Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
turbonetic написа:Човек които търси 316 ,не го взима за дръпки за въртене на гуми и други глупости,а го взима за спокойно каране за да стигне от точка А до точка Б ...
Е ако е за спокойно каране ще си взема пак опел... ама ми се ще баш малко глупости, зимата да си се пързаляме
Дръпки никога не са ме влечали - там решаващото са конете и тягата, не се изисква никакво особено умение. Винаги съм казвал, че правите пътища не правят шофьорите - завоите ги правят.
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: криво ляво!
- Мечтае да кара: и малко по-напред!
- Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano
Хах, колега, като ще караш на газ, като сложиш ГИ, отиваш с протокола в КАТ на каналите, преиздават ти талона срещу 40- 50 лв ,като в него пише бензин/втечнен нефтен газ и данъка ти пада. На моята 328-ца, предишния собственик го е домързяло и е плащал като поп 260 лв данък за кола с ГИ. Аз минах, вписаха го и данъка падна на 126 лв. Ако само данъка те дърпа назад, има какво да направиш!benzi написа:Принципно си прав... ама те нещата се натрупват. По спомен като ровчех да си избирам двигател разликата е толков малко над 100 лв за данъка и пак толкова за застраховката... ама после като почнем разход на гориво 2-3 литра на 100 за 10тина хил км при газ ей ти още 300 лв, самата газова да я сложа са 2-3-400 лв горник, една нищо и никава смяна на масло и тя ще отпери 50 кинта горник само за маслото и то стана 1 заплата годишно разлика.
Дето казваше един познат - като не мога както искам, ще искам както мога! Та се мъча да прецакам дявола и малко бюджетен кеф да имам и дай боже да успея да увелича малко годишния пробег. Досега все опелчета малолитражки съм карал и още ми стои Астра H на дневен ред, въпреки че сигурно ще излезе на същите, че и на повече пари, но това би бил избора ако задраскам отново графата кеф при избора и съм отново разумен...
Поздрави, Весела Коледа и успех с покупката.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Може ли пак за данъка, че нещо не стоплих?
Как така заради газта падна, аз не знам за такова облекчение
Къде е била регистрирана и къде я пререгистрира?
Как така заради газта падна, аз не знам за такова облекчение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: криво ляво!
- Мечтае да кара: и малко по-напред!
- Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano
От Бургас взех колата и я пререгистрирах във Варна. Сега се усетих че автомобилните данъци са местни и май само във Варна го има това. Извинявам се. Благодаря колега, че ми напомни!K_Ilkov написа:Може ли пак за данъка, че нещо не стоплих?
Как така заради газта падна, аз не знам за такова облекчение![]()
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
benzi написа:turbonetic написа:Човек които търси 316 ,не го взима за дръпки за въртене на гуми и други глупости,а го взима за спокойно каране за да стигне от точка А до точка Б ...
Е ако е за спокойно каране ще си взема пак опел... ама ми се ще баш малко глупости, зимата да си се пързаляме
Дръпки никога не са ме влечали - там решаващото са конете и тягата, не се изисква никакво особено умение. Винаги съм казвал, че правите пътища не правят шофьорите - завоите ги правят.

Пък и 316-ката също е в големия данък. Както и да е...
Балансиран избор според мен е 320ка 150к.с. бензин с ГИ(М52 мотор)

Колеги не искам да убидя някой , но като ще карате БМВ на газ по-добре да се насочите към опел .
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3

Нищо конкретно не пишете , чешете клавиатурите,
а новогодишната тема е едва на 35 страница viewtopic.php?f=4&t=425581&start=510
Стегнете се ,пишете там , минавали сме 100 страници преди нова година!

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Дойде време да да минавам от Е36 на Е46.
От 10 години търкалям едно 316 купе,сега си търся Е46 седан 325 или 330.
16-ската ми е служила вярно и лоша дума за нея да не чувам,от няколко дни чета за болежките и детските болести при Е46,но да попитам за какво друго да гледам?
Е36 ми е ясно като бял ден,но не съм запоознат с Е46.
Насочил съм се към няколко автомобила,ясно ми е разхода на масло при М54,както и разхода на гориво.Данъци и застраховки,ясно че ще са в повече,но и с 16-ската съм в големия данък,та поне като ще плащам да знам защо плащам
Минавам по 10-13к км на година,за газ засега не мисля,от 12 месеца в годината колата ще се кара можеби само 2
работата ми е такава че......
Та дайте някой друг съвет.
Благодаря предварително,весели празници
16-ската ми е служила вярно и лоша дума за нея да не чувам,от няколко дни чета за болежките и детските болести при Е46,но да попитам за какво друго да гледам?
Насочил съм се към няколко автомобила,ясно ми е разхода на масло при М54,както и разхода на гориво.Данъци и застраховки,ясно че ще са в повече,но и с 16-ската съм в големия данък,та поне като ще плащам да знам защо плащам

Минавам по 10-13к км на година,за газ засега не мисля,от 12 месеца в годината колата ще се кара можеби само 2

- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
Biogame написа:Дойде време да да минавам от Е36 на Е46.
Насочил съм се към няколко автомобила,ясно ми е разхода на масло при М54,както и разхода на гориво.Данъци и застраховки,ясно че ще са в повече,но и с 16-ската съм в големия данък,та поне като ще плащам да знам защо плащам![]()
Минавам по 10-13к км на година,за газ засега не мисля,от 12 месеца в годината колата ще се кара можеби само 2работата ми е такава че......
Щом не те е страх от данъците , с две ръце М54Б30

Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.
Въпрос, всички двигатели на Е46 ли са с верига и всички двигатели ли са с Ванос?
Изчетох почти цялата тема за "най-проблемния двигател" N42B20, някой беше написал че 2/3 от проблемите идват от поставянето на газ... но аз останах с впечатление (поне в тази тема, за този двигател), че болшинството от проблемите, за които се пита идват от Ванос-а.
Изчетох почти цялата тема за "най-проблемния двигател" N42B20, някой беше написал че 2/3 от проблемите идват от поставянето на газ... но аз останах с впечатление (поне в тази тема, за този двигател), че болшинството от проблемите, за които се пита идват от Ванос-а.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По-скоро от високата температура,с която работи мотора,както и няколко изначално слаби места! Ако си се спрял на този двигател,то прочети темата за него! Иначе всички двигатели са с верига и ванос-система!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Stoqnchev написа:Biogame написа:Дойде време да да минавам от Е36 на Е46.
Насочил съм се към няколко автомобила,ясно ми е разхода на масло при М54,както и разхода на гориво.Данъци и застраховки,ясно че ще са в повече,но и с 16-ската съм в големия данък,та поне като ще плащам да знам защо плащам![]()
Минавам по 10-13к км на година,за газ засега не мисля,от 12 месеца в годината колата ще се кара можеби само 2работата ми е такава че......
Щом не те е страх от данъците , с две ръце М54Б30
Към този мотор съм се насочил,заплюл съм си 2-3 коли,петък ще се обикаля за огледи

- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
benzi написа:Въпрос, всички двигатели на Е46 ли са с верига и всички двигатели ли са с Ванос?
На тоя двигател нито е проблем газ-та, нито Ваноса. Проблемите са му с уплатненията и гарнитурите основно. После са бобините, но не е кой знае какъв проблем лесна смяна и не е кой знае колко скъпа и тук таме чупят успокоител на веригата, но рядко(но е проблем ако стане).
Последна промяна Tunturi на 27 Дек 2017, 20:00, променена общо 1 път
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Biogame написа:Дойде време да да минавам от Е36 на Е46.
разхода на масло и misfire-ите са проблемите, всичко друго е бетон. Смени CCV-то, казанчето и водната помпа, ако не знаеш кога са сменявани и давай газ

ildivvy написа:По-скоро от високата температура,с която работи мотора,както и няколко изначално слаби места! Ако си се спрял на този двигател,то прочети темата за него! Иначе всички двигатели са с верига и ванос-система!
Колега именно защото прочетох 29 страници от темата за тоя мотор и какво отваряне и ремонти правят момчетата... и съм на път да се откажа от баварията, изглежда не е толкова кола за шофиране, а за правене (вярно, че вина има просто годините на колите, на които се спираме ама все пак).
Благодаря на всички за мненията, пък ако скоча на синьо бял пропелер ще се похваля.
Успешна нова година и безаварийно шофиране.