Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Re: Бързи въпроси и отговори
А дали може да изпушва, заради филтъра на картерните газове, т.к. не съм го сменял.
Имам колата от над 3 години и досега не е пушила така
Имам колата от над 3 години и досега не е пушила така
Здравейте колеги, може би малко тъп въпрос, от скоро съм собственик на 535д 07г. фейслифт. Та въпроса е следващия, като вкарам ключа за да запаля колата на таблото светва лампата за колана и за ръчната спирачка (ако е дръпната), до тук ок, след това при натискане на бутона старт стоп двигатела веднага стартира, тоест не трябва ли при първото натискане на бутона първо да светнат лампите на таблото, да се изчака малко и след това като натисна за втори път двигатела да запали?? Ето и един пример:
https://youtu.be/E9LXxXbrbRw
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
petarce3 написа:Здравейте колеги, може би малко тъп въпрос, от скоро съм собственик на 535д 07г. фейслифт. Та въпроса е следващия, като вкарам ключа за да запаля колата на таблото светва лампата за колана и за ръчната спирачка (ако е дръпната), до тук ок, след това при натискане на бутона старт стоп двигатела веднага стартира, тоест не трябва ли при първото натискане на бутона първо да светнат лампите на таблото, да се изчака малко и след това като натисна за втори път двигатела да запали?? Ето и един пример:
Когато натиснеш бутона старт/стоп, БЕЗ да си натиснал педала на спирачката, колата НЕ пали, а когато го натиснеш и в същото време държиш спирачката - пали веднага

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Освен ако не е кодирана да пали винаги дори без натисната спирачка, спокойно, това се лекуваЯ.Велинов написа:petarce3 написа:Здравейте колеги, може би малко тъп въпрос, от скоро съм собственик на 535д 07г. фейслифт. Та въпроса е следващия, като вкарам ключа за да запаля колата на таблото светва лампата за колана и за ръчната спирачка (ако е дръпната), до тук ок, след това при натискане на бутона старт стоп двигатела веднага стартира, тоест не трябва ли при първото натискане на бутона първо да светнат лампите на таблото, да се изчака малко и след това като натисна за втори път двигатела да запали?? Ето и един пример:
Когато натиснеш бутона старт/стоп, БЕЗ да си натиснал педала на спирачката, колата НЕ пали, а когато го натиснеш и в същото време държиш спирачката - пали веднага

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
dextuar написа:Освен ако не е кодирана да пали винаги дори без натисната спирачка, спокойно, това се лекуваЯ.Велинов написа:petarce3 написа:Здравейте колеги, може би малко тъп въпрос, от скоро съм собственик на 535д 07г. фейслифт. Та въпроса е следващия, като вкарам ключа за да запаля колата на таблото светва лампата за колана и за ръчната спирачка (ако е дръпната), до тук ок, след това при натискане на бутона старт стоп двигатела веднага стартира, тоест не трябва ли при първото натискане на бутона първо да светнат лампите на таблото, да се изчака малко и след това като натисна за втори път двигатела да запали?? Ето и един пример:
Ебаси, не съм срещал досега така кодирана Е60-ка (Е61-ца)....заводско има ли така да излизат или е само след намеса на някой "кодер"

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не съм виждал заводски така, но го има като опция.Я.Велинов написа:dextuar написа:Освен ако не е кодирана да пали винаги дори без натисната спирачка, спокойно, това се лекуваЯ.Велинов написа:petarce3 написа:Здравейте колеги, може би малко тъп въпрос, от скоро съм собственик на 535д 07г. фейслифт. Та въпроса е следващия, като вкарам ключа за да запаля колата на таблото светва лампата за колана и за ръчната спирачка (ако е дръпната), до тук ок, след това при натискане на бутона старт стоп двигатела веднага стартира, тоест не трябва ли при първото натискане на бутона първо да светнат лампите на таблото, да се изчака малко и след това като натисна за втори път двигатела да запали?? Ето и един пример:
Ебаси, не съм срещал досега така кодирана Е60-ка (Е61-ца)....заводско има ли така да излизат или е само след намеса на някой "кодер"?
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
dextuar написа:Не съм виждал заводски така, но го има като опция.
Ясно.....при колегата според мен "проблема" по-скоро идва от това, че винаги държи спирачката докато натиска старт/стоп бутона. Нека пробва да го натисне без да държи спирачката и да сподели какво е станало

- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
Според мен завоалирано зададения от колегата въпрос е 'що не се подгрява като хората тая кола, преди да запали
А отговорът най-вече се корени в това, че тя си се подгрява съвсем безпроблемно, тъй като при фейса свещите подгряват още при отключване на колата, така че при пъхане на ключа и натискане на бутона тая работа вече е свършена 

- Bungo_Baggins
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530xd lci
При фейса, че си подгрява още при отключване, подгрява си, но при мен преди малко се включи подгрева при натискане на бутона без спирачка. 3 градуса е. Всички свещи и реле сменени.
Благодаря за отговорите колеги! Междувременно и в нета поразгледах клипчета, точно така е както казвате, не трябва да се държи на спирачката преди да се натисне бутона...
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 535d
В студа и аз така свикнах да я паля,два пъти натискам бутона,без спирачка и на третия вече си паля.Според мен пали много по леко,но мойта е преди фейса.
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И какъв е смисълът от операцията?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
-
Пали от раз,а ако е без тая процедура има едно лееееко замисляне.Не мисля,че вреди това.Ти как ги виждаш нещата?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Напълно излишно е това стига навън да не е -25 и да не може грам да запали.Stuttgy написа:Пали от раз,а ако е без тая процедура има едно лееееко замисляне.Не мисля,че вреди това.Ти как ги виждаш нещата?
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, идеята ми беше,че е префейс и да и съдействам с подгряването.Ясно!