Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от x7z » 03 Мар 2018, 23:43

Dani Dupeto написа:
E0B5F175-BC0D-4ED4-984A-EB5F2252181E.jpeg
Здравейте, излизат ми някакви червени лампи когато дам на контакт, и после изчезват. Ако зануля маслото и филтър купе дали ще изчезнат? Колата е 330д е91.

датата промени виж в нета как ...
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

Потребител
Аватар

Мнение от eagle_ » 04 Мар 2018, 9:43

Здравейте, нов съм във форума и от скоро притежавам е90 320. Вчера докато пътувах извън града ми се случи нещо неприятно, в момента в който тръгнах да изпреварвам една кола и смачках педала на газта ми светна лампа назъбено кръгче с удивителна, лошо беше, че скоростната кутия мина в свободен режим (да кажа само, че колата е автоматик), след което спрях и загасих кола. В бързината не се сетих да видя кода на грешката. След запалване на колата и тръгване отново на път го нямаше този проблем, но я карак доста леко, претесних се да не счупи нещо ( само да спомена, че скоро я ремапвах ). Някой срещал ли е подобен проблем? Утре ще я закарам на майстор да проверим маслото на скоростната кутия, надявам се, че няма да е нещо сериозно.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 04 Мар 2018, 12:02

Колеги кой е бушона за запалката на е90... в нета намирам инфо за някъв 20 ампера в жабката. Всичките 20ки ги проверих но са здрави... дали е възможно да не е бушон или да не съм намерил правилния ако са фо сменили с някой който не е 20а
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 04 Мар 2018, 12:39

eagle_ написа:Здравейте, нов съм във форума и от скоро притежавам е90 320. Вчера докато пътувах извън града ми се случи нещо неприятно, в момента в който тръгнах да изпреварвам една кола и смачках педала на газта ми светна лампа назъбено кръгче с удивителна, лошо беше, че скоростната кутия мина в свободен режим (да кажа само, че колата е автоматик), след което спрях и загасих кола. В бързината не се сетих да видя кода на грешката. След запалване на колата и тръгване отново на път го нямаше този проблем, но я карак доста леко, претесних се да не счупи нещо ( само да спомена, че скоро я ремапвах ). Някой срещал ли е подобен проблем? Утре ще я закарам на майстор да проверим маслото на скоростната кутия, надявам се, че няма да е нещо сериозно.

Грешката е запазена в компютъра така и така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 04 Мар 2018, 12:58

.::Братоев::. написа:Колеги кой е бушона за запалката на е90... в нета намирам инфо за някъв 20 ампера в жабката. Всичките 20ки ги проверих но са здрави... дали е възможно да не е бушон или да не съм намерил правилния ако са фо сменили с някой който не е 20а

При мен е номер 8 - 20А

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 04 Мар 2018, 20:10

eagle_ написа:Здравейте, нов съм във форума и от скоро притежавам е90 320. Вчера докато пътувах извън града ми се случи нещо неприятно, в момента в който тръгнах да изпреварвам една кола и смачках педала на газта ми светна лампа назъбено кръгче с удивителна, лошо беше, че скоростната кутия мина в свободен режим (да кажа само, че колата е автоматик), след което спрях и загасих кола. В бързината не се сетих да видя кода на грешката. След запалване на колата и тръгване отново на път го нямаше този проблем, но я карак доста леко, претесних се да не счупи нещо ( само да спомена, че скоро я ремапвах ). Някой срещал ли е подобен проблем? Утре ще я закарам на майстор да проверим маслото на скоростната кутия, надявам се, че няма да е нещо сериозно.

Има вариянт да са останали грешки в кутията след ремапа,машера може да е забравил да ги изчисти.
Рестартирай адаптацията на кутията.
На 2ма познати им се случи буквално след 100км след ремапа при пълна газ, след тези неща по горе вече 2г.няма дерт.
Все пак провери какви са грешките.

Потребител
Аватар

Мнение от eagle_ » 05 Мар 2018, 12:21

2707E91 написа:

Има вариянт да са останали грешки в кутията след ремапа,машера може да е забравил да ги изчисти.
Рестартирай адаптацията на кутията.
На 2ма познати им се случи буквално след 100км след ремапа при пълна газ, след тези неща по горе вече 2г.няма дерт.
Все пак провери какви са грешките.

Благодаря за отговора, колега мисля да пробвам така, но май няма да се размина само с рестарт на кутията и чистене на грешките. Днес я закарах при един приятел и я закачихме грешката която изкара е 4F85 което най-вероятно е "втулката на входния вал", поне това което намирам.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 05 Мар 2018, 19:06

Има ли разлика в предните врати при Е90/91?
При смяна на вратата(шофьорска) има ли нещо специфично? Оборудвана ли да търся или мога да си прехвърля нещата от моята?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 07 Мар 2018, 11:54

dan-dam написа:Има ли разлика в предните врати при Е90/91?
При смяна на вратата(шофьорска) има ли нещо специфично? Оборудвана ли да търся или мога да си прехвърля нещата от моята?

Разлика няма, врътня е с прехвърлянето , ако можеш дай твоята врата и да ти дадат оборудвана, само да си смениш тапицерията вътре.

Потребител
Аватар
Кара: E91 facelift

Мнение от I.Stefanov » 07 Мар 2018, 18:24

Колеги, знае ли някой от къде може да си закупя такива сплитери за е90 фейс:Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 07 Мар 2018, 21:35

I.Stefanov написа:Колеги, знае ли някой от къде може да си закупя такива сплитери за е90 фейс:Изображение

в ebay UK ги има ама бая лев излизат https://www.ebay.co.uk/itm/UNPAINTED-BM ... 1438.l2649 това е примерно за 92/93 просто са ми в порчките ... цената е аналогична просто намери за 90/91

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 07 Мар 2018, 23:48

мнение за Китайска "М" броня заслужава ли си пасва ли отлично като ОЕМ варианта или е по добре 2 ръка леко охлузена оригинална .... /нова кйтаиска +- 400 лева за толкова мисля че има 2 ръка оем с леки забележки /тука идва замисъла за амортизираната пласмаса

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 08 Мар 2018, 0:00

Airdust написа:
dan-dam написа:Има ли разлика в предните врати при Е90/91?

Разлика няма, врътня е с прехвърлянето , ако можеш дай твоята врата и да ти дадат оборудвана, само да си смениш тапицерията вътре.

Благодаря, колега :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 08 Мар 2018, 11:11

Добър ден колеги, един бърз въпрос.
Купий 90mAh акумулатор за е90 320d. Та въпроса ми е мога ли да го сложа сега и да го регистрирам и ако е нужно и кодирам след седмица горе долу или трябва на момента да се направи. И ако може да предложите някой в пловдив да направи процедурата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 08 Мар 2018, 12:24

това за рег на батерията за Е9х ..... не глупост ненужно е
Последна промяна x7z на 08 Мар 2018, 12:26, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93