Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от awful » 28 Яну 2018, 13:15

chris_barnes написа:
djakere4a написа:
chris_barnes написа:
djakere4a написа:
chris_barnes написа:При смяна на маслото в кутията и диференциала, сменяте ли пробките?
(2х 23117531356 + 1х 33117525064)

Как успя да развиеш пробката за наливане на маслото на скоростната кутия? Моята е автоматик, изкривих ключа от натискане.
Още не съм, утре ще е деня на истината. Противно на всички суеверия, не купих БМВ масло. Нека хейта започне сега

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

имам чуството, че резбите на болтовете фабрично са намазани с някакъв фиксатор. На термостата се борих цял ден с болтовете и накрая единия го разпробих с бормашината.
За горната пробка на скоростната кутия си направих ключ с дълго рамо 8мм. И с късия и с дългия ключ нямах никакъв шанс.
На ръчната скоростна кутия са алуминиеви пробки. Развиха се без проблем. Смяната с ново масло донесе положителна промяна в начина на превключване. Доволен съм.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

След определени годни и навъртяни км винаги има + при смяната на маслото във скоростите това със Long life историите са точно рекламите им за 30к км смяна на масло и филтри на по 60к км
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 28 Яну 2018, 13:26

Здравейте колеги,понеже наскоро имах празник а всички около мен знаят че воланите са ми слабост а на моята кола е доста зле и е от най-гадните обикновени е90-кови, едни приятели решиха да ми подарят волана от снимката.. Имам мерак да го сложа но нито знам как да изолирам airbag-a да не сеети лампата и от лъде да си взема фланец,и като цяло всички съвети относно операцията ще са полезни ! Помагайте ! :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 29 Яну 2018, 11:54

Не се излагай да караш без еърбег. Никога не знаеш кой ще ти изкочи на пътя. Купи си 1 подходящ волан, а този го окачи на стената.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 29 Яну 2018, 16:44

Не знам за еър бега ама тоя волан след голф двойка на която и кола да се сложи е излагация...

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 29 Яну 2018, 17:37

Spaidy написа:Не знам за еър бега ама тоя волан след голф двойка на която и кола да се сложи е излагация...

голф 2 равно ли е на е92 м3 :smoke:
Изображение
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 N46B20
Мечтае да кара: M4 CS

Мнение от merx » 30 Яну 2018, 8:44

Здравейте! Преди две седмици ми светна индикацията за смяна на накладки. След 1-2 паления изчезна и реших, че датчика нещо се базика. Но от няколко дни вече си стои непрекъснато. Кода е 5de0, който май е за предните. Въпроса ми е възможно ли е за 30к км да са си отишли? TRW са, джантите се цапат прилично. Звуци не издават, за разлика от задните които са Ferrodo и тъкмо се зарадвах, че им е дошъл реда. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 30 Яну 2018, 12:20

Може, я....ако въртиш предимно в града и/или караш газ/спирачка....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ка, тихо и кротко
Мечтае да кара: по читави пътища

Мнение от pac0 » 30 Яну 2018, 15:00

merx написа:Здравейте! Преди две седмици ми светна индикацията за смяна на накладки. След 1-2 паления изчезна и реших, че датчика нещо се базика. Но от няколко дни вече си стои непрекъснато. Кода е 5de0, който май е за предните. Въпроса ми е възможно ли е за 30к км да са си отишли? TRW са, джантите се цапат прилично. Звуци не издават, за разлика от задните които са Ferrodo и тъкмо се зарадвах, че им е дошъл реда. :lol:

TRW са по-меки по принцип, така че напълно възможно. Така ти щадят дисковете пък.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от merx » 30 Яну 2018, 22:04

Satanism написа:Може, я....ако въртиш предимно в града и/или караш газ/спирачка....

Май май си е така :yes:

pac0 написа:
merx написа:Здравейте! Преди две седмици ми светна индикацията за смяна на накладки. След 1-2 паления изчезна и реших, че датчика нещо се базика. Но от няколко дни вече си стои непрекъснато. Кода е 5de0, който май е за предните. Въпроса ми е възможно ли е за 30к км да са си отишли? TRW са, джантите се цапат прилично. Звуци не издават, за разлика от задните които са Ferrodo и тъкмо се зарадвах, че им е дошъл реда. :lol:

TRW са по-меки по принцип, така че напълно възможно. Така ти щадят дисковете пък.

Да, доволен съм си иначе. Ще сложа направо два нови комплекта следващата седмица пак TRW.

А има ли смисъл да купувам нови датчици за отзад при положение, че не са се обадили?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Яну 2018, 22:04

merx написа:
Satanism написа:Може, я....ако въртиш предимно в града и/или караш газ/спирачка....

pac0 написа:

Да, доволен съм си иначе. Ще сложа направо два нови комплекта следващата седмица пак TRW.

А има ли смисъл да купувам нови датчици за отзад при положение, че не са се обадили?

Не.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от merx » 30 Яну 2018, 22:08

dextuar написа:
merx написа:

pac0 написа:

Не.

Благодаря!

Потребител
Аватар

Мнение от oxs » 31 Яну 2018, 16:39

Здравейте, някой знае ли дали се сменя филтъра на картерните газове на Е91, 318д 2008г, тъй като днес в един от официалните сервизи ми обявиха цена 750 лв., защото се сменял заедно с капака?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 31 Яну 2018, 17:33

oxs написа:Здравейте, някой знае ли дали се сменя филтъра на картерните газове на Е91, 318д 2008г, тъй като днес в един от официалните сервизи ми обявиха цена 750 лв., защото се сменял заедно с капака?

Ако мембраната му е скъсана няма друг начин освен тя да се смени но те нарочно са го направили заедно със капака. На тази снимка съм отбелязал къде е мембраната която е заедно със една пружина, виждал съм е да се продава отделно.

Капак.jpg

Това трябва да е клапата.

Klapa.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от oxs » 31 Яну 2018, 17:57

Не е скъсана, просто колата стана на 200 000 и си мисля, че е редно да го сменя, ще го търся...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 31 Яну 2018, 21:07

Колеги може ли някой със 318 или 320д да си снима бушоните които са в жабката,за да сравня с моите че единия ми халоген неработи и се чудя да няма някой бушон ама като ги отворих нито легенда има даже и доста от бушоните липсват
BMW

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93