Възможна ли е вибрация във волана от каре
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- emoph
- Потребител
-
- Кара: BMW 330 XD 184 к.с., автомат, седан
Възможна ли е вибрация във волана от каре
Здравейте колеги,
вече от около година чувам едно тракане при десен завой дори и с малко газ. Явно имам проблем с някое каре - не знам дали е ляво или дясно... Въпросът е, че тези дни се появи много странно тресене на във волана още при 70-100км./ч. Свързвам го със снега, който полепва по джантите и съм почти сигурен, че е от него, защото като оставих колата в един мол по-дълго и явно се е стопил и изчезна. После пак... Ще изчакам да се стопли, но искам да попитам хората с повече опит възможно ли е такова нещо да е от карето?
Също така това, че трака само в завой (ако вибрацията не е от него) означава ли, че трябва спешно да го сменям? Майсторът ми каза да карам ама аз имам някакво притеснение, че доста време я карам така...
вече от около година чувам едно тракане при десен завой дори и с малко газ. Явно имам проблем с някое каре - не знам дали е ляво или дясно... Въпросът е, че тези дни се появи много странно тресене на във волана още при 70-100км./ч. Свързвам го със снега, който полепва по джантите и съм почти сигурен, че е от него, защото като оставих колата в един мол по-дълго и явно се е стопил и изчезна. После пак... Ще изчакам да се стопли, но искам да попитам хората с повече опит възможно ли е такова нещо да е от карето?
Също така това, че трака само в завой (ако вибрацията не е от него) означава ли, че трябва спешно да го сменям? Майсторът ми каза да карам ама аз имам някакво притеснение, че доста време я карам така...
BMW 330 XD 184 к.с., автомат, седан, 2001
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Възможна ли е вибрация във волана от каре
Смени и карето и майстора
Щом ти трака на десен завой е лявото каре.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Възможна ли е вибрация във волана от каре
emoph написа:Здравейте колеги,
Тъй като най-вероятно става въпрос за предно каре, по-добре го сменяй, докато още държи. Тракането е едно на ръка, но ако имаш и луфт във вътрешното каре, тогава може един хубав слънчев ден да не може да се движиш с над 5км/ч, както беше при мен.
Да, вибрация се появява, но при теб не е от карето, а от снега/леда по джантите. На мен последните 3 дена като вдигна над 70 и волана ми кърти ръцете. Днес се оправи всичко.
Отиди при добър майстор и го накарай да ти провери вътрешните карета за луфт. Ако е повече от нормалния - сменяй!
3 мнения
• Страница 1 от 1