замръзнали прозорци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- mertol871
- Потребител
-
- Кара: e46
- Детайли за колата: 325i комби
замръзнали прозорци
Нормално ли е като е студено да не се отварят прозорците? Снощи като наваля, изичстих снега от колата, но прозорците не се отварят. Като натисна копчето се чува само скръц и нищо не се случва.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: замръзнали прозорци
mertol871 написа:Нормално ли е като е студено да не се отварят прозорците? Снощи като наваля, изичстих снега от колата, но прозорците не се отварят. Като натисна копчето се чува само скръц и нищо не се случва.
Нормално, колата е била топла, уплътненията мокри, следователно са замръзнали.
Като се затопли купето ще почнат пак да се отварят.
Ако продължиш да ги напъваш, най много да супиш нещо по механиката.

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми се налага по няколко пъти на ден да отварям прозорците, главно при преминаване през бариери. Решението е напръскване със спрей, силиконов или друг, като е добре да се прави периодично. Има много добър ефект 
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
ivan_krilov написа:На мен ми се налага по няколко пъти на ден да отварям прозорците, главно при преминаване през бариери. Решението е напръскване със спрей, силиконов или друг, като е добре да се прави периодично. Има много добър ефект
Ръсих със силиконов спрей, мазах уплатненията и пак замръзнаха моите. Няма спасение
Аз от две години мажа с течен парафин и проблеми нямам и то на купе. От силиконовите спрейове нищо не ставаше.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Препоръчвам глицерин.
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
VladiE написа:Препоръчвам глицерин.
+1
Аз пръсках с това един път за експеримент - октомври миналата година и досега няма грижи. В най-студените и ветровити дни има лек звук като отлепяне, но няма проблеми. Днес също беше така, а служебката цял ден не я загасих и пак замръзнаха вратите. За продуктите на тази фирма нищо добро не мога да кажа, но това спрейче върши работа. Ако някой иска да тества, да казва. Още се търкаля в колата.
Важно уточнение е да се почистят местата преди нанасяне на каквото и да е от посочените в темата, за да има ефект!
Важно уточнение е да се почистят местата преди нанасяне на каквото и да е от посочените в темата, за да има ефект!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
8 мнения
• Страница 1 от 1