Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 - обща тема
Позитивното е че Ферари в секторите с бързи прави вече не изостават, остава само да си донадят колата с това по-дълго междуосие и новата рейка. В момента колата им няма нужното притискане, както бе миналта година и губят основно в бавните сектори, но както казах позитивното е че на правите са горе долу заедно с Мерцедеса, което се видя в гонката между Хам и Фетел.
Мерцедес от друга страна са наблегнали изцяло на клалификационния режим с цел да тръгват винаги от 1те места на решетката, проблема когато са зад някоя кола си е останал, което не е добре. Видя се Ботас как цяло състезание не можа да направи нищо, въпреки "звяра" който имат под капака
Мерцедес от друга страна са наблегнали изцяло на клалификационния режим с цел да тръгват винаги от 1те места на решетката, проблема когато са зад някоя кола си е останал, което не е добре. Видя се Ботас как цяло състезание не можа да направи нищо, въпреки "звяра" който имат под капака

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Браво на Фетел
... най-после да уцелят някаква стратегия, положително беше, че увлякоха мерцедеса със смяната на гумите на Кими... след това стана лесно.
Но няма да е толкова лесно след това състезание. Определено тази писта не показва пълния потенциал на мерцедесите.
Много, много жалко за Хаас... такава кривина не е било скоро... Ред булите, освен да гледат напред, ще им се наложи и назад да хвърлят по едно око, щото много изненадани могат да останат... ако ги приемем за безусловно трети, което май е под въпрос вече...

Но няма да е толкова лесно след това състезание. Определено тази писта не показва пълния потенциал на мерцедесите.
Много, много жалко за Хаас... такава кривина не е било скоро... Ред булите, освен да гледат напред, ще им се наложи и назад да хвърлят по едно око, щото много изненадани могат да останат... ако ги приемем за безусловно трети, което май е под въпрос вече...
Те тази философия си я продължават за поредна година. Мерцедесът винаги е изпитвал трудности когато следва друг болид.
Ред Бул имаха същата стратегия преди години и това определено работи.
Аз не мисля че на тази писта може да се съпоставят задвижващи системи. Правите са къси, а завоите преди тях изискват чист въздух, за да имаш добро притискане. Ясно е обаче, че "парти режима" не е наличен в състезание за Мерцедес. То се очакваше доста затегнаха правилата за маслото.
Ред Бул имаха същата стратегия преди години и това определено работи.
Аз не мисля че на тази писта може да се съпоставят задвижващи системи. Правите са къси, а завоите преди тях изискват чист въздух, за да имаш добро притискане. Ясно е обаче, че "парти режима" не е наличен в състезание за Мерцедес. То се очакваше доста затегнаха правилата за маслото.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bum_bum написа:///M Power написа: нито карането му беше нещо особенно
30 обиколки да те следва по-бърза кола и ти да не направиш нито една грешка, която да му даде шанс викаш не е нещо особено?
Ами да ти кажа с кола която е не чак толкова по-слаба, на писта в която изпреварването е сранително трудно, а и е 4-ри кратен световен шампион не виждам да е направил геройство...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тук не говорим за геройства, въпреки че за мен всеки седнал в подобен болид сам по себе си е герой.
Фетел направи точно каквото се искаше от него- задържа Хамилтън зад себе си. Не беше нужно да се прави на герой и да отваря големи разлики с цената на някакви извънредни рискове. Контролираше си темпото и в повечето време го държеше над секунда отзад. А когато Хамилтън тръгна да наваксва се видя какво стана. Първото място си е първо място, независимо дали е спечелено със стотни или с минути.
Фетел направи точно каквото се искаше от него- задържа Хамилтън зад себе си. Не беше нужно да се прави на герой и да отваря големи разлики с цената на някакви извънредни рискове. Контролираше си темпото и в повечето време го държеше над секунда отзад. А когато Хамилтън тръгна да наваксва се видя какво стана. Първото място си е първо място, независимо дали е спечелено със стотни или с минути.
Според мен важна бе и първата част на Фетел преди боксовете, видимо държеше дистанция от 2-3сек с цел запазване на гуми, мотор и гориво за 2рата част, където чакаше своя момент. Съмнява ме ако беше натиснал Кими и беше карал 20 обиколки зад него дали колата щеше да има потенциала да удържи Хамилтън. Та победата на Фетел изобщо не е само голяма доза късмет.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Момчета не ме разбирайте погрешно, Фетел може да кара, а от Ферари реагираха мигновенно и се възползваха от ситуацията! Но всичко това благодарения да късмета. Колкото и Фетел да е пазел гуми и кола (той и нямаше друг избор), ако нямаше виртуал сейфти кар (както и той да хване Хамилтън в по кофти момент) щеше да се вози 3-ти до края на състезанието.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Напълно съгласен съм с колегата отгоре с 38-цата 
Ебати лудия късмет изкара иначе щеше да си остане 3-ти.
Чудно ми е само с Ботас какво стана, уж с добрата кола, тоя човек се измъчи да изпревари такива бавни коли ... пистата ли си беше кофти

Чудно ми е само с Ботас какво стана, уж с добрата кола, тоя човек се измъчи да изпревари такива бавни коли ... пистата ли си беше кофти

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Късмета никой не го отрича. Ставаше въпрос, че когато получи шанс не го осра.
Пазенето на гуми преди това беше поради факта, че в 8 от 10 последни състезания е имало кола за сигурност. Ферари разчитаха на този шанс и го получиха.
Пазенето на гуми преди това беше поради факта, че в 8 от 10 последни състезания е имало кола за сигурност. Ферари разчитаха на този шанс и го получиха.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
bam-bam написа:Напълно съгласен съм с колегата отгоре с 38-цата
Явно тези пред него са имали късмет

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Когато имаш най-добрата кола късмета няма място за извинение 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Точно де - Хамилтън за 30 обиколки не успя да изпревари Фетел, Ботас дръпна 2-3 места за цялото състезание. Явно не е късмет.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Първите имат доста сходни коли и до някъде приемам, че не успя да го мине.
И там късмета му подари победата, но при Ботас да не може да се справи с посредствени коли спрямо тяхната ?
Гледам новините и никъде няма негово изявление за слабата форма .. поне на квалиф си беше добре .. дали не е от потрошената кола нещо сгафено
И там късмета му подари победата, но при Ботас да не може да се справи с посредствени коли спрямо тяхната ?
Гледам новините и никъде няма негово изявление за слабата форма .. поне на квалиф си беше добре .. дали не е от потрошената кола нещо сгафено

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Пистата допринесе доста за това Ботас да не успее да навакса- коментарите бяха, че за да изпревариш там ти трябват над секунда и половина на обиколка по-бърза кола и доста късмет. Това, в комбинация с очевидно не толкова добре представящата се, като догонваща, кола на Мерцедес, може би и разклатена увереност у Ботас след инцидента и резултатът е налице.
Хамилтън опита да натисне, но реши, че няма смисъл да рискува за евентуални 7 точки. Кофти му беше да се бори срещу двете коли на Ферари, реално нямаше как да не покрият Райконен, после Хаас и уж софтуерният им проблем ги довърши, ама ще видим там какво ще излезне.
По Скай се бъзикаха, че "много удобно се случи, че Хаас имаха проблеми, които облагодетелстваха Ферари"
Не сте споменали Макс, той добре се повъртя
Хамилтън опита да натисне, но реши, че няма смисъл да рискува за евентуални 7 точки. Кофти му беше да се бори срещу двете коли на Ферари, реално нямаше как да не покрият Райконен, после Хаас и уж софтуерният им проблем ги довърши, ама ще видим там какво ще излезне.

Не сте споменали Макс, той добре се повъртя

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Е, как бе, писаха назад, че нищо не е направил този път защото е нямало кой да блъсне.