Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Фев 2018, 19:27

Което само идва да подчертае, че това е кола на близо 20 години и незнайни километри. Някои от компонентите за тези километри би следвало да са сменяни по 2-3 пъти вече. Колкото и безкомпромисно да е поддържана винаги нещо може да се счупи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 25 Фев 2018, 19:32

Тя и моята беше с изядени уплътнения преди 5 години, а пишеше, че е на 209к. Наскоро проверих и се оказа, че са били реални. Колата на колегата за мен е много добра, без да отчитам техническото състояние, за което той е наясно. За тези пари и аз бих я взел веднага, въпреки че няма климатроник...
Относно горните спорове, за това кой каква кола трябва да кара, ше ви кажа, че зет ми допреди 2 години беше най-големият търговец на ЦНЦ машини на Балканите. Пенсионира се и сега си живее на топло в Майорка, като междувременно осигурява поддръжка на клиентите си. Купи си яхта, щото обича морето и водните ски. Е, кара Волво В40 2002 година, комби, с дизелов мотор. Никога не е купувал кола, по-скъпа от Форд Фокус, но са били все нови колите му. Тази, последната, я взе втора ръка и разправя, че на пенсионер не му трябва нова кола да ходи до маркета. Така че не съдете всички, за които колите не значат повече от вещ за ежедневно ползване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Фев 2018, 19:57

Много ясно, че за ходене на маркета не ти трябва 760ли. Ставаше дума за това как вършиш постоянно работа с колата, или возиш често жената и децата и караш 530д 2002ра, а можеш да си позволиш 730д 2015. Има ли смисъл - определяш сам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 25 Фев 2018, 20:52

Племенникът ми се е возил повече на самолет, отколкото в личната кола. На училище го водеха с училищно бусче. Сестра ми също рядко се е качвала на личната кола. В голям град е по-удобно да движиш с градския или с таксита - колата винаги им е служела до маркета. Та стигаме дотам, че може и за кораба на Хан Соло да имаш възможности, но ако не ти е нужен, това също е изхвърляне, както ако си купиш е60 с кредит. Относно безопасността, е39 е достатъчно безопасна - има едно от най-здравите купета в този клас въобще, има един от най-ниските коефициенти на съпротивление, окачването не е много различно от на е60, салоните също са достатъчно комфортни. Естествено, че има и недостатъци, но да се отсече, че по-новото е непременно по-добро, при положение, че смяна на вериги при е39 е по-скоро мит, демпферните шайби карат два пъти по-дълго, колектора на новата е от оризова хартия... Не знам, аз не мога с такава сигурност да го заявя...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 25 Фев 2018, 20:52

Тъй като споменахте сигурността като основна причина, някой може ли да въпостави е39 е60 и ф10 в това отношение

Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2018, 21:19

Z3Ro* написа:Племенникът ми се е возил повече на самолет, отколкото в личната кола. На училище го водеха с училищно бусче. Сестра ми също рядко се е качвала на личната кола. В голям град е по-удобно да движиш с градския или с таксита - колата винаги им е служела до маркета. Та стигаме дотам, че може и за кораба на Хан Соло да имаш възможности, но ако не ти е нужен, това също е изхвърляне, както ако си купиш е60 с кредит. Относно безопасността, е39 е достатъчно безопасна - има едно от най-здравите купета в този клас въобще, има един от най-ниските коефициенти на съпротивление, окачването не е много различно от на е60, салоните също са достатъчно комфортни. Естествено, че има и недостатъци, но да се отсече, че по-новото е непременно по-добро, при положение, че смяна на вериги при е39 е по-скоро мит, демпферните шайби карат два пъти по-дълго, колектора на новата е от оризова хартия... Не знам, аз не мога с такава сигурност да го заявя...

:bowdown: :bchug:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Фев 2018, 21:27

Малко бъркате нещата. Ако човекът има потребност да притежава или да ползва услугите на даден автомобил то 99% от случаите би желал машината да е комфортна и сигурна. Ако джитка със самолети и яхти и се качва на кола 3 пъти в година... ;) По тази логика каква яхта си е купил въпросния човек - сигурно някоя от 80та година, щото са по-истински. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2018, 21:32

Dirty M5 driveR написа:Малко бъркате нещата. Ако човекът има потребност да притежава или да ползва услугите на даден автомобил то 99% от случаите би желал машината да е комфортна и сигурна. Ако джитка със самолети и яхти и се качва на кола 3 пъти в година... ;) По тази логика каква яхта си е купил въпросния човек - сигурно някоя от 80та година, щото са по-истински. :mhihi:

Ние казваме,че всеки си има приоритети.
На един маратонките и телефона му струват повече от колата.Друг ще изплаща цял живот скъпоценната ламарина.Трети пък може да кара топ модел от магазина,но не му е нужно и те така.
Не е хубаво да се слагат всички под общ знаменател.
А специално в България много,ама много се съмнявам,че повече от 10% от хората си купуват по-нови и скъпи коли заради сигурността!Или поне над 50% го правят за показност и доста често не могат да си го позволят,но се напъват.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 25 Фев 2018, 21:42

Dirty M5 driveR написа:Малко бъркате нещата. Ако човекът има потребност да притежава или да ползва услугите на даден автомобил то 99% от случаите би желал машината да е комфортна и сигурна. Ако джитка със самолети и яхти и се качва на кола 3 пъти в година... ;) По тази логика каква яхта си е купил въпросния човек - сигурно някоя от 80та година, щото са по-истински. :mhihi:

Не знам кой бърка нещата, но ти вече на няколко пъти подхвърляш, че ако човек не си е купил кола за 300 хиляди, значи няма възможност за това... Което е меко казано несериозно... Темата на колегата я направихме на салата с безсмислени спорове - пожелавам му да се радва дълго на колицата и само да я обслужва. Хубава е, за цената си е направо попадение, ако е ок технически. Аз спирам да изяснявам ценностите и приоритети в живота на хората...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Фев 2018, 21:55

Вие давате примери, които не са показателни, но няма значение. Аз нищо не подхвърлям, а направо казвам какво мисля. Аз познавам хора с възможности, които пътуват много и съответно карат класни седани или лимузини. Единият има дъщеря и син и движат по европа с Ес-ки и ГЛ-и, щото това им спестява нерви, умора от неудобство и шум и т.н. Ама хората изкарват пари с това си ежедневие, а не обикалят за показност. Ако възможностите им се простираха до там да могат да карат Форд 2005та щяха да са с такъв. Но няма да тръгнат по Италия и Испания с Пасат 92ра, убеден съм. Ще си намерят по-удачен начин за транспорт. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2018, 22:07

Dirty M5 driveR написа:Вие давате примери, които не са показателни, но няма значение. Аз нищо не подхвърлям, а направо казвам какво мисля. Аз познавам хора с възможности, които пътуват много и съответно карат класни седани или лимузини. Единият има дъщеря и син и движат по европа с Ес-ки и ГЛ-и, щото това им спестява нерви, умора от неудобство и шум и т.н. Ама хората изкарват пари с това си ежедневие, а не обикалят за показност. Ако възможностите им се простираха до там да могат да карат Форд 2005та щяха да са с такъв. Но няма да тръгнат по Италия и Испания с Пасат 92ра, убеден съм. Ще си намерят по-удачен начин за транспорт. ;)

И колко такиви познаваш където пътуват толкова с лична кола?При тях е оправдано,но това не е общия случай.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 25 Фев 2018, 22:13

Явно в западна Европа няма успели, богати хора :confused: щото сравнително рядко се виждат от т.нар. представителни коли там. Сигурно балъците имат различен бизнес етикет от балканския :lalala:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 25 Фев 2018, 22:34

Нещата стоят така, че който пътува много по света и има възможности, го прави не с автомобил, а със самолет. Но колегата се е огледал в тия класни дараци и за него това е цел номер едно явно. Нищо че за едно пътуване до Германия по работа, с няколко междинни спирки, се дават с кола около хилядарка, а със самолет може и три пъти повече, ако нещата не се планират предварително и няма възможност за това. Та, какво излиза - че баровците в някои случаи са сметкаджии? Лека вечер и успех на всички...!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Фев 2018, 22:46

малко се отнесохте....

след като човек печели добре, харчи също добре. нарича се стандарт на живот. другото са празни приказки с приоритети и т.н.
Иначе не виждам смисъл от правене на пари.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 25 Фев 2018, 22:55

Много стандарти нагоре има хора, за които автомобилът не е никакъв стандарт...

ПредишнаСледваща

Назад към E39