Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.
застреляха ме с цена 860 лв.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Next написа:Здравейте, някой ползвал ли е това устройство за възпроизвеждане на музика. Пише, че заема функцията на СД ченджара. https://www.aliexpress.com/store/product/Bluetooth-A2DP-USB-AUX-adapter-for-BMW-1-Series-E87-E81-E82-E88-3-Series-E90/1800788_32812120106.html

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
punish написа:Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.застреляха ме с цена 860 лв.
След като поръча оригинална защо не я смени при дилъра? Без ДДС 577,54лв.+30лв. труд (демонтаж и монтаж на новата) , сложи 20% ДДС и се получава цена по-ниска от това което си поръчал. Разликата се получава когато я сменяват те - правят отстъпка. Цитираната цена е за моята ( лятото сменявана ) - за твоята едва ли има разлика.
Винаги правете справка при дилърите когато влагате оригинални части - понякога се получава по-изгодно при тях да се сменят отколкото при гаражните майстори.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
nikola59 написа:punish написа:Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.застреляха ме с цена 860 лв.
След като поръча оригинална защо не я смени при дилъра? Без ДДС 577,54лв.+30лв. труд (демонтаж и монтаж на новата) , сложи 20% ДДС и се получава цена по-ниска от това което си поръчал. Разликата се получава когато я сменяват те - правят отстъпка. Цитираната цена е за моята ( лятото сменявана ) - за твоята едва ли има разлика.
Винаги правете справка при дилърите когато влагате оригинални части - понякога се получава по-изгодно при тях да се сменят отколкото при гаражните майстори.
Гаражните майстори повечето пъти са класи над дилърските. Както се казва няма способен монтьор , който да работи на заплата.

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
nikola59 написа:punish написа:Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.застреляха ме с цена 860 лв.
Не всички караме 320ки..тая цена 860лв ми прилича за 6 цилиндрова....
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Satanism написа:nikola59 написа:punish написа:Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.застреляха ме с цена 860 лв.
320d E90 M47

330d E90 M57

А на мен ми прилича да иска здравата да го изклати, ако е за 4цил...

Здравейте имам следния проблем забелязах че на моменти докато карам ми премигва чека и колата рязко губи мощност за около 1 секунда и след това всичко е наред. Днес докато карах колата изгасна и на таблото ми светна следната грешка- Удивителен знак ограден със стрелка в оранжево. Незнам дали двете неща имат нещо общо помежду си и моля някой ако е имал същия проблем или знае за какво става въпрос да каже. Благодаря
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Satanism написа:nikola59 написа:punish написа:Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.застреляха ме с цена 860 лв.
Може, колегата не е написал парт. номер, аз просто дадох пример при моят случай.
Относно поста на колегата @mopasan:
Всеки сам да си преценява къде, на каква цена и какви части да влага. Избор голям.

- Щурми
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92 335i
- Мечтае да кара: е92 335i 500 коня
Частта може да се откаже или върне и готово.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Satanism написа:nikola59 написа:punish написа:Благодаря за бързите мнения колеги, но вече ме подведоха да сменя с оригинална. Каза ми че си обричам колата с алтернативна и че е поръчана вече шайбата.застреляха ме с цена 860 лв.
320d E90 M47
330d E90 M57
А на мен ми прилича да иска здравата да го изклати, ако е за 4цил...
![]()
![]()
Малко хора знаят, но ако се поръча и смени в оторизиран сервиз като Дару примерно, има отстъпка 10% от тази цена и 20% на труда и 2г гаранция за тая част после.
http://darucar.bg/bmw-7-plus
Така че, както каза колегата по-горе, проверявайте преди да закарате при кварталния баш майстор...
Аз също дадох 890 лв за демферна шайба на е90 320д 163 к.с.
Цената е напълно нормална.
Цената е напълно нормална.
Здравейте, искам да попитам, понеже застудя доста напоследък, и не съм сигурен какъв антифриз имам в колата. Как да процедирам? Сменям го изцяло и как да разбера с какъв? Или само да долея (e90 320d 2005 е колата)?
- donybg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d xDrive 2010 184к.с.
wdas написа:Здравейте, искам да попитам, понеже застудя доста напоследък, и не съм сигурен какъв антифриз имам в колата. Как да процедирам? Сменям го изцяло и как да разбера с какъв? Или само да долея (e90 320d 2005 е колата)?
Не доливай ако не занеш какво има вътре.
От другите две опции, по-добре го смени. Във всеки сервиз могат да ти го замерят на колко градуса замръзва, но ако не си сигурен кога, кой и какво е наливал - най-добре смяна. Разходът за това не е толкова голям и си спокоен. На BMW оригиналния е 22-23 лева за 1,5 литра. Чувал съм, че има и колеги из форума, които го продават още по-евтино.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
wdas написа:Здравейте, искам да попитам, понеже застудя доста напоследък, и не съм сигурен какъв антифриз имам в колата. Как да процедирам? Сменям го изцяло и как да разбера с какъв? Или само да долея (e90 320d 2005 е колата)?
Няма значение какъв е важното е да провериш има си тестери за колко - температура става..А иначе ако не знаеш кога е сменян си го смени и край с драмата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Здравейте колеги , знаете ли кои са бушоните за халогените при Е91. И само в жабката ли има бушони или и на други места.