Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Искам да Ви споделя, пък и да се изфукам :)
Колеги, най-прясното Е39 е само на 15 години
а повечето на 15-22 години.
Единици са запазените.

Единици са запазените.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Искате ли да преброи потребителите, които могат да се бръкнат 17-20к лв за е60 фейс, но не го правят и си купуват е39 за 15к лв.?
Затова ще плюят форумите, щото се говорят глупости, глупости и пак глупости. Аз веднъж седнах да карам 530д 2009та и по-назад в годините не искам да се връщам... ма нямам тия пари за кола. Ако седна да покарам 530д 2014та сигурно ще е същото. Машините стават все по-удобни, по-комфортни, по-динамични с по-нисък разход НО технологията зад тях струва пари и обслужването и поддръжката не са като на е39. То и е39 през 2000та година е било същото за гледане - вадиш торбата и плащаш. Но това никой не споменава.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Dirty M5 driveR написа:Искате ли да преброи потребителите, които могат да се бръкнат 17-20к лв за е60 фейс, но не го правят и си купуват е39 за 15к лв.?Затова ще плюят форумите, щото се говорят глупости, глупости и пак глупости. Аз веднъж седнах да карам 530д 2009та и по-назад в годините не искам да се връщам... ма нямам тия пари за кола. Ако седна да покарам 530д 2014та сигурно ще е същото. Машините стават все по-удобни, по-комфортни, по-динамични с по-нисък разход НО технологията зад тях струва пари и обслужването и поддръжката не са като на е39. То и е39 през 2000та година е било същото за гледане - вадиш торбата и плащаш. Но това никой не споменава.
Не знам колко други колеги са като мен,но аз съм точно от тези.Е60 можех да си купя още преди доста време,но не ми харесва

Като комфорт не виждам голяма разлика,която да си заслужава тройната цена

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Набутал си 3500лв за ремонти, а не било хубаво да имаш кола, която да те товари финансово... Няма да коментирам.
Аз пък не познавам някой да е вдигнал ръце от е60, освен ако не го е купил кенеф. Което се отнася за всички коли.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Влезнахме в класик секцията на реалоем и си мислех, че ще има малко повече смислени теми да се обсъждат с маалко по-друг тон, а то работата изпростя още повече.
Изтърка се лафа с Е60 и всичко това колко струва някаква кола, кой колко дал, пък изгубил.
Изтърка се лафа с Е60 и всичко това колко струва някаква кола, кой колко дал, пък изгубил.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Набутал си 3500лв за ремонти, а не било хубаво да имаш кола, която да те товари финансово... Няма да коментирам.Аз пък не познавам някой да е вдигнал ръце от е60, освен ако не го е купил кенеф. Което се отнася за всички коли.
Не съм се набутал

Наложително от всичко което съм сменил са били само гумите,аумулатора и датчика за разпределителния вал!Другите неща са си мои прищевки и не съжалявам

Под финансов товар имам предвид да се чудя как да отделя пари.С е39-ката не съм имал никакви дилеми дали да сменя нещо или не и кака част да си купя.Оригинална или не

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е значи са ти сбъркани представите колко е разумно да се вкарва в една кола и за какво... Ти ако искаш и 10к похарчи по е39ката, да сменяш каквото ти харесва, но това не я прави кола за 15к лв после.
(bubsa) написа:Dirty M5 driveR написа:Набутал си 3500лв за ремонти, а не било хубаво да имаш кола, която да те товари финансово... Няма да коментирам.Аз пък не познавам някой да е вдигнал ръце от е60, освен ако не го е купил кенеф. Което се отнася за всички коли.
Не съм се набуталСвещите живеят е едно 330д,дебитомера и виското са здрави и съм ги дал на момчето което я купи и т.н.Разни други неща съм продал или подарил,но за където и да съм тръгвал с тая кола не съм се замислял и за секунда дали ще стигна и дали ще се прибера
![]()
Наложително от всичко което съм сменил са били само гумите,аумулатора и датчика за разпределителния вал!Другите неща са си мои прищевки и не съжалявам
Под финансов товар имам предвид да се чудя как да отделя пари.С е39-ката не съм имал никакви дилеми дали да сменя нещо или не и кака част да си купя.Оригинална или не
Колега, за къде точно си тръгвал с тази кола? Колко км в едната посока без спиране?
И ако си говорим истината, голяма разлика в цените на ориг. части било е39 или е60 не виждам (поне в Германия). Консумативите при е39 са на почти същите цени като при е60. Та ако си говорим за истински части (филтри, дребни датчици, дискове, накладки и т.н.) моделът е без значение.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
А къде отиде КЕФА ОТ Е60??firstduo93 написа:То и аз се чудя дали да не се откажа от е60 и да си купя една хубава е39 530д и да го чипосам . Така и така частите му са по-евтини а количката си е брутална .

Интересно ми е само, защо човек търсещ Е60 520д би си чипосал Е39-ката 530д??
И последно - колега, струва ми се, че не си карал нито Е60, нито Е39, нито дори W211, а с теми от сорта - верно ли Е60 била невероятна кола, щото ме гложди дали пък в211 не е по-добра, ама само са ми казвали... няма да стане
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Е значи са ти сбъркани представите колко е разумно да се вкарва в една кола и за какво... Ти ако искаш и 10к похарчи по е39ката, да сменяш каквото ти харесва, но това не я прави кола за 15к лв после.
Ама не знам в какво ме убеждавате бе хора!Колко съм дал си е моя работа.Яд ме е,че нямам едно обаждане по обявата,защото никой не оцянава колите по истинските им достойнства а се гледат китайски брони и навигации

Не съм и търсил цена с която да избивам.Обявена е на 6500 което си е в средния ценови диапазон,а съм сигурен,че колата е в по-добро състояние от тези на който им искат по 10К лв и вие тук се прехласвате по тях...
Двама колеги от форума са купували коли от мен и ако четът тук могат да подтвърдят отношението ми към колите

- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
FaceOff написа:А къде отиде КЕФА ОТ Е60??firstduo93 написа:То и аз се чудя дали да не се откажа от е60 и да си купя една хубава е39 530д и да го чипосам . Така и така частите му са по-евтини а количката си е брутална .
И последно - колега, струва ми се, че не си карал нито Е60, нито Е39, нито дори W211, а с теми от сорта - верно ли Е60 била невероятна кола, щото ме гложди дали пък в211 не е по-добра, ама само са ми казвали... няма да стане
Е аз търся 525д не 520 . Кефа от 60 може и да го има ама със тези трошляци дето ги гледам с три пъти върнати километри какво да ги правя само да си давам парите напразно . По-добре една 39тка за 5-6 бона запазена и да си го карам с кеф вместо да давам 11-12 бона за е60 и пак да не съм сигурен кой циганин я е карал

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Е то нали 'хубавото' ти беше изпаднало, защо го продаде, още повече, ако за теб БМВ е само Е36, Е38 или Е39. Аз ако съм намерил перфектната кола от един от малкото модели на БМВ, които ми харесват, никога не бих го продал.. как ти омръзна перфектната Е39 (един от любимите ти модели) само за година и половина?? На мен не ми звучи особено правдоподобно ..(bubsa) написа:firstduo93 написа:То и аз се чудя дали да не се откажа от е60 и да си купя една хубава е39 530д и да го чипосам . Така и така частите му са по-евтини а количката си е брутална .
Аз за мен съм го решил този проблемСлед е36,е39 и е38 БМВ-та за мен не съществуват!Даже сега дойде момент да няма БМВ което да ми хареса и да си купя и минах на друга марка докато не ми изпадне нещо хубаво
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
firstduo93 написа:FaceOff написа:А къде отиде КЕФА ОТ Е60??firstduo93 написа:То и аз се чудя дали да не се откажа от е60 и да си купя една хубава е39 530д и да го чипосам . Така и така частите му са по-евтини а количката си е брутална .
Е аз търся 525д не 520 . Кефа от 60 може и да го има ама със тези трошляци дето ги гледам с три пъти върнати километри какво да ги правя само да си давам парите напразно . По-добре една 39тка за 5-6 бона запазена и да си го карам с кеф вместо да давам 11-12 бона за е60 и пак да не съм сигурен кой циганин я е карал. Иначе аз съм си признал че не съм карал 60-то в темата ама ти явно си сляп.
Колега, съдейки по ника ти, бих те посъветвал да търсиш кола, която поне е 10г по-млада от теб

FaceOff написа:Е то нали 'хубавото' ти беше изпаднало, защо го продаде, още повече, ако за теб БМВ е само Е36, Е38 или Е39. Аз ако съм намерил перфектната кола от един от малкото модели на БМВ, които ми харесват, никога не бих го продал.. как ти омръзна перфектната Е39 (един от любимите ти модели) само за година и половина?? На мен не ми звучи особено правдоподобно ..(bubsa) написа:firstduo93 написа:То и аз се чудя дали да не се откажа от е60 и да си купя една хубава е39 530д и да го чипосам . Така и така частите му са по-евтини а количката си е брутална .
Аз за мен съм го решил този проблемСлед е36,е39 и е38 БМВ-та за мен не съществуват!Даже сега дойде момент да няма БМВ което да ми хареса и да си купя и минах на друга марка докато не ми изпадне нещо хубаво
+1, колегата нали и преди е карал Е39, не е ли нормално още тогава да ти е омръзнал модела

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
FaceOff написа:Е то нали 'хубавото' ти беше изпаднало, защо го продаде, още повече, ако за теб БМВ е само Е36, Е38 или Е39. Аз ако съм намерил перфектната кола от един от малкото модели на БМВ, които ми харесват, никога не бих го продал.. как ти омръзна перфектната Е39 (един от любимите ти модели) само за година и половина?? На мен не ми звучи особено правдоподобно ..(bubsa) написа:firstduo93 написа:То и аз се чудя дали да не се откажа от е60 и да си купя една хубава е39 530д и да го чипосам . Така и така частите му са по-евтини а количката си е брутална .
Колата съм я продал на човек на когото държа и се виждаме и чуваме през ден,та няма как да си позволя да му дам лоша кола

В тази кола не ми харесваха 163-те коня и неадекватния автоматик,който в случая си работи идеално,но не ми харесва като замисъл.Ако беше с ръчни скорости и 3.0д 193коня или 540 нямаше да я продам.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да гадни са е60
Нали знаете приказката за лисицата и гроздето
И на мен са ми гадни Ф10ките, че са по 50к читавите и не са ми по джоба
За 20-25к лв. все още може да се намери Е60 фейслифт на под 200 000км.
Докато Е39 и за 10 000лв. няма вариант да намериш кола на тия километри, всичко е на 500-600к.
Новите БМВта дават повече сигурност и повече надеждност, това ги прави по скъпи и по търсени.
Много отдавна мина времето в което можеше да се купи сравнително ново (запазено и по-малко карано) БМВ за 10 000лв, сега може за минимум 10 000 евро и то ако не сте много претенциозни към екстрите и големите мотори

Нали знаете приказката за лисицата и гроздето

И на мен са ми гадни Ф10ките, че са по 50к читавите и не са ми по джоба

За 20-25к лв. все още може да се намери Е60 фейслифт на под 200 000км.
Докато Е39 и за 10 000лв. няма вариант да намериш кола на тия километри, всичко е на 500-600к.

Новите БМВта дават повече сигурност и повече надеждност, това ги прави по скъпи и по търсени.
Много отдавна мина времето в което можеше да се купи сравнително ново (запазено и по-малко карано) БМВ за 10 000лв, сега може за минимум 10 000 евро и то ако не сте много претенциозни към екстрите и големите мотори