Кушетката на Фройд, или DIY психоанализа.
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кушетката на Фройд, или DIY психоанализа.
ukelichko написа:Преди два дни видях едно електрическо пиано Ямаха в Технополис и почувствах някакъв непреодолим стремеж, да си го купя.
Нормално е да те грабне, все пак става въпрос за Yamaha...

Само да ти подскажа - има и часовник (от доста време го гледам - сигурно е много бърз...

Последна промяна Borymeckata на 31 Дек 2017, 12:22, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Всички сме луди тук!
Аз като колегите с подредбата имам мания всичко да е симетрично. Имам и друга мания всичко е да е чифт, т.е. кратно на две. Изобщо не харесвам нечетните числа. И още една странност - нещата, които си ги купувам за удоволствие се пазят като очите ми, с останалите, които са ми необходими в ежедневието пълна противоположност. Дрехи, телефони, предмети.
Аз като колегите с подредбата имам мания всичко да е симетрично. Имам и друга мания всичко е да е чифт, т.е. кратно на две. Изобщо не харесвам нечетните числа. И още една странност - нещата, които си ги купувам за удоволствие се пазят като очите ми, с останалите, които са ми необходими в ежедневието пълна противоположност. Дрехи, телефони, предмети.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Колеги, това за което говорите, ако не бъркам се нарича "хоби". И това не само не е психично отклонение, а доколкото знам е типично за психически здрави хора. Когато правите в свободното си време нещо, което ви влече и ви доставя удовлетворение, мозъкът си почива от стресиращата работна обстановка. Това е един начин за самолекуване на психиката и възстановяване на мозъка. Самото колекциониране на тези неща доставя удовлетворение, а това е важно. Някои ходят да спортуват, други на лов, трети на риба, а други си колекционират разни работи, които са рядкост. Всеки човек има нужда да избяга от обкръжаващия свят за час на ден или ден-два в седмицата и е нормално да го прави. Важното е всеки да прави това, което му е интересно. При жените примерно е по-просто. У почти всички кръгът се стеснява до купуване на поредния чифт обувки или дреха, които никога няма да използват. У други пък хобито е да дразнят мъжа си и т.н.
Много важна част за психическото здраве е сънят. Спете колкото се препоръчва. И гледайте да не е много по-малко или много повече. Още мисля не е доказано как чрез спането мозъкът се възстановява така добре, но примерно е доказано, че ако човек сънува, се възстановява по-добре. Примерно ако човек сънува нещо абсурдно или нелогично или дори кошмар се събужда с по-здрава психика и по-отпочинал, отколкото някой който не сънува. По този начин някакси мозъкът се чисти от боклука, който трупа.
Разбира се това са неща, които знам от обща култура - разни филми и статии, които съм чел и не мога да твърдя, че са абсолютна истина. Но повечето неща ги знам от няколко различни източника.
Доколкото знам абсолютно всеки човек си има странности и "отклонения" от нормалното поведение, което или ни прави всички луди или всички нормални. Стига да не се причинява вреда на околните, не мисля, че има нещо нередно в тези неща.
Много важна част за психическото здраве е сънят. Спете колкото се препоръчва. И гледайте да не е много по-малко или много повече. Още мисля не е доказано как чрез спането мозъкът се възстановява така добре, но примерно е доказано, че ако човек сънува, се възстановява по-добре. Примерно ако човек сънува нещо абсурдно или нелогично или дори кошмар се събужда с по-здрава психика и по-отпочинал, отколкото някой който не сънува. По този начин някакси мозъкът се чисти от боклука, който трупа.
Разбира се това са неща, които знам от обща култура - разни филми и статии, които съм чел и не мога да твърдя, че са абсолютна истина. Но повечето неща ги знам от няколко различни източника.
Доколкото знам абсолютно всеки човек си има странности и "отклонения" от нормалното поведение, което или ни прави всички луди или всички нормални. Стига да не се причинява вреда на околните, не мисля, че има нещо нередно в тези неща.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Проблема е когато тъй наречените - хоби , станат двуцифрен брой .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Top Gun Maverick написа:Същата работа е с приборите, пак си ги нагласям под разни ъгли, ако пък слагам нещо на правоъгълна маса, понякога гледам мислено ако задам една посока на часовниковата стрелка, то разстоянието до първия край на масата да е най-малко, следващото по-голямо, следващото по-голямо и 4-тото най-голямо.Много обичам ако видя котка да спи да я наглася както мисля, че е най-добре за нея.
![]()
![]()
![]()
Ле-леее, това си е висш пилотаж, направо... Респект, Колега! Аз пък си говоря с мотора - не докато го карам, а преди да го запаля и да тръгнем нанякъде.

Преди да пъхна ключа, потупвам я закачливо по резервоара и й казвам нещо приятелски от сорта: Как си, моето момиче? Искаш ли да се разходим до... (еди къде си), какво ще кажеш? Не че тя има кой знае какъв избор де, но държа да получа и нейното съгласие. Иначе ми изглежда някак... нередно, като изнасилване...

Също така не ям салата с цели маслини (с костилки). Обичам маслини, обичам и всякакви салати, но маслини в салата - не.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Дааааа имате си проблеми....

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Е, и аз си говоря с колата 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Добре че са децата, та като си харесам някоя "играчка", уж я купувам за тях. Така, когато синът ми беше бебе на два месеца, му купих една Sega 16, която за времето си беше това, което е в момента Плейстейшън 4.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
c04 написа:Е, и аз си говоря с колата
Няма лошо да й говориш. Притеснително става, ако колата започне да ти отговаря...

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Borymeckata написа:c04 написа:Е, и аз си говоря с колата
Няма лошо да й говориш. Притеснително става, ако колата започне да ти отговаря...![]()
Така си е. Обикновено аз и говоря, лошото става, ако тя ти заговори чрез таблото

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Направо благородно ти завиждам. Аз мислех, че нещо ми хлопа заради тва че имам идея да правя гараж, за да си правя колатаogata написа:Мене ми беше мания, да си права сам колите, щото се напарих от компетенции.
И реших да си направа сервиз, където да си щипя само моите си бмв-та и разни проекти на приятели, без да сменям съединители, накладки и т.н на сульо и пульо.
Идеята е че съм изкарал страшно много работа в кофти условия, клякане, навеждане, без подходящи инструменти, на студено и исках тва да спре. Исках сега да съм на топло зимата, да имам подемник, за да не се вра в канал, да имам жираф, за да не се чудя тоя мотокар как да го вкарам тука ся ... и сякви условия. Реших и да имам топла вода, защото зимата да се миеш със студена след 8 часа работа на студ си е приключение ...
Реших го миналата година по това време, започнах със събиране на инструменти и февруари започнах да действам.
За радост в един имот на баща ми имаше точното място в едно хале, та това спести доста пари.
Бих казал, че на 90% съм готов.
Остана само да си прекарам въздух от основният компресор, че за момента разкарвам един маркуч, да си наредя платната за инструменти по стените и да измета едно хубаво, че все не ми остава време. А, да. И да си купя едно читаво менгеме и шмиргел. Отне много време, отне и 4ри пъти повече средства от колкото бях планирал, което доведе и до забавянето, но вече е кеф да се работи.
Хронология в снимки.
Тук зад мен и камиона имаше пространство 9x6 метра, което беше пълно с трици и които почнах да разкарвам миналият януари.
Освободи се площ.
И почна да се прави конструкцията.
Последната снимка с подемника и празното помещение е от преди 4 месеца. Сега вече има работни маси и други шукарии, но спрях да снимам, защото исках да го нащракам като е завършено вече.
Та така, сега можех да карам некой нов X за тая сума, но неее ... напълно нормално звучи да имам съоражение на стойността на 10тина супер читави е34ки, където да си правя е28цата

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Top Gun Maverick написа:Тези неща Боримечка са за оная тема какво трябва да правим ако започне война или за онези предавания за края на света, в смисъл оцеляване. Иначе аз не виждам нищо ненормално в това, освен ако не решиш да ги ползваш ей така за да решаваш спорове и кавги.
Иначе аз имам един странен навик, ако има две дистанционни на масата, то задължително трябва да са идеално успоредни. Ще си кажете, че е лесно защото просто ги допираш и толкова, да, ама не. Аз съм си решил, че трябва да има около сантиметър между тях и да са идеално успоредни.Едното винаги е по-голямо от другото, по-голямото задължително е отдясно, а разстоянието в долната част(тоест вертикално)винаги е по-малко от това в горната.
Същата работа е с приборите, пак си ги нагласям под разни ъгли, ако пък слагам нещо на правоъгълна маса, понякога гледам мислено ако задам една посока на часовниковата стрелка, то разстоянието до първия край на масата да е най-малко, следващото по-голямо, следващото по-голямо и 4-тото най-голямо.
Много обичам ако видя котка да спи да я наглася както мисля, че е най-добре за нея.
![]()
![]()
![]()
Та виждам смисъл в разни безсмислени наглед неща, но иначе не съм суеверен от сорта да не минавал някой пред колата или черна котка и т.н.
Та може да се каже, че понякога за много хора ще ми хлопа цялото дюшеме.
Това с успоредността и при мен го има отчасти. Листите хартия пред мен винаги гледам да са поставени паралелно на ръбовете на масата. Примерно ако има правоъгълна маса гледам да не оставям нищо на предполагаемите и диагонали. Даже като малък избягвах да стъпвам на диагоналите на плочките на улицата. Но сега като че ли почти не обръщам внимание на това. Също много ме кефи номер на кола, на който сборът на 2х2 цифрите да съвпада, примерно 4286 (4+6=10 и 2+8=10) и т.н. Действа ми някак удовлетворяващо.

Мисля, че всеки си има такива странни обичаи, които го е страх да сподели, да не го помислят за

Та колега, не знам с какво се занимаваш, но според мен си роден за инженер.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Таксиметров шофьор засега само.
Аз малко бях против тези неща с образованието с цел изкарване на пари. За бая неща грешах де като видях реалността в БГ де, но общо взето не си и загубих времето. В обозримо бъдеще се вижда да направя скока, че засега го подготвям.
Иначе сина ми го гледам, че прави бая неща като мен, но...конструира доста по-добре разни неща и рисува уникално от както ходи, а сега е на 9 още. Леготата ги прави луди, но никога не му е стигало да го нареди по книжката. Задължително всяко лего след това се прави на всевъзможни неща като по едно време ги беше омешал всичките и една седмица си играхме да ги оправяме по книжките. Скоро нареди едно от Нинджаго - дракона на Лойд. После взе, че от парчетата му направи два вида кораби, които изглеждаха уникално добре и са плод само на въображението му.
Като спомена плочки, аз също никога не настъпвах линиите, ама никога, ходех като луд по едно време. Сега гледам малкия без да е видял от мен прави същото.
Ходех по бордюрите, разбира се без да настъпвам снадките и на тях, малкия и той така, чак му казвам да не го прави.
Колегааааааа, Сега Мега драйв или Сега мега драйв 2...с тези игри съм пораснал. След тях излезе Плейстейшън 1 и нещо не ме грабна като тях. То в онези всичко бе различно. Тогава конкурентите бяха Нинтендо, но не онези бъгавите 8 битови със Супер Марио, танковете и Контрата(и тях съм играл де
)а онези другите,сещаш се.
Та на Сегата...Мортал Комбат 1 и 2, Соник 1 и 2, Streets of rage(Bare Knuckle)1, 2 и 3, Gun Star Heroes и още бая игри, които бяха уникални за времето си и бяха наистина интересни игри.

Иначе сина ми го гледам, че прави бая неща като мен, но...конструира доста по-добре разни неща и рисува уникално от както ходи, а сега е на 9 още. Леготата ги прави луди, но никога не му е стигало да го нареди по книжката. Задължително всяко лего след това се прави на всевъзможни неща като по едно време ги беше омешал всичките и една седмица си играхме да ги оправяме по книжките. Скоро нареди едно от Нинджаго - дракона на Лойд. После взе, че от парчетата му направи два вида кораби, които изглеждаха уникално добре и са плод само на въображението му.

Като спомена плочки, аз също никога не настъпвах линиите, ама никога, ходех като луд по едно време. Сега гледам малкия без да е видял от мен прави същото.

ukelichko написа:Добре че са децата, та като си харесам някоя "играчка", уж я купувам за тях. Така, когато синът ми беше бебе на два месеца, му купих една Sega 16, която за времето си беше това, което е в момента Плейстейшън 4.
Колегааааааа, Сега Мега драйв или Сега мега драйв 2...с тези игри съм пораснал. След тях излезе Плейстейшън 1 и нещо не ме грабна като тях. То в онези всичко бе различно. Тогава конкурентите бяха Нинтендо, но не онези бъгавите 8 битови със Супер Марио, танковете и Контрата(и тях съм играл де

Та на Сегата...Мортал Комбат 1 и 2, Соник 1 и 2, Streets of rage(Bare Knuckle)1, 2 и 3, Gun Star Heroes и още бая игри, които бяха уникални за времето си и бяха наистина интересни игри.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Случвало се е да забравя колко превозни средства имам а за части въобще изгубих представа преди години имам части в нас в приятелката ми, у приятели и колеги, в наще на работата и по коли вече не знам кое къде е и забравям какво имам така си загубих задните дръжки на колата и се наложи да си купувам нови е сигурно ще излезат някога от някъде 

Всички пътища водят към НАДИН 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Vra4anin написа:Боримечка, това твоето не е непременно лудост, а просто си плюшкин, вехтошар. Обичаш да събираш разни неща. Може би си колекционер дори. Може би се опитваш подсъзнателно със събирането на всички тези предмети да запълниш някаква емоционална празнина... кой знае.
Е ти много ме успокои, няма що...

Аз обичам стари (винтидж) неща и много се впечатлявам, когато нещо на 40 или 50 години си работи нормално и може да се използва. Наистина имам (поне) 8 дрелки (може да са и повече), даже имам две чисто нови, не вадени от кутиите. Но си работя с една много стара Блек и Декер, английска и цялата метална, сигурно на 50 години. Няма реверс и регулиране на оборотите, но просто ме кефи - затова...
Явно всички си имаме някакви психични отклонения, затова - ето ви азбучен списък на фобиите, всеки може да си хареса нещо:
http://www.rechnik.evropea.com/fear_A.html