Смяна на мотор бмв е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на мотор бмв е46
Здравейте, имам е46 320д 150к.с.2004г. 6 скорости, но имам проблем с мотора, който ще разбера след като го отворя, но ако се стигне до смяна съм намерил един компакт е46 2001г. 150 к.с.с 5 скорости ще мога ли да сложа мотора от компакта със мойте скорости, защото знам че има разлика в съединителите и маховиците до и след 2003г. И имали някаква друга разлика.

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Смяна на мотор бмв е46
Не може. Трябва и маховика и съединителя и кутията.
Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
Какъв е проблема да сложи двигателя от Компакта и да си запази маховика, съединителя и кутията от неговата си кола?
Моторите и двата са N47 просто незнам каква е работата със маховика и съединителя, че до 03/2003 е един след това е друг

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Мотора е същия!Няма нужда от размяна на скоростни кутии, съединители и маховици!
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
dr.peshev написа:Мотора е същия!Няма нужда от размяна на скоростни кутии, съединители и маховици!
Потвърждавам мнението на колегата (както го бях написал и по-горе).
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Така е, ако смени само мотора. Но ако сложи мотора + маховика и съединителя за 5 степенна кутия, а ползва своята 6 степенна не мисля да е възможно. Извинявам се ако съм подвел някого, явно не съм разбрал правилно въпроса.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
VladiE написа:Така е, ако смени само мотора. Но ако сложи мотора + маховика и съединителя за 5 степенна кутия, а ползва своята 6 степенна не мисля да е възможно. Извинявам се ако съм подвел някого, явно не съм разбрал правилно въпроса.
Защо да не може ? Маховика няма да влезе в камбаната на скоростите ли? Каква е причината да не стане , че нещо не ми се вярва? Единствено да има разлика в стъпката на венеца , което също не ми се вярва , но то не влияе на скоростите.
9 мнения
• Страница 1 от 1