Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Ако решите, че не е за тук - може да бъде изтрито/преместено.
Карам с Кастрол 5в30, купувано от официален вносител за БГ. Забелязах някакви реклами за него, че имало рециклиран от Румъния и оригинален (нерециклиран) от Германия. Разликата е, че рециклирания има етикет отзад, който се отлепя, а от германският няма. По случайност, едно приятелче кара с масло купувано от Германия и след като ги сравнихме, неговото е една идея по-бистро.
Имат ли съществена разлика и като цяло какво мислите?
Карам с Кастрол 5в30, купувано от официален вносител за БГ. Забелязах някакви реклами за него, че имало рециклиран от Румъния и оригинален (нерециклиран) от Германия. Разликата е, че рециклирания има етикет отзад, който се отлепя, а от германският няма. По случайност, едно приятелче кара с масло купувано от Германия и след като ги сравнихме, неговото е една идея по-бистро.

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Мисля, че ако нямаш харч на масло не трябва да се втеляваш. За твое успокоение мога да те свържа с човек, който вкарва масла от Англия с доказан произход (не целя реклама тук)misho968 написа:Ако решите, че не е за тук - може да бъде изтрито/преместено.
Карам с Кастрол 5в30, купувано от официален вносител за БГ. Забелязах някакви реклами за него, че имало рециклиран от Румъния и оригинален (нерециклиран) от Германия. Разликата е, че рециклирания има етикет отзад, който се отлепя, а от германският няма. По случайност, едно приятелче кара с масло купувано от Германия и след като ги сравнихме, неговото е една идея по-бистро.![]()

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Стига с тия глупости... румънски рециклиран кастрол. Ебати вицовете.misho968 написа:Ако решите, че не е за тук - може да бъде изтрито/преместено.
Карам с Кастрол 5в30, купувано от официален вносител за БГ. Забелязах някакви реклами за него, че имало рециклиран от Румъния и оригинален (нерециклиран) от Германия. Разликата е, че рециклирания има етикет отзад, който се отлепя, а от германският няма. По случайност, едно приятелче кара с масло купувано от Германия и след като ги сравнихме, неговото е една идея по-бистро.![]()
Тия кастрол излязоха най-пропадналите аматьори в бизнеса.
По - скоро проблема е в колибите дето се карат.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
директно от бутилките, неизползвано масло сравних - имаше разлика в цвета
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
misho968 написа:директно от бутилките, неизползвано масло сравних - имаше разлика в цвета
Нищо не може да ме учуди. И в бутилките би трябвало да има разлика - разгледа ли ги? Има 7-8 признака по които да сравниш (снимката с парт. номера е един от тях) Ще ми е интересно ако имаш все още двете туби да помиришеш и да кажеш има ли разлика...
Поствам снимка на 5 литровата туба на Castrol EDGE Titanium FST 0W-40. След това отидете в наш магазин и намерете разликата

Не видя ли на тубите така партидният номер, държавата където е произведено, дата, година и месец на производство аз не бих купил колкото и да пишат "някои" специалисти в съседната тема Е46, че в маслата castrol разлика нямало... А всеки сам да преценява какво, как и откъде да купува

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Здравейте, прецака ми се ръчната /търкаля се едно болтче в диска вътре и сега се е заклинило някъде и стърже/. Има ли някой идея как да сваля диска, защото така е запекъл яко, че по никакъв начин не излиза. Пробвах със свалено шестограмното болтче да давам газ спирачка, пробвах с гумен чук да чукам по основата на диска, но няма ефект. Все едно е заварен за главината. А това болтче може да направи вътре всичко на салата, което не ми се ще.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Колеги,
Знам, че е дъвкано доста пъти, но за тампони на двигател на 330д - СВАГ, лемфиодер или оем?
Знам, че е дъвкано доста пъти, но за тампони на двигател на 330д - СВАГ, лемфиодер или оем?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
funkagenda написа:Колеги,
Колега, качествените варианти са - genuine BMW или Lemforder (които са ОЕМ производителя на тампоните).
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Оригинални тампони ако ще си я караш.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Благодаря!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
drago9205 написа:funkagenda написа:Колеги,
Колега, качествените варианти са - genuine BMW или Lemforder (които са ОЕМ производителя на тампоните).
ОЕМ на Е90 по окачването са Мeyle то си го пише на тях

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Gqbriel написа:drago9205 написа:funkagenda написа:Колеги,
Това е интересно, доста по-назад преди доста месеци аз като се интересувах от тампоните по-запознатите колеги твърдяха, че Lemforder са ОЕМ. Също така като взех Lemforder тампони бяха с изтрита щампа.
Уви така и не открих сигурен източник/каталог с това кои са ОЕМ за отделните компоннети по е90-ките.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
drago9205 написа:Gqbriel написа:drago9205 написа:funkagenda написа:Колеги,
Това е интересно, доста по-назад преди доста месеци аз като се интересувах от тампоните твърдението беше от по-запознатите колеги беше, че Lemforder са ОЕМ. Също така като взех Lemforder тампони бяха с изтрита щампа.
Уви така и не открих сигурен източник/каталог с това кои са ОЕМ за отделните компоннети по е90-ките.
Гарантирам ти на 1000% ,че поне на xdrive на 330и и на 325 са Meyle..сменял съм почти всичките и на аморт и на щангата и на носачите все с печати бяха и на BMW и на Meyle и тези.Поръчах всичките ОЕМ от кутията извадени едно към едно със старите от колата пак с по 2 печата .Незнам при дизелите,но при бензините и много други части са с печатите и на BMW и на производителя
Note: не изключвам,че може да Не е един доставчик само
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Gqbriel написа:drago9205 написа:Gqbriel написа:drago9205 написа:funkagenda написа:Колеги,
Това е интересно, доста по-назад преди доста месеци аз като се интересувах от тампоните твърдението беше от по-запознатите колеги беше, че Lemforder са ОЕМ. Също така като взех Lemforder тампони бяха с изтрита щампа.
Гарантирам ти на 1000% ,че поне на xdrive на 330и и на 325 са Meyle..сменял съм почти всичките и на аморт и на щангата и на носачите все с печати бяха и на BMW и на Meyle и тези.Поръчах всичките ОЕМ от кутията извадени едно към едно със старите от колата пак с по 2 печата .Незнам при дизелите,но при бензините и много други части са с печатите и на BMW и на производителя
Габи сигурен ли си че не е пишело Mahle, вместо Meyle?
Разликата е от земята до небето, едното е немско, другото китайско.
Окачването на моята Е91 цялото беше TRW с бранд BMW и оригинални парт номера, става въпрос за носачите, накрайниците и биалетките.
Не съм ги сменял защото си бяха здрави и не бяха сменяни никога.
Иначе за тампоните на мотора само оригинални ако не искаш да ги сменяш няколко пъти

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
vld написа:Gqbriel написа:drago9205 написа:Gqbriel написа:drago9205 написа:funkagenda написа:Колеги,
Габи сигурен ли си че не е пишело Mahle, вместо Meyle?
Разликата е от земята до небето, едното е немско, другото китайско.
Окачването на моята Е91 цялото беше TRW с бранд BMW и оригинални парт номера, става въпрос за носачите, накрайниците и биалетките.
Не съм ги сменял защото си бяха здрави и не бяха сменяни никога.
Иначе за тампоните на мотора само оригинални ако не искаш да ги сменяш няколко пъти
Прав си