Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Airdust » 30 Дек 2017, 16:51

Georgi Zh. написа:Здравейте днес се чух със собственика на автомобила за който ще дам линк долу. Каза че от 3 години автомобила е при него и го продава защото му е омръзнал, сменил бил свещи, дросел и реле преди няколко месеца, турбина преди 6 месеца и от тогава светил чека на ДПФ филтъра но той твърди че колата си вървяла и бил се отпушил, ВЪЗМОЖНО ли е това или предстой премахване на ДПФ филтъра

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... ink=5nmfpt

Чек на тая кола, не свети просто защото трябва да свети някаква лампа... явно е , че си има причина.
Преди да счупи турбина, колата е пушела и е задръстила ДПФ-а, сменил я е , но не са изчистили филтъра и не е пусната регенерация. От там и идва проблема. (това е чисто гадаене! може проблемът да е съвсем друг)

Ако горното предположение се окаже вярно, шансът да се спаси ДПФ-а е малък, но поне го има.
В другият случай се маха и си евро 1.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Дек 2017, 18:44

k.milanov написа:Здравейте, колеги!

Това е първият ми пост в раздела за Е90/1/2/3.
За момента карам е36 вече почти 4 години и е време за нещо по - ново. Все по - често разглеждам мобиле и карс за по-нова кола. Първоначално се бях ориентирал към е46 330д, но и това си е старичка кола вече. 36тицата я взех като беше на 17 години. Евентуално някое фейсово е46 пак ще е на тези години и ще се почнат филмите с чупене на всевъзможни неща.

Бюджета само за кола е около 10, максимум 11. Отделно имам други предвидени пари за регистрация, каско, обслужване и тн. Реално погледнато търся седан 320д (163-ката), иска ми се 325/330д, но няма да стигнат парите в никакъв случай. За тези пари предполагам колата трябва да е без навигация или с малката, но лично предпочитам без отколкото с малката - просто не ми харесва как седи в таблото с тази огромна рамка отстрани. Задължителните екстри, които тъся са шибидах и кожа - не държа на рекаро, подгрев, ел. и тн. Може и ръчка, и автомат, тук нямам претенции.

Загледал съм една кола:
https://www.cars.bg/offer/c2426630
и ми се иска да чуя вашето мнение, но не само за нея специално, а за идеята ми като цяло. Правилно ли се ориентирам, че в този бюдже в близката половин/една година може да се намери нещо отговарящо на критериите ми, което да не ме разори защото е на половин милион километра?
Изглежда добре.
Фабрично без дпф.
Иди я виж.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Дек 2017, 21:21

Благодаря ви за бързите отговори vvasilev1 и BaDxBoY! Определено този раздел е къде, къде по-жив от е36, където чакам с дни за някакъв отговор :mhihi:

Все още съм в уточнение на бюджета и разглеждане на пазара. До съвсем скоро се бях засилил за 46тица, но се поразмислих доста. Там знам повечето коли на пазара в сайтовете. Знам кои коли се продават с месеци вече без успех ( явно има защо ) и кои са нови попълнения. От скоро следя пазара на Е90 има още доста да изчета за този модел преди да съм готов за покупка. На първо време съм се насочил към 320д 163кс моторетката.

BaDxBoY няма шибидах, а това ми е номер едно екстра, просто няма как да направя компромис със това. Е36тицата ми е без и адски много ме дразни, че няма.

Благодаря отново и успешна нова година! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
Мечтае да кара: Нещо нечупливо

Мнение от GlavanizeR » 30 Дек 2017, 23:47

[quote="BaDxBoY"][/quote]

Колега,
Виждам, че от известно време се опитваш да си нахакаш коша на някого, ама няма нужда от такива неща. Това не е купува-продава.

:cop: изтрих останалото ,това е достатъчно на място :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Georgi Zh. » 31 Дек 2017, 0:10

Днес гледах едно БМВ което също му даваше грешка за ДПФ филтъра, човека каза че е така откакто е сменил турбината, било задръстено но след като сменил турбината всичко се оправило и колата си вървяла нормално и затова не го е пипал. Също така като отвъртях капачката на двигателя докато колата работеше почна да пръска масло. Това нормално ли е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 31 Дек 2017, 0:51

Georgi Zh. написа:Днес гледах едно БМВ което също му даваше грешка за ДПФ филтъра, човека каза че е така откакто е сменил турбината, било задръстено но след като сменил турбината всичко се оправило и колата си вървяла нормално и затова не го е пипал. Също така като отвъртях капачката на двигателя докато колата работеше почна да пръска масло. Това нормално ли е
При положение, че веригата е под капачката, как да не пръска масло?

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от Georgi Zh. » 31 Дек 2017, 8:31

Имаше и едно тракане идващо от вътре то нормално ли е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 31 Дек 2017, 12:25

имам усещането че ви е по лесно да плюете по дадена кола/обява от колкоото да пуснете едно свестно мнение :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Дек 2017, 17:04

Пичове,май Ви е време за маса ,не за форумни караници :mhihi:
С личните нападки до тук :!:

:idea: Последно предупреждение - ТЕМАТА НЕ Е КУПУВА- ПРОДАВА! :idea:

Айде весело посрещане на Новата Година и моля - спазвайте добрия тон :wave: ,мисля е ненужно да обяснявам,че някои мнения ги няма
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от Georgi Zh. » 01 Яну 2018, 18:20

Здравейте ще ходя във сряда да гледам въпросния автомобил за който съм дал линк долу. Светило му чек на ДПФ филтъра откакто е сменил преди 6 месеца турбината но колата вървяла и затова не го е пипъл твърди че бил е отпушил. Може ли да ми кажете сервиз в Пловдив в който си разбират от работата и ще направят реална диагностика на автомобила и оглед да ми кажат състоянието му и очаквани ремонти без да ме претупат набързо. Също така ще съм ви много благодарен ако ми кажете съответно колко пари струва приблизително почистването на ДПФ филтър и премахването на грешкат и другия вариант колко ще излезе премахване на ДПФ и излагване на софтуера след премахване на ДПФ филтър. Предполагам това са двата варианта при този казус с ДПФ филтъра. Питам понеже ако ми хареса колата да знам колко да сваляме от цената. Какво мислите и вие за автомобила.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11509546370527369

Потребител
Аватар

Мнение от Denny » 01 Яну 2018, 19:50

Здравейте пичове интересува ме мнението ви за тази кола и най вече колко пари е обслужването ако може да ми пише някой които има такава да му задам няколко въпроса ако е удобно разбира се
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-33 ... ml?ref=srp

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Яну 2018, 20:20

Denny написа:Здравейте пичове интересува ме мнението ви за тази кола и най вече колко пари е обслужването ако може да ми пише някой които има такава да му задам няколко въпроса ако е удобно разбира се

Обслужването можеш да си сметнеш и сам...не разбирам 21век колко трудно е да видиш колко струват филтри за дадена кола и маслото и.....нямам думи

Пс:ако от там почваш да се чудиш - не си за тая кола(без да се обиждаш,но сякаш е елементарно човек да провери колко ше му струва само да притежава и обслужи какъвто и да е автомобил,ако това незнае как и не е видял,то за подобни коли въобще не е готов)

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Яну 2018, 20:41

Georgi Zh. написа:Здравейте ще ходя във сряда да гледам въпросния автомобил за който съм дал линк долу. Светило му чек на ДПФ филтъра откакто е сменил преди 6 месеца турбината но колата вървяла и затова не го е пипъл твърди че бил е отпушил. Може ли да ми кажете сервиз в Пловдив в който си разбират от работата и ще направят реална диагностика на автомобила и оглед да ми кажат състоянието му и очаквани ремонти без да ме претупат набързо. Също така ще съм ви много благодарен ако ми кажете съответно колко пари струва приблизително почистването на ДПФ филтър и премахването на грешкат и другия вариант колко ще излезе премахване на ДПФ и излагване на софтуера след премахване на ДПФ филтър. Предполагам това са двата варианта при този казус с ДПФ филтъра. Питам понеже ако ми хареса колата да знам колко да сваляме от цената. Какво мислите и вие за автомобила.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11509546370527369

Колега на снимките ауспуха е черен, което означава, че ДПФ-а е продънен или премахнат хардуерно, а щом има грешки на I-drive-a значи не е премахнат софтуерно.
Преглед на колата можеш да направиш в atsalovauto.com .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Denny » 01 Яну 2018, 21:05

Gqbriel написа:
Denny написа:Здравейте пичове интересува ме мнението ви за тази кола и най вече колко пари е обслужването ако може да ми пише някой които има такава да му задам няколко въпроса ако е удобно разбира се

Обслужването можеш да си сметнеш и сам...не разбирам 21век колко трудно е да видиш колко струват филтри за дадена кола и маслото и.....нямам думи

Пс:ако от там почваш да се чудиш - не си за тая кола(без да се обиждаш,но сякаш е елементарно човек да провери колко ше му струва само да притежава и обслужи какъвто и да е автомобил,ако това незнае как и не е видял,то за подобни коли въобще не е готов)

Sent from my iPhone using Tapatalk
добре брале нямам си на идея кво включва тва обслужване за да проверя ако разбирах толкова нямаше да питам тук нали за това е форум а за каква кола съм готов според твоите изисквания ми е интересно може пък да ме навиеш

Потребител
Аватар

Мнение от argirov88 » 01 Яну 2018, 21:39

Здравейте, може ли мнение за тази кола https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 0907140433
Благодаря!

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93