Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)

Мнение от maxoyn » 27 Фев 2018, 22:45

(bubsa) написа:
c04 написа:
Grozdanoff написа:Колеги прочетох във форума, че авт. кутия на Е39 била "необслужваема" според производителя?! Какво ще ме посъветвате все пак, да сменя ли масло+филтър или? Иначе самата кутия не искам да се хваля, но на останалите автоматици, които карах скоростите не се превключваха толкова плавно. На моята не се усеща кога автомата сменя скоростите. Какво бихте ме посъветвали?

По принцип го знам да се сменя на около 60,000км, но щом сменя толкова добре засега знам ли :dunno:

Това е много дълга и спорна тема!
Аз ако колата сменя както казваш не бих го пипал.Две Е39-ки автоматик съм имал и на двете не съм си и помислял да го сменям без причина за да не стане грешка...
Това си е мое мнение и не убеждавам никой в правотата си :idea:

И при нас не се усещаше няколко хил. км, но после почна да клати обороти... Може би е по-добре да се направи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 27 Фев 2018, 22:52

(bubsa) написа:
kalingk написа:Не аз,вие се вживявате.Да пречи ми.

Като ти пречи не я чети :winky:

Само,че това е техническа секция,а не секция за мерене на его.Ама,ако някой пита нещо обикновенно на въпро трети пост му е заключена темата.А тази семкаджииска тема се разтвглила врче в 10страници....Което е твърде показателно колко е в помощ на останалите съфоруми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Фев 2018, 23:00

kalingk написа:
(bubsa) написа:
kalingk написа:Не аз,вие се вживявате.Да пречи ми.

Като ти пречи не я чети :winky:

Само,че това е техническа секция,а не секция за мерене на его.Ама,ако някой пита нещо обикновенно на въпро трети пост му е заключена темата.А тази семкаджииска тема се разтвглила врче в 10страници....Което е твърде показателно колко е в помощ на останалите съфоруми.

Като цяло си прав!Но не виждам нищо лошо да има и такиви теми,малко да се поспори,който има нещо да пита и т.н.
По твоя пример мога още сега да пиша в поне 50 теми с претенции да ги заключат,но не го правя(а и на правилата не отговарят доста от тях).Просто ги пропускам и чета това което ми е интересно.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 27 Фев 2018, 23:11

Ауто билд в един от по-старите броеве имаха продължителен тест точно на 528 автомат. Накрая в препоръките отбелязваха, че маслото трябва да се сменя на 100 или 120 хиляди - не помня съвсем точно. Но съветваха да не се доверяват собствениците на лайф тайм табелките... Аз моето съм го сменял два пъти и засега кутията е ок, но и преди смяната не съм имал проблем с нея.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 28 Фев 2018, 0:35

Голям спор, голямо нещо :D

Мисля, че е време да спрете да давате наклон на Уя на останалите какво да си купуват. Честно казано ако съм в позиция да съм с много торби с пари, една от първите коли, които ще си купя, ще е Е39. След това ще си взема и нещо ново. а Е60 си е грозна кола, поне за мен, пред Е39 и Ф10. Но след като Ф10 ми е далеч от възможностите, ще си диря 39-ка на 16-17 години, въпреки,че мога да си взема и Е60, но не мисля, че ще се чувствам комфортно в него, просто не ми харесва, въпреки всичките си качества на премиум автомобил.. А и това колко стара е една кола що за фактор е.. Сегашната е на 26 почти, като състояние сигурно е по-добре от половината Е60ки, които се движат по пътищата в БГ, нищо че е с 10-15 години по-стара..
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Фев 2018, 10:27

Не съм фен на пета серия, но доколкото си спомням е39 ще остане в историята, като единствената петица, която не е пускала 4-и цилиндров мотор в коша си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 28 Фев 2018, 11:31

Ааа, има едно недоразумение 520д, но рядко се срещат...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Фев 2018, 11:52

Вярно, явно няма такава 5-та серия :yes: и никога няма да има.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Фев 2018, 19:29

Lenco написа:Вярно, явно няма такава 5-та серия :yes: и никога няма да има.

То да не стане след време да са само 4 цилиндрови както е тръгнало :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 28 Фев 2018, 21:05

Като нищо ще са 20ки 4цил с по 2 турбини и 250 коня каквито извращения почнаха и др марки :mhihi: . А за тоз спор пичове от тема за тва, че човека се кефи, че е намерил читава кола го обръщате на спор 39 срещу 60(шеесетка брат) както казва един познат ром :mhihi: . Еми и мойто лично мнение е, че си е излагация от към дизайн тоя модел. Тва доколкото си спомням беше творение на некъв извратен дизайнер Бенгъл май неговата м@ма.... :mhihi: Лично и за мен прехода е 39- f10, за пари не говорим..... :bchug:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Фев 2018, 23:32

dbanchev написа:Като нищо ще са 20ки 4цил с по 2 турбини и 250 коня каквито извращения почнаха и др марки :mhihi: . А за тоз спор пичове от тема за тва, че човека се кефи, че е намерил читава кола го обръщате на спор 39 срещу 60(шеесетка брат) както казва един познат ром :mhihi: . Еми и мойто лично мнение е, че си е излагация от към дизайн тоя модел. Тва доколкото си спомням беше творение на некъв извратен дизайнер Бенгъл май неговата м@ма.... :mhihi: Лично и за мен прехода е 39- f10, за пари не говорим..... :bchug:

Е, те точно тоя е. Сътвори ешееестката (Е60 демек), Е65 и т.н, като цяло не са че лоши на фона на конкурентите си...но просто са далеч от Е39,Е38 и предишните, а Ф10 оправи положението при 5-та серия, а при 7-ма бих казал чак Г11-ката :ok: Като цяло Е39, Е38 са най, най БМВ-тата за мен. :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Мар 2018, 11:36

Хаха сега се зачетох в е60 подфорума. Ами то се оказва, че освен хилядарка за торк трябвало да приготвиш и едни 2 бона за ревизия на мотора. И ако ги нямаш просто е60 не е за теб. Май наистина не е за мен, не че ги нямам парите ами просто не съм ги намерил на пътя. Тя тая ешеисетка ще се окаже найстина само за милионери :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Мар 2018, 11:39

bioz написа:Хаха сега се зачетох в е60 подфорума. Ами то се оказва, че освен хилядарка за торк трябвало да приготвиш и едни 2 бона за ревизия на мотора. И ако ги нямаш просто е60 не е за теб. Май наистина не е за мен, не че ги нямам парите ами просто не съм ги намерил на пътя. Тя тая ешеисетка ще се окаже найстина само за милионери :mhihi:
То понеже на е39 мотора неможе да глътне 2к хахаха.

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Мар 2018, 11:54

vld написа:
bioz написа:Хаха сега се зачетох в е60 подфорума. Ами то се оказва, че освен хилядарка за торк трябвало да приготвиш и едни 2 бона за ревизия на мотора. И ако ги нямаш просто е60 не е за теб. Май наистина не е за мен, не че ги нямам парите ами просто не съм ги намерил на пътя. Тя тая ешеисетка ще се окаже найстина само за милионери :mhihi:
То понеже на е39 мотора неможе да глътне 2к хахаха.

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

Може , но дали се налага :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 01 Мар 2018, 12:12

Аз имам биващо е39 във Варна даже я има на обява май ако ти се дават пари за е60 фейс наводнена Ф-ка или почти напълно изгоряло Г...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39