Кушетката на Фройд, или DIY психоанализа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: Кушетката на Фройд, или DIY психоанализа.

Мнение от NGneer4eto » 31 Дек 2017, 18:49

Другите неща мога да ги приема като фобии, но следните са жива психария:

"страх от въздуха", "страх от ядрен взрив", "страх от звездите и други небесни тела", "страх от числа", "страх от всичко английско". :shock: :shock: :shock:

Как е възможно изобщо да те е страх от въздуха или от числа? Как живеят тези хора?

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Дек 2017, 18:57

Е, ако всички ги разбирахме - нямаше да бъдат психични отклонения, а нещо нормално...

Мисля си - тази тема е златна мина за някой психолог. Само от нея може да защити дисертация, не му трябват години да прави изследвания, да се разправя с откачени хора и да се вре по лудници и психодиспансери. Само отваря, чете, систематизира маниите и фобиите и... е готов с доктората.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Дек 2017, 19:24

Лошото е че тая дисертация ще е на тема " психични компулсивно деструктивни разстройства при БМВ феновете " . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Chertigrad » 31 Дек 2017, 22:02

Клещите как само си ги подредил на операционната маса ...все едно, че ще клъцаме някой хах....който не слуша ще го пращаме при тебе докторе...ааахаха
Borymeckata написа:
(bubsa) написа:Тука е ясно,че нормални няма :mhihi:
Жената често ми нятяква,че се паля по разни неща като малко дете :oops:
Обичам да си купувам инструменти и при всеки удобен случай си заприходявам по нещо и скоро ще имам достатъчно за автосервиз и за някоя строителна бригада!

Ох, точно темата за инструментите се надявах да избегнем, но... май няма начин. При мен е някаква мания - не мога да се прибера у дома без да домъкна някое желязо. Преди малко слизах в гаража и щракнах няколко снимки. Значи това са ми само раздвижните ключове, само в този гараж (без другите гаражи, в колата, из други къщи и апартаменти, без тези, които съм раздал и изгубил... Естествено, и в гаража имам няколко касетофона - да слушам радио:
Изображение

Изображение

А това са ми само клещите, които събрах из гаража - при същите условия, които съм написал за ключовете:
Изображение

Изображение

Дрелките ги броих до към 8 (може да пропускам някоя) и менгеметата са ми горе-долу толкова, само че е абсурд да ги събирам на едно място. Като се замислиш - колко ключа, комбинирани клещи, дрелки и менгемета му трябват на човек, дори и ако ежедневно работи с тях? Искам да кажа - може би има някаква "здравословна" бройка на тези неща, над която вече влизаш в "ненормалната" зона и трябва да се замислиш за менталното си здраве. Обаче колко е тази бройка... :dunno: :dunno:?
Teodora

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Дек 2017, 22:07

Интересно е колко сме различни :)
Аз съм обратното на вехтошар, мн мразя да трупам излишни неща... всичко което не ми трябва го изхвърлям, а посуда вкъщи на практика нямам, използвам пласмасови лъжици, вилици.. готварска печка нямам и готвено (вкъщи) не обичам :mhihi: Миризмата на манджа в апартамент ме изнервя, меко казано :oops:

Къщи също не обичам, искат мн поддържка и играчка.. детството си го прекарах в разни строежи на село, бъркане на бетон, мъкнене на тухли, ремонти и т.н и сега не давам да чуя за "направи си сам". Ако имах вълшебна фея бих си пожелал доживотен пристой по хотели с шведска маса :ok:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Яну 2018, 1:06

Мойта кривост се изразява в това, че също си падам малко асоциален и съм естет (или по-точно казано перфекционист за някои неща и искам да бъдат направени по определен начин) за някои неща.

Асоциален станах след университетите - доста започнаха да ме напрягат разни глупави и ограничени хора, та вече предпочитам да стоя леко встрани от светски събития :mhihi:
Естетството вече си го имам от малък - като седна на маса, всичко трябва да ми е подредено. Салатата да няма кълцани треви (копър, магданоз и тн), маслини и подобни изгъзици. Яде се подред: салата с мезета, основно, десерт с кафе и отлежало уиски/ром. Алкохол според сезона, храната и донякъде време на денонощието. Всяко ядене (дори вкъщи) в нова чиния, често и нови прибори. Подреждам си също така, например ако ям миди - занимавам се 30 минути да изкарам всички мидички от черупките, черупките ги редя една в друга в отделна чиния, после овкусявам мидите и ги изяждам на 4-5 залъка :mhihi: . Ребрата по същия начин - чисти се месото, кокалите подредени в друга чиния. Риба ям само след като махна и последните костички (доста сервитьори обезкостяват по-бавно риба от мен :ok: ). Абе странна е малко мойта работа на маса, но пък който ме види как се храня започва и той да яде :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 01 Яну 2018, 3:30

Мен ме побърква когато на масата нещата не са подредени в някаква зависимост помежду си. Т.е, ако едно е под прав ъгъл на друго, искам всичко останало да е по този начин иначе не мога да спра да го гледам и ме дразни.

Много мразя и неща които не стоят "както трябва". На първата снимка на Боримечката дръжката на балконската врата беше първото, което видях. Не стои правилно. Жена ми така оставя вратите и постоянно се ядосвам от това. трябва да е надолу или настрани, но да се остави така по средата си е просто гадно. Нямам идея кога и защо такива неща са почнали да ми правят чак такова впечатление, ама се е случило някога много отдавна.

Имам и друг дерт. Гнус ме е от пръсти на крака, дори само като ги погледна. Не знам защо.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Яну 2018, 9:53

Боримчека, оправи онези клещи долу вдясно, че стоя гадно. За целта махни онези големите, които пречат и стоя като подарени там и сложи другите както всички останали, да не говорим, че долу отляво, надясно 8-мите клещи направо стоят върху другите и е гадно. Да има хармония все пак. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Яну 2018, 12:21

vixx написа:Много мразя и неща които не стоят "както трябва". На първата снимка на Боримечката дръжката на балконската врата беше първото, което видях. Не стои правилно. Жена ми така оставя вратите и постоянно се ядосвам от това. трябва да е надолу или настрани, но да се остави така по средата си е просто гадно.

E, тук се сблъскват две различни мании... Дръжките нарочно ги оставям така, даже преди да изляза минавам по всички врати и ги връщам в средно положение (ако случайно не са). Намирам си оправдание, че така гумените уплътнения не се смачкват и цялата заключваща система не е под напрежение, но явно не обичам нещо да е натегнато или затворено докрай. Като малък майка ми все се караше, че съм оставил някой шкаф или врата отворени... Също и цип не мога да понасям вдигнат до горе - винаги оставям машинката на два сантима преди ограничителя. И направо се вбесявам, когато говоря с някой, а той започне да ми дърпа циповете на якето - дразнело го, щото не били затворени... :kuku: :kuku:

Top Gun Maverick написа:Боримчека, оправи онези клещи долу вдясно, че стоя гадно. За целта махни онези големите, които пречат и стоят като подарени там и сложи другите както всички останали, да не говорим, че долу отляво, надясно 8-мите клещи направо стоят върху другите и е гадно. Да има хармония все пак. :mhihi:

Нали не мислите, че държа 40 различни клещи на масата в гаража? Извадил съм ги само за снимката и после веднага ги накачих по таблото и ги прибрах в кутии и по рафтовете. Все пак това е и работилница - не може да стои така разхвърляно, а масата се използва... Ще ви снимам таблото с инструменти на стената на гаража - да видите, че всичко е подредено и да се успокоите... :yes: :yes:

Да питам колегите, които се дразнят от безпорядък и не могат да търпят нещо не на място или не подравнено - вие деца имате ли? Ама не бебета или вече да са женени, а например момче на възраст 2 - 10 години? Или (не дай Боже) две или повече такива?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 01 Яну 2018, 13:08

Аз засега нямам деца, но имам роднини с такива. Безпорядъкът не ме дразни, когато е масов. Даже и вкъщи е така, но някак си знам всичко къде е и не се дразня. Но едно нещо не мога да гледам-децата като барат всичко по земята и после си лапат пръстите или барат моите прибори на масата. Направо ме побърква и ходя да ги мия по няколко пъти. Интересно, че като малък не си миех особено ръцете, но преди 10-тина години един приятел се разболя от хептит-А и видях какъв ужас преживя и диетите след това и още има проблеми с черния дроб. Оттогава взех да си мия ръцете като маниак. Барна ли нещо, дето идва отвън, веднага си мия ръцете. А като готвя, сигурно се мия по 5-6 пъти. И ако щете вярвайте от горе-долу толкова време - 10-на години не съм докарвал до антибиотици. Най-тежката настинка ми е била 1, максимум 2 дни с температура и дотам. А преди това пях почнал да докарвам до антибиотик по 2 пъти в годината. Отделно блъскам здраво плодове всеки ден - каквото има - ябълки, мандарини, портокали. Може да не е мъжко, ама действа уникално на имунната система. :D
Също така подивявам, когато някой около мен кашля с пълно гърло без да си слага ръката. А хора такива- бол. И най-гадното, че повечето са големи и не върви да им правиш забележка. А децата почти никога не си слагат ръката и като ми се изкашлят в лицето и .... :paranoid: По същата причина и почнах да ходя рядко на кино, като избягвам по-евтините прожекции. По правило зад мен винаги човекът подсмърча, киха, кашля през целия филм и като екстри рита седалката. :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 01 Яну 2018, 14:09

Момчета, започвам да се притеснявам за психичното ви здраве, явно ще трябва при регистрация и някакъв психо тест да правим :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Потребител
Аватар

Мнение от Chertigrad » 01 Яну 2018, 14:26

Borymeckata написа:Аз нормален ли съм? Бие ли ме съчмата? Добре ли съм с главата? Хлопа ли ми дъската? Имам ли връзка с кораба-майка? Духовете говорят ли ми?

Вероятно всеки от нас, поне веднъж в живота си, си е задавал някой от горните въпроси относно своето ментално здраве. Нека всеки да сподели по какъв повод е ставало това. Може да бъде полезно за останалите, в смисъл да се успокоим, че има и други... Разбирате - не само аз се съмнявам, дали не съм превъртял...

Спокойно Боримечка, редовен си си, мани ги к"во ти приказват колегите хах, е и аз си задавам често въпроси дали не съм отлепила нещо хах, ама така трябва да си задаваме въпроси - малко самоанализ така да си правиме.

" да се успокоим, че има и други..." ......Спокойно.... има и други бе ама не си признават-скрити лимонки са те ..хах

Виж само тая снимка с 40-те подредени клещи на бялата маса и готови за използване...ми прилича на сцена от един филм на ужасите - декстър беше...хаха подреждаше си ножовете така преди да клъцне некой лош хаха. Ама ако нЕкой ме ядосва нещо и положението стане " Ти не ме разбираш"...хаха...директно го пращам при тебе за обработка с клещите...аахахаха :ok: :D :yes:
Teodora

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Яну 2018, 14:44

Borymeckata написа:А това са ми само клещите, които събрах из гаража - при същите условия, които съм написал за ключовете:
Изображение

Изображение

Ама подреди ги бе човек. Как може такава неразбория. По цвят, по вид, по дължина.. Направо полудявам като ги гледам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Яну 2018, 16:56

N.Mihaylovski написа:Момчета, започвам да се притеснявам за психичното ви здраве, ...

Аз пък започнах да се успокоявам за своето... :mhihi: :mhihi: Хубаво е да знаеш, че и други хора имат същите проблеми... и въпреки това си живеят нормално... надявам се... :mhihi: :mhihi:

Ето, снимал съм ви гаража с инструментите - да видите, че са подредени. Защото имам чувството, че половината форум няма да може да спи заради подредбата на клещите... :
Изображение

Изображение

Я като сте такива маниаци - снимайте вашите гаражи, да видим как са наредени!

Но това с инструментите е само върха на айсберга. В тъмните недра на подсъзнанието се надигат зловещите вълни на манията, заплащваши за погълнат и последното островче на здравия разум... Ууу - хуууу...!!

Потребител
Аватар

Мнение от Chertigrad » 01 Яну 2018, 17:10

е супер ...аптека, да ти е кеф да влезеш ... германска му прецизност. Я снимай сабите, сабите от ляво ги видях аз ааахаха, мечовете, мечовете :D :yes:
Teodora

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата