Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Криптовалути

Мнение от b_u_b_o » 22 Яну 2018, 12:31

Рипъла е малко съмнителен. Много няма да скача със сигурност, и 10$ силно се съмнявам да стане близките години. Прекалено голям съплай има, да не говорим, че много малка част е в обръщение реално(говори се че са 10% към тоя момент), останалите са в няколко човека. И да ако банките го адоптнат наистина има живот в него, но не е ясно все още. Пък всички останали в крипто света хич не му се кефят, защото реално е против идеята за финансова революция и просто помага на сегашната система. Дано не съм прав де, 1/4 от портфолиото ми е от рипъли, но нямам надежди да стана милионер от него :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Яну 2018, 13:03

stick_it написа:Ако гледаш да припечелиш истински - много бройки от нещо евтино е най-добрия вариант.

И аз така си мисля. Да взема по много бройки от евтините, стелар, трон, кардано и т.н.

stick_it написа:По темата с hardware wallet-ите - освен ако не започнеш да се занимаваш сериозно и с големи суми - не виждам смисъл.

Те сега сумите не са големи. Но ако чакам 2-3-5 години да поскъпнат евтините ми покупки няма ли шанс през това време Кракен да изчезне (фалит, хакери и т.н.)? Ако валутите са ми в профила и те изчезват? А ако са на флашка в шкафа просто ги продавам в друга борса :dunno:
Или не е точно така?

b_u_b_o написа:Рипъла е малко съмнителен. Много няма да скача със сигурност, и 10$ силно се съмнявам да стане близките години. Прекалено голям съплай има, да не говорим, че много малка част е в обръщение реално(говори се че са 10% към тоя момент), останалите са в няколко човека.

Според тези:
https://coinmarketcap.com/
в обращение са 38 млрд от общо 100 млрд.
В редит четох, че 55 млрд ще се вкарват в обращение по 1 млрд месечно. От тези 100 млрд 25 са в създателите и 35 са в друг играч. Общо взето 60% се държат от две фирми... Което не ми изглежда много стабилно. Могат да я манипулират тая валута както си искат :dunno:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Яну 2018, 13:32

TNT написа:
madafaka_donkele написа:
TNT написа:
madafaka_donkele написа:Следвай официалния сайт - https://etherzero.org/
Най-отдолу пише кои борси и портфейли ще го поддържат. ЕТH-тата трябва да са ти в борсата/портфейла преди форка. Автоматично ще ти се захрани портфейла с новите койни.

Да питам пак дали съм разбрал правилно. Бутам си аз етърите в Кракен. После 1 етър (примерно) става 1 етър + 1 етър зиро без да правя нищо друго ?

True story bruh :mhihi:

Да, ама не :mhihi: Нищо не получих в Кракен. Трябвало портфейл да си направя.

А това прочете ли го? Очевидно не, щото щеше да видиш, че Кракен го няма в списъка с борси, поддържащи ETZ.

drago_pavlov написа:Но ако чакам 2-3-5 години да поскъпнат евтините ми покупки няма ли шанс през това време Кракен да изчезне (фалит, хакери и т.н.)? Ако валутите са ми в профила и те изчезват? А ако са на флашка в шкафа просто ги продавам в друга борса :dunno:

Всичко е възможно. Хакванията са всекидневие. Квото ти е в борсата изчезва заедно с нея при хак. На флашка си мяташ нещата в друга борса и продаваш.

Потребител
Аватар
Кара: E46 328CI, Honda Hornet 600, Е46 М3
Мечтае да кара: fighter jet

Мнение от stick_it » 22 Яну 2018, 13:38

drago_pavlov написа:Те сега сумите не са големи. Но ако чакам 2-3-5 години да поскъпнат евтините ми покупки няма ли шанс през това време Кракен да изчезне (фалит, хакери и т.н.)? Ако валутите са ми в профила и те изчезват? А ако са на флашка в шкафа просто ги продавам в друга борса
Или не е точно така?

Така е. Ако Кракен / Coinbase и всички такива умрат - в повечето случаи умираме и ние :dunno: Иначе да - ти сега че си купил за 1000 лева, не означава че след 5 месеца няма да са станали 10 000. Така че - като видиш че се показва, и става сериозна сума - вече си е напълно логично да се инвестира в hardware wallet. Аз бих.

b_u_b_o написа:Рипъла е малко съмнителен

Мда, рипъла определено е съмнителен от тази гледна точка, защото реално не отговаря на стандартите за криптовалута. Все пак - в бъдеще се гони децентрализацията му. НО независимо че е централизиран - има твърде много плюсове за да му се обърне гръб. В момента Ripple се бори да замени Swift, който в момента доминира пазара. Ако финансовите институции минат от Swift на Ripple, се очаква около 30-60% спад в разходите им (има доста статии по темата). Ето малко статистика сравняваща ripple с други coin-ове:

Изображение

Swift се нуждае от няколко часа до няколко дни за успешна транзакция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 22 Яну 2018, 14:43

stick_it написа:
drago_pavlov написа:Те сега сумите не са големи. Но ако чакам 2-3-5 години да поскъпнат евтините ми покупки няма ли шанс през това време Кракен да изчезне (фалит, хакери и т.н.)? Ако валутите са ми в профила и те изчезват? А ако са на флашка в шкафа просто ги продавам в друга борса
Или не е точно така?

Така е. Ако Кракен / Coinbase и всички такива умрат - в повечето случаи умираме и ние :dunno: Иначе да - ти сега че си купил за 1000 лева, не означава че след 5 месеца няма да са станали 10 000. Така че - като видиш че се показва, и става сериозна сума - вече си е напълно логично да се инвестира в hardware wallet. Аз бих.

b_u_b_o написа:Рипъла е малко съмнителен

Мда, рипъла определено е съмнителен от тази гледна точка, защото реално не отговаря на стандартите за криптовалута. Все пак - в бъдеще се гони децентрализацията му. НО независимо че е централизиран - има твърде много плюсове за да му се обърне гръб. В момента Ripple се бори да замени Swift, който в момента доминира пазара. Ако финансовите институции минат от Swift на Ripple, се очаква около 30-60% спад в разходите им (има доста статии по темата). Ето малко статистика сравняваща ripple с други coin-ове:

Изображение

Swift се нуждае от няколко часа до няколко дни за успешна транзакция.

Тази снимка не е истина !
Биткойн може да отнеме и 3 дни, може да отнеме и 1 ден.
Лайт койна, аз само с него обръщам и става за 1 минута точно между всички борси.
Всеки ден е различно обаче, може днес с биткойн да прехвърлиш за 30 минути, може да прехвърлиш и за 3 дни утре.

По темата рипъл, според мен до точно месец или два ще последват съдбата на Bitconnect. Рипъл въобще не е това, което описват че е и което си мислите че е. Реалната му цена не е повече то 5-10 цента и то заради рекламата и известноста му.
Биткойна не смятам, че ще се вдигне обратно. Ползите му не са както преди година, да не можеш да минеш без него и задължително да купиш, вече хората все повече обръщат с LTC,Tether, doge и т.н. Един такъв пазар го поддържа известноста. през ноември целия свят говорише за биткойн и всеки 2-ри с компютър си купи биткойн. Нормално е да скочи на 20 000 долара.

Следете подобни канали, има хора които наистина си разбират от това което правят .
https://www.youtube.com/channel/UCMWxtm ... _polymer=1

Потребител
Аватар
Кара: E46 328CI, Honda Hornet 600, Е46 М3
Мечтае да кара: fighter jet

Мнение от stick_it » 22 Яну 2018, 17:01

Относно времето за транзакции - Coinbase, Binance и т.н, НЕ трябва да се взимат в сметката понеже там превода се случва по различен начин. Ти дори реално в момента ако купиш Bitcoin от Coinbase, моментално в твоя wallet ще видиш че имаш дадения баланс, но това реално не е така. След като Coinbase верифицира че парите са успешно преведени, те ти показват че имаш funds, но "отзад" реално само са заделени за теб, обаче все още ги нямаш в твоя портфейл. Ако опиташ да направиш транзакция веднага, примерно Coinbase-Binance превод, ще видиш че поне 30+ минути ще трябва да изчакаш докато реално получиш парите в Binance. Това е практика на повечето големи trading platform-и, реално да оперират с техни пари известно време за да осигуряват бързи транзакции.

Биткойн пример мога да дам:

1. Купи биткойн от Coinbase etc., преведи ги към Binance / Кракен и т.н, и виж blockchain историята на транзакциите за твоя wallet адрес - Тази транзакция няма да я има.

Та, истинския тест за скорост е чрез покупка на нещо директно от собствен wallet, или просто funds transfer между wallet-и.

Иначе - наистина, това са данни от края на 2017, но нещата не са се променили много от тогава. А дори и да оставим скоростта на страна - scalability-то е нещо изключително важно, и Ripple бие от всякъде.

BaDxBoY написа:Рипъл въобще не е това, което описват че е и което си мислите че е. Реалната му цена не е повече то 5-10 цента и то заради рекламата и известноста му.

In the end - за мен няма голямо значение дали Ripple ще замени каквото и да било честно казано :mhihi: Единственото което искам е - цената да стане възможно най-голяма :D А пък точно пазара на криптовалутите много се влияе от hype, а рипъл започва да се хайпва все повече и повече.

Като цяло, не мисля че която и да е от тези валути ще промени света, или нещо подобно. Да - ще направи много хора богати - но до там. Нещото което ще донеса най-голяма промяна е децентрализацията сама по себе си. А тя няма особено общо с криптовалути.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Яну 2018, 17:59

Някой пробвал ли е тук:
https://poloniex.com

Лесни ли са верификацията и прехвърлянето от coinbase?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Яну 2018, 18:07

drago_pavlov написа:Някой пробвал ли е тук:
https://poloniex.com

Лесни ли са верификацията и прехвърлянето от coinbase?

До 2000$/ден не ти трябва нищо. Само за койни е, пари не играят там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Криптовалути

Мнение от 3186 » 22 Яну 2018, 18:36

Наивно е да мислиш, че биткойна скочи на 20к заради сульо и пульо, които са си купили 0.3 биткойна да речем. Големия скок беше заради китовете, то се видя и при разпродажбата последните дни. В тоя ред на мисли децентрализирана валута не вярвам изобщо някога да действа. Намесят ли се хората(банките) с парите всичко може да се манипулира както си решат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 22 Яну 2018, 18:51

3186 написа:Наивно е да мислиш, че биткойна скочи на 20к заради сульо и пульо, които са си купили 0.3 биткойна да речем. Големия скок беше заради китовете, то се видя и при разпродажбата последните дни. В тоя ред на мисли децентрализирана валута не вярвам изобщо някога да действа. Намесят ли се хората(банките) с парите всичко може да се манипулира както си решат.

Точно така смятам и днес дори разкарах абсолютно каквото имах и в биткойн и в лайт койн.
Не знам дали е възможно, но някак си ми изчезнаха 100 долара в Coinbase. :kuku: :kuku: :kuku:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 22 Яну 2018, 19:02

Тва разпродаване дето си го постнал явно е било доста отдавна, щото сега цената е 0.09BTC :ok:

И все пак ако си ги запазил - си захлебил доволно, но това не променя факта, че банките няма да оставят "народа" да борави с "валути", които те не могат да управляват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 22 Яну 2018, 19:28

3186 написа:Тва разпродаване дето си го постнал явно е било доста отдавна, щото сега цената е 0.09BTC :ok:

И все пак ако си ги запазил - си захлебил доволно, но това не променя факта, че банките няма да оставят "народа" да борави с "валути", които те не могат да управляват.

От преди 2 часа е всичко. Бъркаш се нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 22 Яну 2018, 19:42

Така е, помислих, че си купил 19000 ETH, а то било ЕТN :mihihi

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 22 Яну 2018, 19:51

3186 написа:Така е, помислих, че си купил 19000 ETH, а то било ЕТN :mihihi

Хахаха 20 милиона долара, ще ми се. Даже ще ви черпя всички по 100-200 ETH като ги купя. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Яну 2018, 22:31

Казвайте кво купувате, че пазара пак удари дъното :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата