаеш каква ще е цената на нафтата, ако държавата не си взима "своето"

- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Моето мнение е по средата мезду ИКАН4ЕТО и СЛАВИАНКО.Като и двамата са прави сами за себе си .Винаги сам бил против газта но до момента докато мо9та с4етоводителка не ми представи колко хил9ди лева давам годишно за а 98.Единствената при4ина поради ко9то не си слагам газ е 4е 4есто патувам до украина а там бензина направо е без пари и н9ма нито една кола на гАЗ .Н9ма от каде да заредиш.Ина4е Славианко си прав за тво9та газова .В краина сметка караме коли за по 6 или 7 бона .И не си струва газари9та годишно да давам 8 000 лева за бензин.Ако имах бмв 740 е 38 2001 година по ше му отива те9 пари.Които има в излишак пари нека да кара на бензин но пак повтар9м на е 34 не си струва наистина
vvvvv
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
оффффф
аман
начи ако човек се грижи добре за колата си всичко ще е наред и с газовата уредба и с бензиновата и тн
аман от глупости
при мен без да съм с инжекцион впечатлението ми е че колата ми работи много по добре на газ и по-добре ускорява
който не се съгласява с моето мнение може да заповяда - наливаме 5 литра бензин и 5 литра газ и се пробва
ако върви по добре на газ няма да плащам аз горивото
аиде поздрави от мен и се грижете за газовата уредба
сменяйте и гумените уплътнения
аман
начи ако човек се грижи добре за колата си всичко ще е наред и с газовата уредба и с бензиновата и тн
аман от глупости
при мен без да съм с инжекцион впечатлението ми е че колата ми работи много по добре на газ и по-добре ускорява
който не се съгласява с моето мнение може да заповяда - наливаме 5 литра бензин и 5 литра газ и се пробва
ако върви по добре на газ няма да плащам аз горивото

аиде поздрави от мен и се грижете за газовата уредба
сменяйте и гумените уплътнения

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Е колега щом колата ти върви на ГАЗ по добре от на бенз по добре ходи си я виж... С нормална газова уредба няма начин да е верно това което казваш... Явно и има нещо на колицата...
Иначе за гърменето знам че е кофти... Колектори молектори дебитомери алабала... Ама мойта не е гръмнала ни веднъж... А съм минал с тая газова уредба около 30 000 км ... Което според мене ми е избило като разход отдавна... За вървенето не върви като на бенз ама кво да се прави... Не ми се дават 1500 лв за газ инжекцион.. .А и с тоя голям параход с 2.0л мотор нали се сещате че сте жертви на всички GTI и GSI... Не съм тръгнал да се състезавам така че спокойно каране и това е... Кефиш се кво ти е готино в колата и това е... Най-важното е да ти е направено как си трябва системата на газ и нямаш грижи...
Иначе си спомням като живях в САЩ че дори и "бедните" американци не се кефят кой знае колко на много горящи коли...Спомням си че един американец ми се обясняваше 2часа че DODGE VIPER била тъпа кола...Неприемливо е да харчела толкова... Значи щом на тях не им се дават пари за бенз защо тука в България да им кихаме яко на тия нашите тука....
За справка бензина там беше 1.2 долара на галон ( 3.78литра ) а тука беше 1.60лв/л... Мисля че прави около 4 пъти по ефтино при тях... Има една подробност...Те не мислят като нас за поддръжка на ходовата част... Пътища като от мляко изляти...Не като тука лунен пейзаш... Мислете не толкова за газта а за ходовата част... Щото тука това е главен проблем... Всеки си преценява сам на какво да кара... Правилно неправилно толкова... Няма се женим за тея коли... Все пак са ни за работа да вършат... След някоя година нова и толкова...
ТАКА ЧЕ АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ.... И много безаварийни километри на всичките...
Иначе за гърменето знам че е кофти... Колектори молектори дебитомери алабала... Ама мойта не е гръмнала ни веднъж... А съм минал с тая газова уредба около 30 000 км ... Което според мене ми е избило като разход отдавна... За вървенето не върви като на бенз ама кво да се прави... Не ми се дават 1500 лв за газ инжекцион.. .А и с тоя голям параход с 2.0л мотор нали се сещате че сте жертви на всички GTI и GSI... Не съм тръгнал да се състезавам така че спокойно каране и това е... Кефиш се кво ти е готино в колата и това е... Най-важното е да ти е направено как си трябва системата на газ и нямаш грижи...
Иначе си спомням като живях в САЩ че дори и "бедните" американци не се кефят кой знае колко на много горящи коли...Спомням си че един американец ми се обясняваше 2часа че DODGE VIPER била тъпа кола...Неприемливо е да харчела толкова... Значи щом на тях не им се дават пари за бенз защо тука в България да им кихаме яко на тия нашите тука....
За справка бензина там беше 1.2 долара на галон ( 3.78литра ) а тука беше 1.60лв/л... Мисля че прави около 4 пъти по ефтино при тях... Има една подробност...Те не мислят като нас за поддръжка на ходовата част... Пътища като от мляко изляти...Не като тука лунен пейзаш... Мислете не толкова за газта а за ходовата част... Щото тука това е главен проблем... Всеки си преценява сам на какво да кара... Правилно неправилно толкова... Няма се женим за тея коли... Все пак са ни за работа да вършат... След някоя година нова и толкова...
ТАКА ЧЕ АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ.... И много безаварийни километри на всичките...
SaSo написа:Иначе си спомням като живях в САЩ...бензина там беше 1.2 долара на галон ( 3.78литра )...
Това е било 2002-началото на 2003, нали? Сега цените са много различни, въпреки че още е по-евтино от тук.
Спора за и против газовите уредби е странен. Много от източноевропейците в Белгия карат на газ. От там имам лични впечетления. Потърсете в нет-а немските форуми за LPG. Там пишат и хора с Е39, Е38, Е36 и т.н. Марките на газовите са Landi Renzo, BRC, като тук. Проблемите в БГ идват от ниските доходи и принудата да се пести. За частите менте и смотаните "газаджий" няма смисъл да говорим.
А този колега с колата дето върви на газ повече от на бенз

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Това забравих да кажа че беше 2003 година ... За САЩ говоря... Иначе сега е около 2.5 долара... което пак прави дооостаааа по ефтино от тука... така че....