Далече от ОББ!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Далече от ОББ!
Няма такива дебили просто.
Случаят е следния.
Картата ми е към ПИБ, сметката на търговеца е в ОББ.
Малко преди нова година си купих една чистачка от Еко за 12,50. Служителката по невнимание написала 312,5 на ПОС-а, аз не съм обърнал внимание потвърдил съм и всичко е минало. Вечерта си погледнах бележките и виждам грешката, звъня до бензиностанцията, хората ми казаха, че и те са я видели и ще се възстановят парите.
На 3 Януари Еко праща писмо до ОББ да ми се възстановят тези пари. Днес проверявам какво е положението и виждам, че вместо да ми върнат едни 300лв, олигофрените изтеглили още 300. След няколко телефонни разговора с Еко, ОББ и ПИБ всички знаят че има грешка, ЕКО са си свършили работата(препратиха ми цялата комуникация и всичко е както трябва), ОББ не казват нищо, понеже не съм им клиент, ПИБ ми казват да ходя в техен офис да обжалвам трансакцията(което щях отдавна да направя но съм със счупен карк и ми е малко сложно).
Не знам какви дебили се назначават по тези банки, но положението е страшно. Едно е сигурно - в ОББ сметка няма да си открия никога.
Случаят е следния.
Картата ми е към ПИБ, сметката на търговеца е в ОББ.
Малко преди нова година си купих една чистачка от Еко за 12,50. Служителката по невнимание написала 312,5 на ПОС-а, аз не съм обърнал внимание потвърдил съм и всичко е минало. Вечерта си погледнах бележките и виждам грешката, звъня до бензиностанцията, хората ми казаха, че и те са я видели и ще се възстановят парите.
На 3 Януари Еко праща писмо до ОББ да ми се възстановят тези пари. Днес проверявам какво е положението и виждам, че вместо да ми върнат едни 300лв, олигофрените изтеглили още 300. След няколко телефонни разговора с Еко, ОББ и ПИБ всички знаят че има грешка, ЕКО са си свършили работата(препратиха ми цялата комуникация и всичко е както трябва), ОББ не казват нищо, понеже не съм им клиент, ПИБ ми казват да ходя в техен офис да обжалвам трансакцията(което щях отдавна да направя но съм със счупен карк и ми е малко сложно).
Не знам какви дебили се назначават по тези банки, но положението е страшно. Едно е сигурно - в ОББ сметка няма да си открия никога.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Re: Далече от ОББ!
За момента сметката е такава, да
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
И твоята банка не са си гледали работата - защо са одобрили транзакция с теглене на сума, която е заявена в разговор с тях, че предстои да бъде възстановена по сметката ти? Да си я изискат обратно те...!
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Cyberloner написа:...да ходя в техен офис да обжалвам трансакцията...
Това е начина. Оспорване на транзакция се води. Ще ти върнат всичко, но ще мине време. Можеш и жалба да пуснеш, но не очаквай ефективно, адекватно наказание/обезщетение и т.н.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Аз знам, че ще се оправят нещата, това е ясно, но е впечатляващо колко нескопосано се отнасят към рабоатт си в тези банки.
Има един човек, който иска да прати пари на друг човек и резултата е, че те правят обратното.
Май-май ще си се върна към кешовото разплащане
Има един човек, който иска да прати пари на друг човек и резултата е, че те правят обратното.
Май-май ще си се върна към кешовото разплащане
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Cyberloner написа:Аз знам, че ще се оправят нещата, това е ясно, но е впечатляващо колко нескопосано се отнасят към рабоатт си в тези банки.
Всички са така, не е само ОББ.
Cyberloner написа:Май-май ще си се върна към кешовото разплащане
То това е и препоръчителния начин за всичко под 50-100лв., да не говорим, че е и по-сигурният вариант. Аз лично супер много се дразня, като се наредя на опашка от 5-6 човека и някой си извади картата за 5-10лв. пазаруване

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
madafaka_donkele написа: Аз лично супер много се дразня, като се наредя на опашка от 5-6 човека и някой си извади картата за 5-10лв. пазаруване
И какво, аз и 50ст да ми е сметката ще я платя с карта точно щото е по бързо. Иначе почва едно обясняване с касиерки "ама по дребни нямате ли", "ама 3ст нямате ли", едно ровене по джобове и портмонета...с картата набира една сума цъкам я и ако е под 25лв даже и пин не вкарвам. За какво да ми дрънчат стотинки по джобовете и да броя и смятам като ученик

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Тва че някой е имал проблем със един служител в една БЕНЗИНОСТАНЦИЯ, малко трудно може да се приравни на това 1млн клиенти да стоят далече защото всички 3000 човека в една БАНКА са дебели.
И не разбирам целта на темата - да се вайка някой че си има проблеми или какво? В такъв случай трябваше темата да е търсене на съдействие а не лоу левел хейт. Пак някой разбрал недоразбрал вдига революции
И не разбирам целта на темата - да се вайка някой че си има проблеми или какво? В такъв случай трябваше темата да е търсене на съдействие а не лоу левел хейт. Пак някой разбрал недоразбрал вдига революции
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:И какво, аз и 50ст да ми е сметката ще я платя с карта точно щото е по бързо.
Тей си мислиш, щот' си гладен

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Чакай и да си изсипе стотинките на тезгяха, защото касиерката я е помолила за 13, за да закръгли сумата.
Много хора пък не обичат да имат пари по джобовете, съответно трябва да си приберат всичко в портмонето и пак седиш и чакаш.
Много хора пък не обичат да имат пари по джобовете, съответно трябва да си приберат всичко в портмонето и пак седиш и чакаш.
madafaka_donkele написа:Аз лично супер много се дразня, като се наредя на опашка от 5-6 човека и някой си извади картата за 5-10лв. пазаруване
Е що ? Ако терминала е безконтактен минаваш с картата и си заминаваш, а пък с кешовицата ако трябва да ти върнат 6лв и 42ст има да гледаш как човека с картата е в колата и си тръгва вече

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ако човека плащаше "кеш", сега нямаше да я има темата... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
don_gori написа:Е що ? Ако терминала е безконтактен минаваш с картата и си заминаваш, а пък с кешовицата ако трябва да ти върнат 6лв и 42ст има да гледаш как човека с картата е в колата и си тръгва вече![]()
Безконтактната е за тези, дето не могат да запомнят 4 цифри или ги мързи да ги въвеждат

Пак казвам - благинка е, но само в определени случаи.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
И с рестото може да избомбят. Тогава няма да мине и това да си покажеш касовата бележка, ако не се усетиш на момента.
Доста безсмислен спор.
Доста безсмислен спор.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2