Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 328CI, Honda Hornet 600, Е46 М3
Мечтае да кара: fighter jet

Re: Криптовалути

Мнение от stick_it » 23 Яну 2018, 18:22

Mollov написа:Само после тоя същия "експерт" да не се окаже, че си е накупил ХХХ BTC-та, когато (след негови и на прочие други експерти) курса е бил нисък, ама после като се е вдигнал и.... "аз не бях прав, то било еди-кво-си"... :) сефте тъпанари, които се опитват да клатят пазара :mrgreen:

То принципно, ако има инвестирани пари, за него би било по-добре да хвали BTC, че да има повече търсене, следователно по-висока цена :D. Иначе според мен, всякакви такива хора, които са разбирачи във финансовия сектор, са бутнали още в самото начало някой лев, колкото да не е без хич. Независимо от мнението им :D

Офтопик: малък въпрос - от известно време насам имам над 20 поста/поментара, защо counter-a ми е stuck-нал на 13? :lol: Мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2018, 19:07

Borymeckata написа:Много рискова инвестиция ми изглежда това... :dunno: :dunno:

Да, разбира се, че е много рискова инвестиция. Особено ако нямаш някакъв опит на финансови пазари по принцип или купуваш без да имаш идея за технологията отдолу.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 24 Яну 2018, 1:01

BaDxBoY написа:Точно преди 3 месеца имах едни 500 евро в една сметка. Пуснах ги и си купих НЕО.Точно 1 седмица по-късно сложих още 100 евро, след около 2-3 седмици сложих още 200 и миналата седмица сложих 4 000 лв и така до сега ми отидоха всички спестявания, а аз продължавам да търся още "изгодни сделки"

Имам няколко приятеля, които също се оплакаха, че нямат спирка.
Не е готино човек да си рискува спестеното, ама по-лошото е, че повечето от тях не са се сетили, че не могат да ги докажат тия доходи и, че не са им плащали данъци. Ако/когато акцията с куриерските фирми попремине и започнат да душат кой какво е пращал към биткойн борсите има риск да изгорят и хем да нямат спестеното, хем да са длъжници.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Яну 2018, 2:59

stick_it написа:То принципно, ако има инвестирани пари, за него би било по-добре да хвали BTC, че да има повече търсене, следователно по-висока цена :D.

Въпросът е, че говорят глупости, за да свалят (евентуално) цената и така да купят на по-нисък курс... пък после извиненията са лесна работа...

За бояча - не всеки раздел отчита мнения... реално доста малко раздели отчитат мненията... Извън Темата е No.1 по НЕотчитане :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 24 Яну 2018, 16:14

Спокойно Колеги, вече откриха кой ви е сринал криптовалутите:

http://dnes.dir.bg/news/sriv-bitkoyn-kriptovaluti-26809708?nt=10

Някакъв програмист на 31 години, просто изключил там нещо, разбираш ли... :ok: :ok: Сега ще го включат отново и всичко ще се оправи... :yes: :yes:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Яну 2018, 16:27

Borymeckata написа:Спокойно Колеги, вече откриха кой ви е сринал криптовалутите:

http://dnes.dir.bg/news/sriv-bitkoyn-kriptovaluti-26809708?nt=10

Някакъв програмист на 31 години, просто изключил там нещо, разбираш ли... :ok: :ok: Сега ще го включат отново и всичко ще се оправи... :yes: :yes:

Глупости на търкалета. Разбрал той пишман журналистчето. Като го гледам как пише с малка буква всичко...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Яну 2018, 17:12

vixx написа:...повечето от тях не са се сетили, че не могат да ги докажат тия доходи и, че не са им плащали данъци. Ако/когато акцията с куриерските фирми попремине и започнат да душат кой какво е пращал към биткойн борсите има риск да изгорят и хем да нямат спестеното, хем да са длъжници.

Ко каза ко? :mrgreen: Обясни ми моля те как хем ще си загубил(т.е. нищо няма да си спечелил) хем ще дължиш данък :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 24 Яну 2018, 22:52

b_u_b_o написа:
vixx написа:...повечето от тях не са се сетили, че не могат да ги докажат тия доходи и, че не са им плащали данъци. Ако/когато акцията с куриерските фирми попремине и започнат да душат кой какво е пращал към биткойн борсите има риск да изгорят и хем да нямат спестеното, хем да са длъжници.

Ко каза ко? :mrgreen: Обясни ми моля те как хем ще си загубил(т.е. нищо няма да си спечелил) хем ще дължиш данък :dunno:

Парите, с които си купуват койните, а не парите изкарани от продажбата им.

Потребител
Аватар

Мнение от stick_it » 25 Яну 2018, 10:15

vixx написа:Парите, с които си купуват койните, а не парите изкарани от продажбата им.

Те не се облагат с данък. Длъжен си да плащаш данък, само ако си продал и си на печалба. Ако си на загуба - не държиш нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Яну 2018, 11:45

stick_it написа:
vixx написа:Парите, с които си купуват койните, а не парите изкарани от продажбата им.

Те не се облагат с данък. Длъжен си да плащаш данък, само ако си продал и си на печалба. Ако си на загуба - не държиш нищо.

Човекът имаше предвид, ако си на заплата 1000 лв, а си захранил борсата с 20 бона за една година и данъчните те набарат, ще те накарат да платиш дънък и върху разликата.
Ама тая хипотеза е много малко вероятна...
Последна промяна drago_pavlov на 25 Яну 2018, 13:29, променена общо 2 пъти
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 25 Яну 2018, 13:27

Е, ти ако си с неизяснени доходи трябва от повечко работи да се притесняваш, не само от борсите. А за хората които са на плюс от цялата работа, плащат си едни 10% на държавата от печалбата и спи спокойно.

Потребител
Аватар

Мнение от stick_it » 02 Фев 2018, 10:39

До хората чакащи цените да паднат - в момента на абсолютно всичко цените са много по-ниски от това което бяха преди месец. Който му се рискува - сега е момента :lol: Но пък... може и още двойно да паднат :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 02 Фев 2018, 12:19

Black Friday ли е или ? Bitcoin за 6000 евро в Coinbase, другите не ми се коментира :mhihi:

От 5 000 долара сумарно преди месец, сега имам 2 000 в крипто :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Фев 2018, 12:58

stick_it написа:До хората чакащи цените да паднат - в момента на абсолютно всичко цените са много по-ниски от това което бяха преди месец. Който му се рискува - сега е момента :lol: Но пък... може и още двойно да паднат :D

Още ще паднат. Аз засега чакам :)
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2018, 13:19

Абе купувайте бе, как седите на тия цени

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата