Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Denny написа:добре брале нямам си на идея кво включва тва обслужване за да проверя ако разбирах толкова нямаше да питам тук нали за това е форум а за каква кола съм готов според твоите изисквания ми е интересно може пък да ме навиешGqbriel написа:Denny написа:Здравейте пичове интересува ме мнението ви за тази кола и най вече колко пари е обслужването ако може да ми пише някой които има такава да му задам няколко въпроса ако е удобно разбира се
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-33 ... ml?ref=srp
Обслужването можеш да си сметнеш и сам...не разбирам 21век колко трудно е да видиш колко струват филтри за дадена кола и маслото и.....нямам думи
Пс:ако от там почваш да се чудиш - не си за тая кола(без да се обиждаш,но сякаш е елементарно човек да провери колко ше му струва само да притежава и обслужи какъвто и да е автомобил,ако това незнае как и не е видял,то за подобни коли въобще не е готов)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колега в тази тема можеш да видиш ориентировъчните цени на частите:
viewtopic.php?f=112&t=206697
Разбира се всичко зависи от това какви отстъпки можеш да ползваш при покупката им.
На кратко масло около 150лв. за 10л. маслен филтър около 30-40лв. Въздушен 40-50, картерни газове 80-110, само ОЕМ задължително, филтри за климатика 30-70, горивен около 50лв, термостати 200лв. Вериги 1000лв. демпферна шайба 900, последните две само ОЕМ. като те се сменяват на около 200-250к км., термостат ОЕМ около 5-6 години изкарват, ментаците повече от година трудно.
Това е на кратко.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Denny написа:добре брале нямам си на идея кво включва тва обслужване за да проверя ако разбирах толкова нямаше да питам тук нали за това е форум а за каква кола съм готов според твоите изисквания ми е интересно може пък да ме навиешGqbriel написа:Denny написа:Здравейте пичове интересува ме мнението ви за тази кола и най вече колко пари е обслужването ако може да ми пише някой които има такава да му задам няколко въпроса ако е удобно разбира се
Обслужването можеш да си сметнеш и сам...не разбирам 21век колко трудно е да видиш колко струват филтри за дадена кола и маслото и.....нямам думи
Пс:ако от там почваш да се чудиш - не си за тая кола(без да се обиждаш,но сякаш е елементарно човек да провери колко ше му струва само да притежава и обслужи какъвто и да е автомобил,ако това незнае как и не е видял,то за подобни коли въобще не е готов)
Не си за тази кола, така по-лесно ли е?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз не мога да давам наклон на избора на някой,мога да помогна с опит и евентуални съвети покрай него...да това е форум прав си и за да не кажеш после "типичния български форум" си помисли ,колко типично по български задаваш въпросите си.
Ще се повторя - по никакъв начин,нямам намерение нито съм имал да те обиждам с мнението си или да ти правя сметка на възможностите ,НО ще те питам следното - ти преди да си купиш някаква техника проверяваш ли нещо за нея,какви слабости,какви силни страни има,марката дали е добра,евентуално какъв клас енергиен е и т.н и т.н - тръгваш да избираш НАЙ-СИЛНИЯ дизелов агрегат в 3та серия за времето си,без дори да си проверил с какво масло се кара,с какви филтри,евентуалния и разход в града и извън,автоматичната кутия каква е,колко лтр масло събира,какъв филтър,на каква цена,колко е смяната - за всяко ама всяко едно нещо има купища информация...
Ще ти го кажа така - тази кола може да ти изяде джоба доста сериозно,но може и да имаш късмет - факта обаче е ,че е 12 годишен дизел на съмнително ниска цена за купе и то от немско...
Жив и здрав,ние всички сме тук да си помагаме - вярно има и спорове и захапливи коментари - но когато се е налагало сме си помагали.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Ще ми дадеш ли профила си във феисбук за да ти задам няколко въпроса относно колата която трябва да си закупя защото нищо не разбирам а ми се налага да си купяGqbriel написа:Denny написа:добре брале нямам си на идея кво включва тва обслужване за да проверя ако разбирах толкова нямаше да питам тук нали за това е форум а за каква кола съм готов според твоите изисквания ми е интересно може пък да ме навиешGqbriel написа:Denny написа:Здравейте пичове интересува ме мнението ви за тази кола и най вече колко пари е обслужването ако може да ми пише някой които има такава да му задам няколко въпроса ако е удобно разбира се
Аз не мога да давам наклон на избора на някой,мога да помогна с опит и евентуални съвети покрай него...да това е форум прав си и за да не кажеш после "типичния български форум" си помисли ,колко типично по български задаваш въпросите си.
Ще се повторя - по никакъв начин,нямам намерение нито съм имал да те обиждам с мнението си или да ти правя сметка на възможностите ,НО ще те питам следното - ти преди да си купиш някаква техника проверяваш ли нещо за нея,какви слабости,какви силни страни има,марката дали е добра,евентуално какъв клас енергиен е и т.н и т.н - тръгваш да избираш НАЙ-СИЛНИЯ дизелов агрегат в 3та серия за времето си,без дори да си проверил с какво масло се кара,с какви филтри,евентуалния и разход в града и извън,автоматичната кутия каква е,колко лтр масло събира,какъв филтър,на каква цена,колко е смяната - за всяко ама всяко едно нещо има купища информация...
Ще ти го кажа така - тази кола може да ти изяде джоба доста сериозно,но може и да имаш късмет - факта обаче е ,че е 12 годишен дизел на съмнително ниска цена за купе и то от немско...
Жив и здрав,ние всички сме тук да си помагаме - вярно има и спорове и захапливи коментари - но когато се е налагало сме си помагали.
Здравейте,
Някой да е се е разхождал до Асеновград?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11509470157656617&slink=5p2b97
Някой да е се е разхождал до Асеновград?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11509470157656617&slink=5p2b97
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Хаха, е те тук вече са изнаглели с връщането..
На 34К км колата трябва да е с оригиналните си гуми, накладки, дискове.. Всичко това се вижда лесно.
По-скоро е била на ниски 100 и са решили да я върнат пропорционално на останалите.
Иначе фаровета са адски чисти, моите на 90К бяха по-зле, НО воланът и седалката НЕ изглеждат на 34К км.

На 34К км колата трябва да е с оригиналните си гуми, накладки, дискове.. Всичко това се вижда лесно.
По-скоро е била на ниски 100 и са решили да я върнат пропорционално на останалите.
Иначе фаровета са адски чисти, моите на 90К бяха по-зле, НО воланът и седалката НЕ изглеждат на 34К км.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Колата е влизала веднъж в Бмв средата на 2010 година на 12000км/това излиза по вин в БМВ). Ако някой я е разглеждал на живо да казва 

- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
voce написа:Колата е влизала веднъж в Бмв средата на 2010 година на 12000км/това излиза по вин в БМВ). Ако някой я е разглеждал на живо да казва
Тоя волан с тази светла бленда не е ли само само за 1 серия?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колата е хубава, дори да са я върнали малко. Пластмасите изглеждат свежи, седалките не особено, но на живо може да е различно.
Never mistake motion for action...
- Georgi Zh.
- Потребител
-
Дайте обективно мнение за тази кола, заслужават ли си 11 хиляди за нея. Днес я гледах на живо, колата има малко изгорено на тавана и други забележки не видях, няма адаптивни фарове,фабрично маи е без ДПФ, няма раин сензор, няма блутут, автоматични фарове,
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5paube
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5paube
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
mopasan написа:voce написа:Колата е влизала веднъж в Бмв средата на 2010 година на 12000км/това излиза по вин в БМВ). Ако някой я е разглеждал на живо да казва
Тоя волан с тази светла бленда не е ли само само за 1 серия?
Не.
Leon написа:Колата е хубава, дори да са я върнали малко. Пластмасите изглеждат свежи, седалките не особено, но на живо може да е различно.
Как ги разбирате тия работи по снимки... Мога да кажа, че съм гледал кола, която на снимки изглеждаше в пъти по-зле от колкото на живо.
Според мен не е критерии, докато не се види на живо и някой да каже, че тия седалки наистина са на трътка.
- Georgi Zh.
- Потребител
-
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Georgi Zh. написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11508916492250562&slink=5pbh50
това някой може ли да го погледне
За мен най-големият минус е, че няма темпомат.
Не е "пълен" М-пакетът, а е събиран(или китайски). Единият фар е за полиране или рециклиране. Не е Евро5 и не е "активен"(ефективен) ДПФ филтърът (съдейки по ауспуха е по-скоро Евро3 с пробит ДПФ). Воланът също изглежда захабен, както и уплътнението на шофьорската врата.
Като цяло - доста висока цена за това, което се предлага - може пари да са наливани в нея за "тунинг", който обаче е непълен и не много сполучлив. Пиано лакът само на скоростният и опушените стопове са си циганийка и подобни неща директно ме отказват да гледам дадена обява. Абе аз като цяло от Ч. Бряг обявите ги избягвам (без да се обиждат колегите от там

Пюсове - салонът изглежда запазен (но може и да не е нейн

П.С. И залъгалка за колан ми се вижда...
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Темпомат се слага за 3-400лв и един ден, с търсенето на частите.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Satanism написа:Темпомат се слага за 3-400лв и един ден, с търсенето на частите.
За 4 цил дели на 2 цената

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5