Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI
Re: Бързи въпроси и отговори
Може някъде да ти окъсява. Най лесния вариант е да махнеш крушките.
Колеги, има ли някаква сериозна разлика между оригнална предна броня и афтърмаркет вариантите? Благодаря.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Разликата е в материала, по лесно се цепи на студа и не пасва идеално. По добре втора ръка оригинална.zaharia написа:Колеги, има ли някаква сериозна разлика между оригнална предна броня и афтърмаркет вариантите? Благодаря.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

Здравейте колеги, с Е90 фейслифт съм. искам да си направя по-ярки ангелските очи така ,че да ги ползвам за дневни светлини, понеже фабричните са много бледи. Посъветвайте ме какви крушки да си взема, от къде да ги намеря и как да ги сменя

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Какви са ти фаровете? Ксенонови или рефлекторни? Ако са вторите трудна работа да станат по-ярки, ксеноновите англелски на фейса стават за днвни.
Рефлекторни са. Гледам че продават разни крушки, ноне знам какво ще ми свърши работа.
Здравейте, предложете ми лед крушки H7, колата е Е91 фейслифт, фарове с рефлектори. Доколкото разбрах, проблема е в големината на охладителите които не се събират в мястото. Иска ми се да са без баласти. Благодаря!
punish написа:Рефлекторни са. Гледам че продават разни крушки, ноне знам какво ще ми свърши работа.
Нищо няма да ти свърши работа, гарантирано от опит. Не си давай парите напразно, карай си със заводските.
Всъщност, има и такива, които ще ти свършат донякъде работа, но после най-вероятно ще сменяш/ремонтираш фарове.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
oxs написа:Здравейте, предложете ми лед крушки H7, колата е Е91 фейслифт, фарове с рефлектори. Доколкото разбрах, проблема е в големината на охладителите които не се събират в мястото. Иска ми се да са без баласти. Благодаря!
Купи си един Osram H7 Night Breaker Unlimited и после почерпи за хубавата работа.
vvasilev1 написа:oxs написа:Здравейте, предложете ми лед крушки H7, колата е Е91 фейслифт, фарове с рефлектори. Доколкото разбрах, проблема е в големината на охладителите които не се събират в мястото. Иска ми се да са без баласти. Благодаря!
Купи си един Osram H7 Night Breaker Unlimited и после почерпи за хубавата работа.
Е сега съм с Philips-овия аналог, пак 150%+ и т.н. Вярно е, че светят по-добре, но ме дразни, че на кутията пишеше "гаранция 200 часа". Не ми се сменят крушки постоянно, много неудобно са го замислили това действие германците

- bagala
- Потребител
-
- Кара: 535d e61
- Мечтае да кара: M8
- Детайли за колата: Cosmos
Здравейте колеги, искам да попитам някой може ли да ми каже, как да разбера дали има печката колата. 2005 330d se. Нещо по таблото ли да търся, колата няма навигация. Благодаря .
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
bagala написа:Здравейте колеги, искам да попитам някой може ли да ми каже, как да разбера дали има печката колата. 2005 330d se. Нещо по таблото ли да търся, колата няма навигация. Благодаря .
Като вдигнеш предния капак отдолу на него трябва да имаш бяла лепенка на която пише Webasto и модела на печката, това е ако ти е излязла от завода с печка.
Вече ако ти е слагана допълнително нямам представа. Иначе печката се намира в предната броня отдясно като гледаш колата отпред от долу може да напипаш ауспуха.
- bagala
- Потребител
-
- Кара: 535d e61
- Мечтае да кара: M8
- Детайли за колата: Cosmos
Evgeni написа:bagala написа:Здравейте колеги, искам да попитам някой може ли да ми каже, как да разбера дали има печката колата. 2005 330d se. Нещо по таблото ли да търся, колата няма навигация. Благодаря .
Като вдигнеш предния капак отдолу на него трябва да имаш бяла лепенка на която пише Webasto и модела на печката, това е ако ти е излязла от завода с печка.
Вече ако ти е слагана допълнително нямам представа. Иначе печката се намира в предната броня отдясно като гледаш колата отпред от долу може да напипаш ауспуха.
Благодаря Evgeni, ще потърся.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колеги от известно време размишлявам над един казус свързан с термостатите. Извънградско колата си държи работната температура (90 градуса). В града обаче загрява доста бавно - като е по-студено дори за 8км не може да загрее хубаво. Днес например минах 10км до работа и беше на 80 градуса.
Та ако извънградско не държеше добра температура нямаше и да се замисля за смяна на термостати, но към момента съм пред чуденка дали да ги сменям или не.
Чуденката ми е дали проблемът може да е породен, защото при "затворено" положение докато е студена колата просто не затварят хубаво термостатите и съответно има някаква по-голяма циркулация от нужното?
Та ако извънградско не държеше добра температура нямаше и да се замисля за смяна на термостати, но към момента съм пред чуденка дали да ги сменям или не.
Чуденката ми е дали проблемът може да е породен, защото при "затворено" положение докато е студена колата просто не затварят хубаво термостатите и съответно има някаква по-голяма циркулация от нужното?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Нищо ти няма на колата.Абсолютно нормално е за дизел да загрява бавно.