Политическа.
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Политическа.
.
Последна промяна steeN на 27 Сеп 2019, 10:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
bum_bum написа:Има си официален курс, няма кой да обменя 1:1.
Иначе мен сценарий с падане на борда и излитане на еврото към лева в небесата в чисто личен план ми е много ОК на точно тоя етап.
Бум Бум, елементарен пример:
"мръсните пари" (от всичко незаконно), онези от дюшеците, на какъв курс ще се обърнат? Отиваш в бюрото и искаш да обмениш 5-600 000 лева в евро и никой няма да се заинтересува, откъде са тия пари? Аз знам такъв човек (недекларирани доходи от недвижими имоти) и с нетърпение очаквам да гледам филма

- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Аз между другото моите пари отдавна съм ги изнесъл от България. Но сега с тия очаквани врътки много се чудя дали да не дръпна ей така за спорта едно потребителско кредитче 20 000 лв, да го обърна и него в Евро и да чакам на гюме. В момента, в който ударят балтията на курса на лева, продавам евраците, връщам заема и разликата си остава за мен.
Дали ще ми дадат банките кредит в България с доход и местожителство в чужбина?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ще ги обръщат на частно, хора с такива пари все ще си намерят начин.
За валутния курс ще потърся като ми се занимава. Не знам до колко са точни тези формули. Имаше такава базирана на потребителската кошница и такава базирана на РБВП. Но така или иначе най-точния индикатор за цената на една валута е пазара, ако същата е свободна от регулации.
За валутния курс ще потърся като ми се занимава. Не знам до колко са точни тези формули. Имаше такава базирана на потребителската кошница и такава базирана на РБВП. Но така или иначе най-точния индикатор за цената на една валута е пазара, ако същата е свободна от регулации.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Като обръщаш пари в чейндж бюро не се искат никакви документи 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Искат ЛК. Или поне така е по закон мисля. Ако не го правят рано или късно ще ги клецат, особено ако минават по-големи суми.
На мен лична карта не са ми искали никога през живота ми, а всеки месец ходя до чейнджбюро. Е, не съм обръщал 500 000 евро де, ама все пак 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
520i написа:На мен лична карта не са ми искали никога през живота ми, а всеки месец ходя до чейнджбюро. Е, не съм обръщал 500 000 евро де, ама все пак
Сигурно те познават

На мен винаги ми искат, дори за 100 евро.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
"побутване" към вота:
Последна промяна bavarec на 04 Фев 2018, 16:55, променена общо 1 път
Сега гледах интервюто с Ваньо Костов в булгариа он еър.:
Последна промяна bavarec на 04 Фев 2018, 16:56, променена общо 2 пъти
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Аз не се наемам да ти отговоря. Но ще кажа аз ккак ше постъпя.
Ще държа еуро, $ и кинтаж и няма да чейнча ако стане патакламата за да гоня печалба. Ше гледам да не съм назад просто.
Ще държа еуро, $ и кинтаж и няма да чейнча ако стане патакламата за да гоня печалба. Ше гледам да не съм назад просто.
Не знам тук или в крими темата да го пусна. Това е феноменално

Бившият директор на "Топлофикация" Валентин Димитров е бил окончателно оправдан по обвинението за валутни престъпления. Делото се точи десет години, като градските съдии - председател Вера Чочкова, Тони Гетов - докладчик, и Александрина Дончева са споделили напълно изводите на Софийския районен съд (СРС).
През март 2016 година Димитров беше оправдан и от първата инстанция, защото беше прието, че деянията, за които е обвинен, вече са декриминализирани.
Според обвинението в периода от 20 октомври 1999 г. до 25 юни 2003 г. в Австрия Димитров е извършвал финансови сделки в нарушение на валутното ни законодателство, като предоставените от него кредити и извършените сделки с ценни книжа са за общо близо 6 млн. лева.
Другото обвинение срещу него е, че между 2004 - 2006 г. отново e нарушил валутните закони, като в качеството си на управител на фирма "Про Марк" ЕООД, не е декларирал пред БНБ множество сделки за над 16 млн. лв.
През 2015 г. обаче текстът на чл. 251 от Наказателния кодекс беше променен, като от изпълнителното деяние отпадна нарушението на разпоредба на закон, на акт на Министерския съвет или на обнародван акт на Българската народна банка относно режима на сделките, вноса, износа или други действия с валутни ценности.
И двете инстанции са категорични, че към момента на извършване на деянията подсъдимият е извършил престъпление по чл. 251 от НК, но последващото изменение го спасява от наказателно преследване.
Промяната в Наказателния кодекс (НК) доведе до оправдателна присъда и за бившия зам.-председател на парламента от ДПС Христо Бисеров, който също беше обвинен по този текст.
Валентин Димитров е в затвора, където още изтърпява наказание от три години затвор за безстопанственост, а висящи срещу него са и делата за пране на пари и за длъжностно присвояване на близо 4,5 млн. лв. През лятото той поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът му отказа.