Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от x7z » 08 Мар 2018, 12:24

sacrament написа:Добър ден колеги, един бърз въпрос.
Купий 90mAh акумулатор за е90 320d. Та въпроса ми е мога ли да го сложа сега и да го регистрирам и ако е нужно и кодирам след седмица горе долу или трябва на момента да се направи. И ако може да предложите някой в пловдив да направи процедурата.

не е нужно за този модел слагаш натоварваш колата за 10 мин +- /пускащ да има голяма консумация / и караш
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 08 Мар 2018, 12:52

Колеги често срещан проблем ли е да дефектира датчика който отчита нивото на маслото? Става въпрос за N54 и ако някой има представа колко пари е горе долу......
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 08 Мар 2018, 12:57

C8699HX написа:Колеги често срещан проблем ли е да дефектира датчика който отчита нивото на маслото? Става въпрос за N54 и ако някой има представа колко пари е горе долу......

realoem.com - вкарваш си рамата и гледаш цените...

С годините си "дефектира"...а за съжаление щека няма - защо мислиш,че е дефектен?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 08 Мар 2018, 13:04

Gqbriel написа:
C8699HX написа:Колеги често срещан проблем ли е да дефектира датчика който отчита нивото на маслото? Става въпрос за N54 и ако някой има представа колко пари е горе долу......

realoem.com - вкарваш си рамата и гледаш цените...

С годините си "дефектира"...а за съжаление щека няма - защо мислиш,че е дефектен?

Защото след 2500км ми показваше,че е изгорила половин литър което доста ме притесни......задържа това ниво около месец след което не я бях палил 1 седмица и отчете 4 чертички демек че е изгорила около 200мл,след което за още 150км пробег ми светна че е на минимума и трябва да долея 1литър.Карам я с Кастрол едж 5/30 но няма признаци да гори такова количество масло.....нито пуши нито мирише :|
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Мнение от zaharia » 08 Мар 2018, 14:02

C8699HX написа:Защото след 2500км ми показваше,че е изгорила половин литър което доста ме притесни......задържа това ниво около месец след което не я бях палил 1 седмица и отчете 4 чертички демек че е изгорила около 200мл,след което за още 150км пробег ми светна че е на минимума и трябва да долея 1литър.Карам я с Кастрол едж 5/30 но няма признаци да гори такова количество масло.....нито пуши нито мирише :|

Колега, ти първо знаеш ли, дали колата ти гори масло и ако да колко точно? Това, че не пуши и не мирише не е никакъв критерии. Пушат и миришат онези двигатели които са директно за спешен ремонт. Голяма част от бензиновите N52, особено с по-голям пробег си горят масло, предполагам, че горене в определена степен има и при някои N54. В подфорума на E60 в темата за маслото стана въпрос дни за датчка. Обикновено той се поврежда ако колата се кара на кратки разстояния през зимата и в маслото се натрупа много влага. Тогава той започва да отчита, че маслото е на минимума и дори след доливане на 1л, отново ти казва, че няма масло и трябва да доливаш.
Според мен преди да тръгнеш да го сменяш - пробвай да изкараш влагата, като покараш поне половин час на магистралата на по-високи обороти и си долей половин литър да видиш какво ще стане - дали ще отчита разликата или не. Ако не отчете, че обема е нарастнал - вероятно става въпрос за повредата описана по-горе. Ако я отчете, значи работи. ДОбре ще е при това да прочетеш и грешките, да видиш няма ли някоя свързана с него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 08 Мар 2018, 15:04

Колата я карам от ноември месец,общо взето от началото на зимата...карал съм я предимно на къси разтояния до работа и обратно тамън докато загрее и се гаси.През свободното си време съм я карал по 100км на пълната газ само в градски условия,извънградско още не съм я карал.В момента съм при масларя и долях една половинка която ми беше останала и отново показва че е на минимум и да долея литър.......Единственото което ми идва на акъла е да изчакам да изтине и да го източа в 10литрова туба и да видя колко точно масло има в колата.....
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 08 Мар 2018, 17:55

x7z написа:
Купий 90mAh акумулатор за е90 320d. Та въпроса ми е мога ли да го сложа сега и да го регистрирам и ако е нужно и кодирам след седмица горе долу или трябва на момента да се направи. И ако може да предложите някой в пловдив да направи процедурата.

не е нужно за този модел слагаш натоварваш колата за 10 мин +- /пускащ да има голяма консумация / и караш

Значи не трябва да се регистрира, бях останал с друго впечатление, защото има IBS, значи да сме наясно., Слагам включвам музика климатик и тн да харчи ток и карам

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Мар 2018, 18:04

sacrament написа:
x7z написа:

Значи не трябва да се регистрира, бях останал с друго впечатление, защото има IBS, значи да сме наясно., Слагам включвам музика климатик и тн да харчи ток и карам

Разбира се, че е задължително да се регистрира и кодира, ако има промяна на типа акумулатор!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 08 Мар 2018, 18:12

А някой в пловдив да го направи това и колко ще струва, сам ще мога ли да се оправя имам кабела само инпа трябва да изтегля

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 08 Мар 2018, 18:44

Здравейте, колеги. При N52 на колко км. пробег е препоръчителна смяна на вериги и колко ориентировъчно излиза смяната? Нещо друго за първоначално обслужване около мотора има ли освен масла и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 08 Мар 2018, 20:19

sacrament написа:
x7z написа:

и аз като сменях от четене останах с друго но .. ходих в БМВ ....50 лв ... ходих и в два сервиза ... и накрая отидох до едни голям сервиз само който се занимават с електроника натоварваш разпознава го и караш така и направих карам от полвин година от 72 слойих 74 .... натоварвай и карай идеята не е да спестиш 50 лева а просто не е необходимо
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Мар 2018, 20:32

dan-dam написа:Здравейте, колеги. При N52 на колко км. пробег е препоръчителна смяна на вериги и колко ориентировъчно излиза смяната? Нещо друго за първоначално обслужване около мотора има ли освен масла и т.н.

BMW не са задали сервизен интервал за смяна на ангренажна верига за този двигател. Т.е. сменя се само ако има нужда.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Мар 2018, 20:53

x7z написа:
sacrament написа:
x7z написа:

и аз като сменях от четене останах с друго но .. ходих в БМВ ....50 лв ... ходих и в два сервиза ... и накрая отидох до едни голям сервиз само който се занимават с електроника натоварваш разпознава го и караш така и направих карам от полвин година от 72 слойих 74 .... натоварвай и карай идеята не е да спестиш 50 лева а просто не е необходимо

Колега, в ИСТА има процедура за подмяна на акумулатор, дали ако не беше необходимо, щеше да я има тази процедура? В твоя случай е трябвало само ресет на IBS-a, тоест само да се регистрира акумулатора, ако приемем, че типът е бил същия. Тази процедура не би трябвало да струва повече от 20-30 лева макс при някой, който се занимава с кодиране, а ефект за живота на акумулатора има.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: камаз
Детайли за колата: E90 320i 2005г.

Мнение от djakere4a » 09 Мар 2018, 12:14

Колеги, каква е вероятната причина като пусна парното да мирише на лошо, нещо като на масло?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 09 Мар 2018, 12:17

Вероятно ти капе масло на изпускателните колектори, вероятно от гарнитурата на капака на клапаните.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93