Канада

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Канада

Мнение от alx » 22 Мар 2018, 22:18

ildivvy написа:Ако сайта,даден за информацията и заплащането за различните професии в Канада, е точен и верен,излиза,че би трябвало да мога да си намеря работа за 80-120хил.кан.долара/годишно! Това добре ли е,като сума?

в канада и сащ 6-цифрена заплата за година е добре... с изключение на ню йорк и вашингтон където със 100к на година точно ще свързваш двата края...
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Мар 2018, 22:19

K_Ilkov написа:
bavarec написа:здобием

Ако се сдобиеш с един буквар няма да сбъркаш :winky:

ти остави буквара ама какво означава "Карти с изключтелно ниво данни и защита"?

... кои данни имат изключително ниво?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Мар 2018, 22:34

Най-вероятно е искал да каже лични карти с изключително високо ниво на защита на личните данни :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Мар 2018, 3:54

ildivvy написа:Ако сайта,даден за информацията и заплащането за различните професии в Канада, е точен и верен,излиза,че би трябвало да мога да си намеря работа за 80-120хил.кан.долара/годишно! Това добре ли е,като сума?

Зависи къде. В Албърта ще си долно ниво на средна класа, в Кебек ще си доста високо, в Онтарио ще се справяш, във Ванкувър ще си прошляк ... Ако не вярваш, изпрати няколко СВ-та и ще видиш :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Мар 2018, 7:57

alx написа:

в канада и сащ 6-цифрена заплата за година е добре... с изключение на ню йорк и вашингтон където със 100к на година точно ще свързваш двата края...

Сигурно е така от твоята гледна точка.
Аз ще ти напомня, че в България извън 1-2-3 града все още 1000лв е много добра заплата или казано 10к долара бруто на година.
Та твоите сметки може да са верни за теб, ама за някои други изобщо няма да са понеже разликата е 1 към 10.
Имаше една много добра поговорка, сития на гладния не вярва или нещо от сорта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Мар 2018, 15:57

Не става дума,дали вярвам или не,а дали парите,които показва сайта са "достоверни",както и какво мога да "очаквам" от тези пари! С другите колеги ми давате доста точна оценка,за това,дали "стигат" или не! Все още се замислям за САЩ,но нещо все :dunno: ... Кой знае,ако спечеля Зелена Карта...?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Мар 2018, 16:13

Някой да има някакви впечатления/мнения за Йелоунайф, че много ми харесва климата им :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Мар 2018, 20:29

c04 написа:Някой да има някакви впечатления/мнения за Йелоунайф, че много ми харесва климата им :mhihi:

Tози жълт нож ли :mhihi:

ildivvy написа:Не става дума,дали вярвам или не,а дали парите,които показва сайта са "достоверни",както и какво мога да "очаквам" от тези пари! С другите колеги ми давате доста точна оценка,за това,дали "стигат" или не! Все още се замислям за САЩ,но нещо все :dunno: ... Кой знае,ако спечеля Зелена Карта...?

Сравнително достоверна информация за заплащането за дадена професия в цял свят можеш да получиш от сайтове, като glassdoor и payscale. От numbeo пък можеш да получиш сравнително достоверна информация за разходите ти в съответния град - транспорт, наеми, цени в магазини, заведения и т.н. За най-точна информация относно разходи пък намираш техния аналог на imot.bg и гледаш реално как вървят наемите. За UK например сайтовете са spareroom и rightmove. После отваряш гугъл мапс, намираш града, който те интересува и зуумваш, докато започнат да се появяват заведения. Цъкаш на тях и ако имат сайт ще ти го изпише. Цъкаш и на сайта и гледаш цените в менюто.
Съпоставяш, смяташ, преценяваш и действаш. Силно те съветвам да избягваш специфични теми в разни форуми, като bghelp и подобните и особено бгмама и подобните. На такива места, типично по български го има супер голямото изхвърляне, преиначаване на нещата и общо взето изкривено представяне на нещата.

Иначе за САЩ се сещам, че имаше и някаква врътка да отидеш в Канада, да вземеш някакво разрешително за работа ли кво беше и се спускаш вече към САЩ, ама дали е още вариант не знам. А дали самия САЩ си заслужава никой не може да ти каже. Сам требе да си прецениш. Имат си тъпи неща, като липсата на минимални дни годишен отпуск, липса на държавно безплатно донякъде здравеопазване, trigger happy население по дифолт и разни такива. Има си и интересни неща, като неограничени, ама наистина неограничени възможности за развитие и правене на $$$, реално действащи закони, процедури, администрация и т.н. Аз лично, въпреки че съм технически човек не бих се забил, в който и да е от големите и известни градове и колкото се може по-далеч от силиконовата долина... както и местата с висока концентрация на българи, като Чикаго, Атлантик Сити и т.н. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Мар 2018, 1:32

madafaka_donkele написа:...Аз лично, въпреки че съм технически човек не бих се забил, в който и да е от големите и известни градове и колкото се може по-далеч от силиконовата долина... :mhihi:

Любопитно ми е защо? :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Мар 2018, 1:45

madafaka_donkele написа: Имат си тъпи неща, като липсата на минимални дни годишен отпуск, липса на държавно безплатно донякъде здравеопазване

Няма начин да си инженер в щатите на каквато и да е позиция и да нямаш поне 15-20 дни отпуска на година, болнични и здравна застраховка, която се плаща почти изцяло (80% примерно) от компанията ти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Мар 2018, 4:49

ildivvy написа:Не става дума,дали вярвам или не,а дали парите,които показва сайта са "достоверни",както и какво мога да "очаквам" от тези пари! С другите колеги ми давате доста точна оценка,за това,дали "стигат" или не! Все още се замислям за САЩ,но нещо все :dunno: ... Кой знае,ако спечеля Зелена Карта...?

Форумните шамани говорят с духовете на предците и нямам идея каква информация им свеждат те. Ето ти малко примерни цифри:

Доход $100 000 на година
Данък $30 000
Наем $12 000 (гарсониера) справки
https://www.kijiji.ca/b-apartments-cond ... ice=__1000
Кола (BMW X3 xDrive30i) Base MSRP: $48,000.00 All Inclusive Price: $51,056.73 - $15 000 (със застраховката-приблизителна сума)
Тойота РАВ4 е $6000 на лизинг. На изплащане е малко повече.
Телефон и интернет са ти кръгло $1200 (много зависи от плана)
Ако бачкаш в центъра, приготви си $3000 за паркинг(ако си с пас) или $4500, ако плащаш ден за ден
Газ, вода и ток кръгло $4000
Ако си сам, оставащите $35 000 ще ти стигнат. Ако сте семейство с деца, изплащаш моргидж и т.н., математиката е съвсем различна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 24 Мар 2018, 13:36

BMW_POWER написа:

Форумните шамани говорят с духовете на предците и нямам идея каква информация им свеждат те. Ето ти малко примерни цифри:

Доход $100 000 на година
Данък $30 000
Наем $12 000 (гарсониера) справки
https://www.kijiji.ca/b-apartments-cond ... ice=__1000
Кола (BMW X3 xDrive30i) Base MSRP: $48,000.00 All Inclusive Price: $51,056.73 - $15 000 (със застраховката-приблизителна сума)
Тойота РАВ4 е $6000 на лизинг. На изплащане е малко повече.
Телефон и интернет са ти кръгло $1200 (много зависи от плана)
Ако бачкаш в центъра, приготви си $3000 за паркинг(ако си с пас) или $4500, ако плащаш ден за ден
Газ, вода и ток кръгло $4000
Ако си сам, оставащите $35 000 ще ти стигнат. Ако сте семейство с деца, изплащаш моргидж и т.н., математиката е съвсем различна.

Ако ти писне от Канада, съм склонен да ти предоставя апартамента ми в ж.к Люлин за 6 месеца в замяна на твоя :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Мар 2018, 15:21

BaDxBoY написа:
Ако ти писне от Канада, съм склонен да ти предоставя апартамента ми в ж.к Люлин за 6 месеца в замяна на твоя :mhihi:

Аз не познавам канадец, на който да не му е писнало. Всеки емигрант в тази държава живее с мисълта, как един ден ще се махне. Иначе бг-то изобщо не ми е опция. По-скоро някъде на юг. Където зимата е 20-24С.

А дано, ама на да ли :confused:

Ако поемеш разходите, може да говорим. Октомври - март. 13 вноски по $580 моргидж плюс $1300 пропърти такси. Газ и вода са кръгло $1000.

До тук е лесното. Ще трябва да чистиш драйвуея от сняг и лед. След всеки валеж трябва да е изблизан. Десетина метра е, не е дълъг. Ще трябва да чистиш и дека. Това, че навън е -35С или -38С изобщо не е оправдание. Сутрин е задължително. В 5:30 е много ободряващо :yes:

Не искам да те плаша, но ако си навит мога да продължавам ;)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Мар 2018, 15:58

BMW_POWER написа:
До тук е лесното. Ще трябва да чистиш драйвуея от сняг и лед. След всеки валеж трябва да е изблизан. Десетина метра е, не е дълъг. Ще трябва да чистиш и дека. Това, че навън е -35С или -38С изобщо не е оправдание. Сутрин е задължително. В 5:30 е много ободряващо :yes:

Не искам да те плаша, но ако си навит мога да продължавам ;)

На мен си ми звучи добре :D Ти в кой край на Канада си?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 24 Мар 2018, 16:31

Честно казано и на мен си ми звучи добре, ти си намерил с какво да ни плашиш :mhihi: :mhihi:

Макар че в Германия хаусмайстера ни чистеше всичко, аз нямах право дори да пипам каквото и да е било :lol:

То по принцип всеки емигрант като цяло живее с мисълта как ще се махне от където и да се намира.... Проблемът е, че много хора забравят мечтите си, спират да следват емоцийте, действат на сигурно и резултатът е ясен .. Разбира се, има и други фактори като семейство,стандарт на живот и т.н., но все пак смятам, че за всеки предпочел емигрантския живот и който си е уредил подслон и прехрана в щатите или Канада, не би имал по-добра възможност за махане където и да е било. И аз искам да живея някъде на островите покрай Хавай в малка къщичка, но няма кой да ми плаща сметките и храната, а пък на домати и картофи целогодишно не става :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата