Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
smithfield написа:Здравейте колеги,
някой гледал ли е тази кола?
http://www.cars.bg/offer/c2314062 - VIN B045864
Километрите няма шанс да са реални. Ще съм благодарен, ако някой може да даде информация за километри и сервизна история, или ако някой е ходил да я гледа, да сподели мнение.
Отпред липсват клапите ( жалузите ), може би нещо челно.
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
apexs написа:
Тези клапи част от стандартното оборудване ли са или са допълнителна екстра?
Защото, гледам на повечето ги няма.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
smithfield написа:kolp написа:Реални са майдоста интересна кола, може наистина да е била на някой дядо. Между 6.2007 и 9.2012 няма записи и само 20хкм разлика, но и преди и след е карана много малко. Последно се вижда 3.2016 на 67хкм
Благодаря за информацията. Направо ме шокира, че може да са реални. Даже и 100к отгоре да бяха, пак щях да съм изненадан. Наистина много интересно изглежда в такъв случай, ще трябва да се види.savo_ написа:smithfield написа:Здравейте колеги,
http://www.cars.bg/offer/c2314062 -VIN B045864
Километрите няма шанс да са реални. Ще съм благодарен, ако някой може да даде информация за километри и сервизна история, или ако някой е ходил да я гледа, да сподели мнение.
Карах такава, но ръчка. Не останах очарован от вървежа, предстам си автоматик..и разхода
Толкова ли е зле? По принцип към 530 съм се ориентирал, точно защото за такъв кораб и според мен по-малък двигател няма много смисъл. Тази ми грабна вниманието заради километрите, които не очаквах да са истински но все пак ми беше интересно да я видя и оборудването не е никак зле. 530 231 к.с. би трябвало по-адекватно да върви, но много ли е голяма разликата? Ако някой е карал и двата варианта, моля да изрази мнение.
Благодаря на всички за отзивите.
525i наистина НЕ върви. Да разлика има... 530i 231 к.с върви много по-добре... но ако искаш да усетиш повече вървеж и по-нисък разход се опиентирай към 530i - 258 к.с., този мотор също става на газ и върви по-добре от 231 к.с. а е по-икономичен. Ако ще караш само на бензин, вземай при възможност 530i фейслифт... 272 к.с. Още по-икономичен е.
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Plamen_Shopov_BMW написа:smithfield написа:kolp написа:Реални са майдоста интересна кола, може наистина да е била на някой дядо. Между 6.2007 и 9.2012 няма записи и само 20хкм разлика, но и преди и след е карана много малко. Последно се вижда 3.2016 на 67хкм
Благодаря за информацията. Направо ме шокира, че може да са реални. Даже и 100к отгоре да бяха, пак щях да съм изненадан. Наистина много интересно изглежда в такъв случай, ще трябва да се види.savo_ написа:smithfield написа:Здравейте колеги,
Карах такава, но ръчка. Не останах очарован от вървежа, предстам си автоматик..и разхода
Толкова ли е зле? По принцип към 530 съм се ориентирал, точно защото за такъв кораб и според мен по-малък двигател няма много смисъл. Тази ми грабна вниманието заради километрите, които не очаквах да са истински но все пак ми беше интересно да я видя и оборудването не е никак зле. 530 231 к.с. би трябвало по-адекватно да върви, но много ли е голяма разликата? Ако някой е карал и двата варианта, моля да изрази мнение.
525i наистина НЕ върви. Да разлика има... 530i 231 к.с върви много по-добре... но ако искаш да усетиш повече вървеж и по-нисък разход се опиентирай към 530i - 258 к.с., този мотор също става на газ и върви по-добре от 231 к.с. а е по-икономичен. Ако ще караш само на бензин, вземай при възможност 530i фейслифт... 272 к.с. Още по-икономичен е.
Много ви благодаря за мненията този мотор се води N52B30 ако не се лъжа , чета вече от 2-3 месеца за този автомобил и направо главата ми е пълна каша. А имаш ли на представа горе долу какъв е горежа? принципно ще я карам ежедневно в София като задръстванията ми не са толкова големи. От Симеоновско Фантастико до Стадиона ми е маршрута като принципно го взимам за 20-30мин.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Nikkie написа:Plamen_Shopov_BMW написа:smithfield написа:kolp написа:Реални са майдоста интересна кола, може наистина да е била на някой дядо. Между 6.2007 и 9.2012 няма записи и само 20хкм разлика, но и преди и след е карана много малко. Последно се вижда 3.2016 на 67хкм
Много ви благодаря за мненията този мотор се води N52B30 ако не се лъжа , чета вече от 2-3 месеца за този автомобил и направо главата ми е пълна каша. А имаш ли на представа горе долу какъв е горежа? принципно ще я карам ежедневно в София като задръстванията ми не са толкова големи. От Симеоновско Фантастико до Стадиона ми е маршрута като принципно го взимам за 20-30мин.
Колега, защо само питаш? Иди и карай автомобила. Виж дали на теб ще ти допадне. Колко да е бавна кола 200 коня? Не всички са състезатели.
Този мотор N52 е от последните, които не са с директно впръскване. Следващите на фейса N53 и натам са с директно впръскване ... проблеми с дюзи, които са скъпи, помпи и прочие. Ако е нов хубаво ама на мотор втора употреба??
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Nikkie написа:Plamen_Shopov_BMW написа:smithfield написа:kolp написа:Реални са майдоста интересна кола, може наистина да е била на някой дядо. Между 6.2007 и 9.2012 няма записи и само 20хкм разлика, но и преди и след е карана много малко. Последно се вижда 3.2016 на 67хкм
Колега, защо само питаш? Иди и карай автомобила. Виж дали на теб ще ти допадне. Колко да е бавна кола 200 коня? Не всички са състезатели.
Този мотор N52 е от последните, които не са с директно впръскване. Следващите на фейса N53 и натам са с директно впръскване ... проблеми с дюзи, които са скъпи, помпи и прочие. Ако е нов хубаво ама на мотор втора употреба??
Колега с питане и до цариград се стига , събирам мнение от първо лице . Ако ти имаш свободно време да ходиш да тестваш коли уви аз такова нямам. За това мисля да събера достатъчно позитиви за моторите и да реша кое , как и защо . Нищо лично не се засягай но не съм от хората , които като изпреварват се кръстят 3 пъти а парите на автомобила не са никак малко.
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Ако искаш наистина бърз и адекватен мотор N53B30 е твоя просто върви с лекота и леона ще ти се вижда като асматик който го караш да тича
Sent from my iPhone using Tapatalk
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
The_Bear написа:apexs написа:
Тези клапи част от стандартното оборудване ли са или са допълнителна екстра?
Защото, гледам на повечето ги няма.
Всички ги имат тези клапи от е90, е60, f01 и т.н . За да липсват според мен е имало интервенция отпред и не са възстановени. Може да са просто махнати, но надали някой ще си ги махне просто така.
Хора, стига с тези бързи и бавни мотори. Модела го има от 520 до 550, за всеки има по нещо . За мен лично и 520д си е супер приятен за пътвуане . Всеки според нуждите.
Ако се говори за бързина

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е24 М6, Е31 850i
apexs написа:Всички ги имат тези клапи от е90, е60, f01 и т.н . За да липсват според мен е имало интервенция отпред и не са възстановени. Може да са просто махнати, но надали някой ще си ги махне просто така.
Това не е вярно колега, далеч не всички е90 и е60 имат клапи, опция са, има цяла тема във форума, преди години се разискваше темата...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
maikooo написа:apexs написа:Всички ги имат тези клапи от е90, е60, f01 и т.н . За да липсват според мен е имало интервенция отпред и не са възстановени. Може да са просто махнати, но надали някой ще си ги махне просто така.
Това не е вярно колега, далеч не всички е90 и е60 имат клапи, опция са, има цяла тема във форума, преди години се разискваше темата...

Абсолютно вярно, много малка част от колите са поръчани с тази опция.
Много зависи за кой пазар е колата, някои имат жалюзи, други имат печка, трети има електрическа печка "така наречения бойлер" четвърти нямат нищо от гореизброените неща

- Deo_10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10, 535i X Drive LCI
Лошото на бензиновите е, че трудно се намират и струват повечко. Ако си и като мен да държиш на Х драйв и М пакет, нещата стават доста трудни. 

- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
vld написа:maikooo написа:apexs написа:Всички ги имат тези клапи от е90, е60, f01 и т.н . За да липсват според мен е имало интервенция отпред и не са възстановени. Може да са просто махнати, но надали някой ще си ги махне просто така.
![]()
Абсолютно вярно, много малка част от колите са поръчани с тази опция.
Много зависи за кой пазар е колата, някои имат жалюзи, други имат печка, трети има електрическа печка "така наречения бойлер" четвърти нямат нищо от гореизброените неща
Така е, обикновено тези за cold climate са оборудвани с такива. Италиянките обикновено нямат, въпреки че съм виждал.
При дизелите зимата има голяма полза от тях. Моите са вързани да не се затварят, вероятно моторчето не им работи и за да не стане беля лятото да се затворят случайно, по-добре да са си отворени. Бензина си загрява достатъчно бързо, аз не виждам смисъл от тях и затова не съм ги оправял.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Nikkie написа:foxi написа:Подкрепям те колега който иска газ 530-258к който не 530-272к и почти всички които плюят по бензиновите 530 само са чували легенди и нямат реален поглед над тях като едни 50/60 км зад гърба си и собствена подръжка.Пък и то се вижда във форума 80% от темите са за дизел
Точно казано и другото , което ме навежда на мисълта е , че сайтовете за продажба на автомобили са пълни с дизели? А като търсиш 530 , излизат 10 обяви защо ли?
Дизела , торк конвертори , дюзи , турбота , горене .. защото в градска среда тва чудо няма да гори по малко от 12-13 в задръстванията. Изхождам от мисълта , че газта и 20 литра да изгориш са ти 20лв а не 25-30лв дизел.
А да не говорим за извънградското , 6.5-7.0 .. да до 120км може .. но нагоре си лапа.. нали гледам по моя дизел. Та май ще си чакам бензиновия мотор , когато му дойде времето и така ...
Колега, не са ти много точни данните. Въпреки че аз самия карам бензоново Е60, трябва да ти кажа, че 525d, 530d, 535d са много добри мотори (М57/N/N2) с някой разлики по между си разбира се. Вървят мнооого, разхода на извънградско няма нищо общо с малкия мотор на леона, който при над 140 му изкарваш душата, а 6-така там се чувства най-комфортно. И колкото и странно да ти се струва наистина може да постигнеш разход под 8 на извънградско при това със съвсем прилично каране (150-160).
Печалната слава, за която си чул най-вероятно се дължи на факта, че в България се внасат дизелови коли на половин мил. км и повече, както и се продават такива, които са стопанисвани немърливо.
Тези неща с торк конвертора са типични за всички автомати, без значение дали са дизел и бензин. Бензиновите БМВ-та харчат в града повече от 10-12, който и да ти разправя. Тук говоря за София, Пловдив, в по-малките градове трафика няма нищо общо.
Не искам да те разубеждавам, аз самия реших да си взема голям бензинов мотор заради емоцията, която ми създава, ако може да си намериш читава бензинова, особено 530-258кс не се колебай. Просто не е коректно да оплюваш дизеловите агрегати без да си карал нито един от тях и да си запознат с техните плюсове и минуси.
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Незнам как разбра че несъм карал (можеш на погледнеш в подписа ми) в момента карам и дизел и банзин и имам реална представа от подръжка и вървеж.Мога да кажа да ти кажа че бензина доставя в пъти по голямо удоволствие от дизела .Единстветото нещо което ми харесва на дизела е ниския разход и до там.
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
foxi написа:Незнам как разбра че несъм карал (можеш на погледнеш в подписа ми) в момента карам и дизел и банзин и имам реална представа от подръжка и вървеж.Мога да кажа да ти кажа че бензина доставя в пъти по голямо удоволствие от дизела .Единстветото нещо което ми харесва на дизела е ниския разход и до там.
Този разход , който ще го докараш на дизела можеш и спокойно като пари да ти е същото но на ГАЗ . Това е моята идея , парите които ги давам сега за нафта да минат за газ но вече в друг автомобил клас Лимузина.
Градско този дизел не мисля , че ще ти гори по малко от 11-12 х 2.09лв в София , а газ и 20 да ти гори по х 1лв .. са си 20лв както и да го смяташ пак си евтин от нафтата... а за извънградско да не говорим ако караш със скорости над 140км/ч .. както ми дават леона 5.0л така си лапа по 7.5 нафта а 6 цилиндровия дизел няма да е по-малко от 8.5-9л.