E61/ 530D или 535D

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Re: E61/ 530D или 535D

Мнение от nickem » 28 Мар 2018, 17:42

dextuar написа:Тези ги обяснявай на някой, който не е карал и двата модела, не на мен :winky: 60-ката се чувства много по-тромава и тежка кола при еквивалентен двигател и усещането на пътя е коренно по-различно, колегата с кг не знам къде ги е гледал, но да помоли някой познат с 335д да се пуснат и да види колко са равни, еле пък ако е и преди фейса с умрялата кутия ;)

Лелей, никой друг освен теб не е карал Е90 тука. :D
Са не съм я мерил Е90 на кантар, но да кажем:

https://www.ultimatespecs.com/car-specs ... -335d.html
https://www.carfolio.com/specifications ... car=161711
http://www.car-info.com/details/BMW/3er-e90-/6593
https://www.autoevolution.com/cars/bmw- ... -2008-335d - тук твърдят, че тежи 1580, дори така да е, 70 кила не са особена разлика.

Аз честно казано за пръв път чувам някой да си взима Е90 щото е 'портна много.

И да ми говориш за дървен интериор в Е60 при положение че в Е90 е практическия същия е меко казано смешно.

Може би пък ти тряа да се повозиш в хубава Е60-ка, защото имаш бая грешно виждане за тях. ;)

dextuar написа:Еее щом имаш фейсова 91-ца, си световно признат експерт, те сигурно 3-ките ги правят за бедняците, които не могат да си позволят 5-ца, нали?

Факта е, че 3 е доста по-евтина от 5, както и 5 е доста по-евтина от 7.

Са кво се опитваш д ани убедиш до тук, Е90 е по-спортна, има същите екстри като Е60, те хората за кво си купуват 5-ци, баси тъпаците.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2018, 17:54

Изображение

Изображение

Нека всеки прецени кое повече го кефи.

Ето ги двата салона само дето дори и във фейслифта на Е60 за дигитален климатроник още не са чували.

Аз трърдя, че двете коли много повече си приличат, отколкото се различават, но вие тръгнахте в посоката, че Е60-ката едва ли не била някакъв космически кораб в сравнение с Е90-ката :nono: Това са дърти курници, които отдавна не са премиум, че да си четкаме егото кой к'во кара.

Е9х е много по-спортна от което и да е Е6х със същия двигател, покрай нещото с кутиите, с което започнах да се занимавам, съм видял и съм се возил/тествал достатъчно и от двата модела и мога да направя разликата в усещанията, а и това мнение не е само мое и го споделят хора, които достатъчно дълго време са притежавали и двата модела.

3-та серия винаги е било по-ориентирана към младежи със спортен дух, докато 5-та за семейни хора, които все пак искат да останат с усещането за спортен автомобил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 28 Мар 2018, 18:44

Кво значи "дори и във фейслифта за дигитален климатроник не са чували, тоя на снимката ти къв е според теб?
И да, в базовото Е60 има аналогов климатик, точно както и в базовото Е90.

"Аз и други хора, които не познавате и кой знае дали съществуват" не е особено убедителен довод. Човека е дошъл тука да пита за съвет за Е60, ти си тръгнал да му обясняваш че това не е кола за него, без нито един реален довод.

Обясни ми какво точно я прави "друга кола" Е90, след като е базирана на скъсено шаси на Е60, със същите двигатели(без този на 550 разбира се), същите скоростни кутии, същите спортни опции и съвсем минимална разлика в теглото + липсата на динамик драйв? ОК, на някоя писта разлика ще има(едва ли ще е "много по-спортна"), ама да обясняваш на някой че ако няма деца не му тряа Е60 си е чисто тролене. Толкова ли е трудно да повярваш, че някой 22-годишен(аз си зех мойта на 24, не се броя явно) ще си вземе Е60 щото иска спортен седан с който да си пътува насам натам и да е комфортен?

3-ката поне като нова е ориентирана към хората, които искат по-евтина кола. Не случайно е 25-30% по-евтина.

Тва, което се опитваме да ти кажем е, че разликата в комфорта е по-голяма от тази в "спортното усещане". И нека бъдем честни, за което от двете им пука на хората повече? Защото всички си купуват 3 и 5, пък 1-чки няма много, въпреки че по твойта логика те са на светлинни години от 3-ката, предвид разликата от 200-250кг и същите двигатели, май всички млади хора трябва да купуват тях вместо 3-ки?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2018, 19:25

Моята снимка не е на базово Е60! Ако досега не си разбрал, че при Е60 няма дигитален климатроник, няма какво повече да спорим по темата, става повече от ясно кой и какво разбира.

EDIT:

Айде ще ти отговоря все пак:

nickem написа:Кво значи "дори и във фейслифта за дигитален климатроник не са чували, тоя на снимката ти къв е според теб?
И да, в базовото Е60 има аналогов климатик, точно както и в базовото Е90.

"Аз и други хора, които не познавате и кой знае дали съществуват" не е особено убедителен довод. Човека е дошъл тука да пита за съвет за Е60, ти си тръгнал да му обясняваш че това не е кола за него, без нито един реален довод.

Обясни ми какво точно я прави "друга кола" Е90, след като е базирана на скъсено шаси на Е60, със същите двигатели(без този на 550 разбира се), същите скоростни кутии, същите спортни опции и съвсем минимална разлика в теглото + липсата на динамик драйв? ОК, на някоя писта разлика ще има(едва ли ще е "много по-спортна"), ама да обясняваш на някой че ако няма деца не му тряа Е60 си е чисто тролене. Толкова ли е трудно да повярваш, че някой 22-годишен(аз си зех мойта на 24, не се броя явно) ще си вземе Е60 щото иска спортен седан с който да си пътува насам натам и да е комфортен?

3-ката поне като нова е ориентирана към хората, които искат по-евтина кола. Не случайно е 25-30% по-евтина.

Тва, което се опитваме да ти кажем е, че разликата в комфорта е по-голяма от тази в "спортното усещане". И нека бъдем честни, за което от двете им пука на хората повече? Защото всички си купуват 3 и 5, пък 1-чки няма много, въпреки че по твойта логика те са на светлинни години от 3-ката, предвид разликата от 200-250кг и същите двигатели, май всички млади хора трябва да купуват тях вместо 3-ки?

Точно какъвто ти написах по-горе
Това къде по-точно го прочете, моля да ме цитираш :winky:
Да, ама не
Въобще не ме интересува кой кога какво си е купил, ако ме разбираш правилно ;) На Е61 съм се возил още в далечната 2007-ма и то не за 1 час на тестова кола, а на семеен приятел, който я имаше от почти нова, така че много отдавна съм запознат с модела и имам много реална представя за какво говоря. Аз си взех 90-ката също на 22 и не мисля, че е чак толкова малка и неудобна кола колкото я изкарване. А съм 180 см висока и достатъчно тлъст :oops:, за да знам. Сега, ако правиш по 1000км пътеществия постоянно, да, със сигурност Е60 ще е по-удобно.

Понеже гледам си голям фен на сухата статистика, ето ти малко цифрички за сравнение, разновидност би-турбо дизел, година 2005-та,
Е90: Ускорение 0 - 100 км/ч 5.9 с.
Е60: Ускорение 0 - 100 км/ч 6.5 с.

Нещо неясно? :winky:
Последна промяна Dextuar на 28 Мар 2018, 19:49, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 28 Мар 2018, 19:43

dextuar написа:Моята снимка не е на базово Е60! Ако досега не си разбрал, че при Е60 няма дигитален климатроник, няма какво повече да спорим по темата, става повече от ясно кой и какво разбира.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Какво точно разбираш под "дигитален"? Е60 има същия двузонов автоматичен климат контрол какъвто е и в Е90. Обясни ми разликата тогава, щом разбираш толкова.

И предвид че си постнал Е60 с базовите седалки и обикновения автоматик, малко не ти е честно сравнението срещу Е90 със CIC. Ето нещо по-честно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от alessotm » 28 Мар 2018, 19:48

Добре че темата още е ограничена до "мерене" на два модела, а не сме на тема разход на гориво, че тогава...темата е с ясно зададено заглавие и поставен въпрос. А колкото до оборудване на колите, за кола от серията E60/61 не се сещам за версия без навигация, а Е9х има колкото искаш. С извинение, за къв ти е дигиталния климатик/климатроник? Като шофираш му гледаш цифрите как светят ли? Ако някой търси спорт мисля че ще търси М серия или 135 и подобни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2018, 19:52

nickem написа:
dextuar написа:Моята снимка не е на базово Е60! Ако досега не си разбрал, че при Е60 няма дигитален климатроник, няма какво повече да спорим по темата, става повече от ясно кой и какво разбира.

Какво точно разбираш под "дигитален"? Е60 има същия двузонов автоматичен климат контрол какъвто е и в Е90. Обясни ми разликата тогава, щом разбираш толкова.

И предвид че си постнал Е60 с базовите седалки и обикновения автоматик, малко не ти е честно сравнението срещу Е90 със CIC. Ето нещо по-честно.

И на двете снимки навигацията не е пусната, затова не съм си играл да ги търся, обсъждахме конзолата, доколкото разбрах, а не седалките ;)
Е60-ка с CIC е малко бяла лястовица, но да кажем се намират.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 28 Мар 2018, 21:04

dextuar написа:Точно какъвто ти написах по-горе
Да, ама не
Въобще не ме интересува кой кога какво си е купил, ако ме разбираш правилно ;) На Е61 съм се возил още в далечната 2007-ма и то не за 1 час на тестова кола, а на семеен приятел, който я имаше от почти нова, така че много отдавна съм запознат с модела и имам много реална представя за какво говоря. Аз си взех 90-ката също на 22 и не мисля, че е чак толкова малка и неудобна кола колкото я изкарване. А съм 180 см висока и достатъчно тлъст :oops:, за да знам. Сега, ако правиш по 1000км пътеществия постоянно, да, със сигурност Е60 ще е по-удобно.

Понеже гледам си голям фен на сухата статистика, ето ти малко цифрички за сравнение, разновидност би-турбо дизел, година 2005-та,

Първо на първо няма да е лошо да си провериш фактите.

Е90 535d 2005-та няма. Най-старото 535d в Mobile.de примерно е Септември 2006-та, защото тогава започват да го слагат в него. За справка - https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E90)
Е90 е с 286кс мотора, така че е малко нечестно да сравняваш 272 с 286, нали? Ето за сравнение, тъкмо ще си обясниш защо са ти грешни цифрите:
https://www.ultimatespecs.com/car-specs ... -535d.html
https://www.ultimatespecs.com/bg/car-sp ... -335d.html
Втори източник:
http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... _335d.html
Тук можеш ясно да видиш, че времето 0-60 мили е 5.9, което не е 0-100 както вероятно знаеш. Също можеш да видиш, че 0-60 мили времето на 535d е 6.0.

Тва кой къде кога на какво се е возил едвали има смисъл да го мерим. Като ще ми даваш цифри поне гледай да има нещо вярно в тях, не да ми даваш 0-100 от 272 срещу 0-60 мили от 286 и надменно да ме питаш "нещо неясно?" сякаш е голям успех да намериш нещо в Гугъл и то да е грешно.

Сега ако може да се върнем към по-цивилизования разговор, все още бих чул каква е разликата в климатрониците и скоростните кутии, предвид че и двете коли са с ACC и дори в упътванията всичко е еднакво, а скоростните кутии навсякъде са листнати ZF 6HP. Пак за референс - http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... _335d.html

CIC в Е60 не е бяла лястовица, просто от 10-ти 2008-ма заменя ССС навигацията.

За интериора точните ти думи бяха "едва ли има друго с толкова грозен интериор като на Е60", никъде не сме говорили за конзолата. Много бързо забрави какво си казал. И за да те цитирам още веднъж, понеже питаш:
Човека е дошъл тука да пита за съвет за Е60, ти си тръгнал да му обясняваш че това не е кола за него, без нито един реален довод.

dextuar написа:Това къде по-точно го прочете, моля да ме цитираш :winky:

dextuar написа:Колега, на 22, ако нямаш деца, за какво ти е Е60, а не вземеш Е90?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2018, 21:36

nickem написа:
dextuar написа:Точно какъвто ти написах по-горе
Да, ама не

Първо на първо няма да е лошо да си провериш фактите.

Е90 535d 2005-та няма. Най-старото 535d в Mobile.de примерно е Септември 2006-та, защото тогава започват да го слагат в него. За справка - https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E90)
Е90 е с 286кс мотора, така че е малко нечестно да сравняваш 272 с 286, нали? Ето за сравнение, тъкмо ще си обясниш защо са ти грешни цифрите:
https://www.ultimatespecs.com/car-specs ... -535d.html
https://www.ultimatespecs.com/bg/car-sp ... -335d.html
Втори източник:
http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... _335d.html
Тук можеш ясно да видиш, че времето 0-60 мили е 5.9, което не е 0-100 както вероятно знаеш. Също можеш да видиш, че 0-60 мили времето на 535d е 6.0.

Тва кой къде кога на какво се е возил едвали има смисъл да го мерим. Като ще ми даваш цифри поне гледай да има нещо вярно в тях, не да ми даваш 0-100 от 272 срещу 0-60 мили от 286 и надменно да ме питаш "нещо неясно?" сякаш е голям успех да намериш нещо в Гугъл и то да е грешно.

Сега ако може да се върнем към по-цивилизования разговор, все още бих чул каква е разликата в климатрониците и скоростните кутии, предвид че и двете коли са с ACC и дори в упътванията всичко е еднакво, а скоростните кутии навсякъде са листнати ZF 6HP. Пак за референс - http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... _335d.html

CIC в Е60 не е бяла лястовица, просто от 10-ти 2008-ма заменя ССС навигацията.

За интериора точните ти думи бяха "едва ли има друго с толкова грозен интериор като на Е60", никъде не сме говорили за конзолата. Много бързо забрави какво си казал. И за да те цитирам още веднъж, понеже питаш:
Човека е дошъл тука да пита за съвет за Е60, ти си тръгнал да му обясняваш че това не е кола за него, без нито един реален довод.

dextuar написа:Това къде по-точно го прочете, моля да ме цитираш :winky:

dextuar написа:Колега, на 22, ако нямаш деца, за какво ти е Е60, а не вземеш Е90?

Ауто дата щом не ти е коректив за данни :clap:
Данните са за Е92 335д, а това, че в 1 и съща година при Е60 е 272кс, еми сори, сърди се на БМВ :P

Има ли смисъл въобще да спорим след това?
0-60 мили/ч НЕ Е 0-100 км/ч.

Хем ме цитираш, хем пак не ме разбираш, не казвам на колегата какво да си вземе, а го питам дали реално му трябва, разликата е огромна!
Нямам намерение да се занимавам повече с излишни спорове. Щом казваш, че кутиите са еднакви, сигурно е така, аз тази кутия само на диаграма в REALOEM съм я гледал и не разбирам нищо :oops:

Само последен въпрос, за да съм сигурен, че сме на една и съща страница - за колко проекта за фън коли си чел някъде, евентуално си виждал, които са базирани на 3-та серия и колко на 5-та :winky: ? Аха, ясно, точно това имах предвид, надявам се ме разбра вече ;)

П.С: Библията за БМВ-тата не е Wikipedia, само като хинт ти го давам :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Мар 2018, 22:27

Мое човека да го кефи е60 бре. То си е и въпрос на вкус също. Тук някакъв спор се води, кое е по-хубаво и бързо.

Важното е човека да си намери запазена кола, а не да ходи по майстори всяка седмица. То щото и майсторите са едни. Пипнат едно и счупят други 2.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 28 Мар 2018, 22:42

dextuar написа:
Данните са за Е92 335д, а това, че в 1 и съща година при Е60 е 272кс, еми сори, сърди се на БМВ :P

Хем ме цитираш, хем пак не ме разбираш, не казвам на колегата какво да си вземе, а го питам дали реално му трябва, разликата е огромна!
Нямам намерение да се занимавам повече с излишни спорове. Щом казваш, че кутиите са еднакви, сигурно е така, аз тази кутия само на диаграма в REALOEM съм я гледал и не разбирам нищо :oops:

Само последен въпрос, за да съм сигурен, че сме на една и съща страница - за колко проекта за фън коли си чел някъде, евентуално си виждал, които са базирани на 3-та серия и колко на 5-та :winky: ? Аха, ясно, точно това имах предвид, надявам се ме разбра вече ;)

Изображение

Auto-data е сайт като всики останали. Кой решава кой сайт е по-надежден? Ти?

Очевидно не знаеш, което е тъжно, но все пак - 60 мили са 96.56064 км. Не 100. И точно там и двете коли сменят скорости(може би защото и кутиите са еднакви?).

Дадох ти 2 сайта, които са едни от най-посещаваните за такива неща, ама пак не си доволен. Щом си решил да отричаш черно на бяло, наистина, за какво спорим?

Отделно до сега ми говореше за Е90, сега обърна на данни от 92, щото ти е по-удобно. Сравняваш коли с различни двигатели и това че са от една година трябва да е някъв довод? F10 535d пък тежи 200 кила над Е92 и е 0.2с по-бързо от една и съща година. Явно ако искаш спортна кола F10 > E92?

И тъй като явно сам не си четеш кво си писал:

Човека идва във форума на Е60 за да си търси Е60, нужно ли е да го убеждаваш(с абсурдни доводи, бл.) че не само че има нужда от друга кола, пък и че тя е по-добра, въпреки че е по-евтина, малка и лошо оборудвана? И нужно ли беше цялото изливане на фалшиви факти, които явно не си проверил? Кого и в какво искаш да убедиш? Някой като си търси 7 едвали ще го посъветват земи си 5, щото е по-спортна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с три педала.
Детайли за колата: E61 530d (218) 2004

Мнение от The_Bear » 28 Мар 2018, 23:06

Абе, то на човека сигурно вече му е неудобно, че отвори тая приказка... :mhihi: Ще вземе да се откаже накрая и ще си купи мерцедес. Бензинов. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2018, 23:07

nickem написа:
dextuar написа:

Изображение

Auto-data е сайт като всики останали. Кой решава кой сайт е по-надежден? Ти?

Очевидно не знаеш, което е тъжно, но все пак - 60 мили са 96.56064 км. Не 100. И точно там и двете коли сменят скорости(може би защото и кутиите са еднакви?).

Дадох ти 2 сайта, които са едни от най-посещаваните за такива неща, ама пак не си доволен. Щом си решил да отричаш черно на бяло, наистина, за какво спорим?

Отделно до сега ми говореше за Е90, сега обърна на данни от 92, щото ти е по-удобно. Сравняваш коли с различни двигатели и това че са от една година трябва да е някъв довод? F10 535d пък тежи 200 кила над Е92 и е 0.2с по-бързо от една и съща година. Явно ако искаш спортна кола F10 > E92?

И тъй като явно сам не си четеш кво си писал:

Човека идва във форума на Е60 за да си търси Е60, нужно ли е да го убеждаваш(с абсурдни доводи, бл.) че не само че има нужда от друга кола, пък и че тя е по-добра, въпреки че е по-евтина, малка и лошо оборудвана? И нужно ли беше цялото изливане на фалшиви факти, които явно не си проверил? Кого и в какво искаш да убедиш? Някой като си търси 7 едвали ще го посъветват земи си 5, щото е по-спортна.

Пак ти казвам, питам колегата, а не му казвам, разликата е ОГРОМНА и ако не можеш да я осъзнаеш, няма защо повече да се старая да ти обяснявам.

Хаха, добре, вярвай си :mhihi: Колите са различен клас, но не забравяй, че Е9х е с 2 години ПО-НОВ модел от Е6х, а ако трябва да следвам твоята логика, Е65 трябва да е върха на сладоледа, защото е най-скъпа и с най-много възможно екстри. Наблегни на възможни, защото много рядко ще намериш толкова добре оборудвана Е6х, която да няма аналог при Е9х ;)

Доста мъка има по този свят. Хем ти казвам, че 60 мили/ч НЕ СА 100км/ч, а след това ти повтаряш същото, което аз съм казал, с целта да изкараш, че аз съм сбъркал, а не ти самия. Я се стегни!

Вие почнахте да обяснявате коя е по-бърза, една кола не е от 0 до 62 мили/ч ( :winky: ), иначе драгстерите щяха да са най-яките коли, нали така?

Ако още не си разбрал, човека си търси Е61, щом ще се правиш на буквояд.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 28 Мар 2018, 23:31

dextuar написа:
Доста мъка има по този свят. Хем ти казвам, че 60 мили/ч НЕ СА 100км/ч, а след това ти повтаряш същото, което аз съм казал, с целта да изкараш, че аз съм сбъркал, а не ти самия. Я се стегни!

Вие почнахте да обяснявате коя е по-бърза, една кола не е от 0 до 62 мили/ч ( :winky: ), иначе драгстерите щяха да са най-яките коли, нали така?

Ако още не си разбрал, човека си търси Е61, щом ще се правиш на буквояд.

С кое съм сбъркал точно? Казах ти, че времето, което вадиш е за 60 мили, не за 100км, а го сравняваш с време за 100км на Е60 и то с друг двигател. Никъде не сме вадили колко са бързи точно, ти изкара тея измислени времена.

И човека си търси Е61, ти стигна до Е92, далече сме от целта май? :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Мар 2018, 23:36

Както кажеш, безсмислен е спорът, нито аз ще се съглася с теб, нито ти ще се пречупиш с предразсъдъците си, че по-скъпото е задължително по-хубаво. Авторът ми отговори на въпроса, не виждам нужда повече да се задълбава. Пожелавам ти да се повозиш на Е92 с комфортен салон и после обективно да напишеш тук дали ти е било тясно или неудобно и дано да си честен, поне пред себе си.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61