M20B23 в NIVA?!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

UFO Pilot
Аватар

M20B23 в NIVA?!

Мнение от Azrail » 04 Яну 2007, 10:40

Бе от известно време ми се въртят разни такива идейки в болната ми глава... Че тоя руски 1.7 с тоя измислен инжекцион нещо не кефи как върви (вчера помеждудругото дръпнах с таз Нива (е да, Нивата е на 10к км) един Опел Астра 1.6 на газ, ма не казвайте на никого да не ме заядат па са райсърите). Та седя и си мисля, как ще му стои един М20Б23 отпред. Ще трябва ли много преправяне? В смисъл такъв, нали тва е 4х4, има блокажи там разни, бързи-бавни... Някой може ли да ме светне, че не им разбирам :mhihi: Дали ще стане, ми е въпроса.
MORE BEER!

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от GRE » 04 Яну 2007, 10:51

Все си мисля,че коша не може да събере 6-цилндъра,по-скоро някой s14 :twisted:

По-добре питай в Лада форума :mhihi:

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 04 Яну 2007, 10:55

И там ше питам, ма понеже искам от БМВ матор да му го туря :mhihi: , та затва реших тука първо да питам...
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 04 Яну 2007, 11:55

Azrail написа:И там ше питам, ма понеже искам от БМВ матор да му го туря :mhihi: , та затва реших тука първо да питам...

еми според мене няма може му се свържат скоростите ... па и задвижването ще траа се луже нещо
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kompressor » 04 Яну 2007, 12:30

Колегата горе е посочил работите с които 6те се бори6 след слагането му!!!Инак влиза 6 цилиндров в ко6 на лада ама радиатора трябва да му търси6 ре6ение.Някой руски сайт има6е такива снимки 6те поразтурся.... ако ги открия 6те ти ги поста да види6.Но 6те е голяма атракция като стане ако пита6 мене :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от verdano » 04 Яну 2007, 12:37

Успех в начинанието брат. И да е трудно няма са отказваш :)
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 04 Яну 2007, 12:53

Аз през 1993 година исках да си сложа на Москвича двигател от Форд Сиера Гия.Двигателя беше 6 цилиндров V-образен,2300 куб. см.Обаче беше много по-къс от оригиналния и оставаше място отпред.Мислил съм и за М20(тогава имах и Е21 323),но баварския беше с 10 см. по-дълъг от оригиналния. Лошото е че го продадох и не успях да го направя.
Ако този не стане по-добре се ориентирай към някой V-образен.Не е задължително да е на БМВ.
Megasquirt & Megaview user

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 04 Яну 2007, 13:53

M10ка май по добре.. :lol:

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 04 Яну 2007, 13:58

M10B20 ако ми намериш... :)
MORE BEER!

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 04 Яну 2007, 14:26

Azrail написа:M10B20 ако ми намериш... :)

Слави.........

Разбирам да си Лада Фен, да се трудиш залудо. М10 - той в обикновено E30 едвам се усеща, сакън да не качиш още 3-ма човека и оставаш да се състезаваш с Шкодите (говоря за 120Л). Този двигател, в комбинция с рездатка и още един задвижващ мост, който си е сериозен мост, а не като детското диференциалче на Е30, защо си мислиш, че ще може да помръдне сериозно този вседъход и защо си мислиш, че ще е по-добре от оригинала или ще харчи по-малко?
М20 в Нива - М20 знаеш, че ми е любимия двигател, ОБАЧЕ - къде е въртящия момент, по дяволите. Особено на Б20/Б23 - та те в леки коли трябва да ги държиш над 4000 хиляди, за да кажеш, че въобще се движиш. И какво, ще караш вседъход на 6000 оборота, едвам отдалечавайки се от кръстовището. Е вярно, съдейки по звука ще трябва да си на следващото, но заради един звук струва ли си да обърнеш концепцията на вседъходите, където е важен плавният въртящ момент в ниските, който нито един натурално аспириран М20 го няма, дори на лек автомобил! Я се сети Е34 с М20. А сега си представи към това тегло още една рездатка и още един диф. - Е?
С тези пари, които ще дадеш и с нервите, които ще потрошиш, за да седиш след това на самоделка, чийто показатели са много по-лоши от оригинала и която няма никава надеждност, отиди и си вземи един Патрол или Падфайндър и се рови колкото искаш в калта, ако искаш нещо за пътя, което да е бързо - кое да е 8 цилиндрово отроче на Черокито.
Но не мога да повярвам, че прочетох горната тема от теб. Извини ме за острия тон, но определено се ядосвам, когато чета глупости от интелигентни хора.

ПС - в момента преживявам някои сериозно промени в личен план и може да съм малко по-изнервен от принцип, което да се отрази на степента на заядливост в поста, моля те подмини я и премисли техническите данни;)
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Яну 2007, 15:51

аз пък си мисля, че един мотор от 325е ще заспи от към въртящ момент и разход :) М10ката нещо с компресорче трябва да се подпомогне... тази машина трябва да потегля все пак при всякакви условия.

ама колко разправии ще има докато се направи не знам...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 04 Яну 2007, 17:12

Бах, ква храна изядох :mhihi:

Тва за въртящия момент и аз се замислих сериозно. На мене ми трябва нещо камионджийско - много в ниските. Дизел обаче няма да е.
MORE BEER!

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 04 Яну 2007, 17:43

Azrail написа:Бах, ква храна изядох :mhihi:

Тва за въртящия момент и аз се замислих сериозно. На мене ми трябва нещо камионджийско - много в ниските. Дизел обаче няма да е.

Да де ама това е единтвения вариант май.. гледал съм че УАЗ'ките ги карат с 3.0 дизел/турбо дизел от Мерцедес 123/124.. много здрави мотори. ;)

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 04 Яну 2007, 17:58

Azrail написа:Тва за въртящия момент и аз се замислих сериозно. На мене ми трябва нещо камионджийско - много в ниските. Дизел обаче няма да е.

значи има само едно решение за теб......V8 :twisted:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 04 Яну 2007, 18:08

Аз се сещам за едно друго решение - КОМПРЕСОР :idea: Нищо не се пипа и идва пауър-а ;) Реалистично е, че и даже ще ти дойде по-густо от към въртящ момент :twisted:

Следваща

Назад към Tuning