Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Криптовалути

Мнение от steeN » 07 Ное 2017, 23:35

obvinqemiq djo написа:Иначе разправят че в щатите били около 400-500 долара

Толкова са, няма проблем с намирането. Колко са при вас?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от obvinqemiq djo » 08 Ное 2017, 8:47

1200-1300 лв и вървят нагоре,с намирането особено на повече е проблем.Така че до колегата ако си ги вкара от щатите инвестицията му може да падне драстично
понякога човек удря греда,ама русото си е русо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 08 Ное 2017, 9:11

TNT написа:А готови риг-ове има ли смисъл или ще са сцепени от бачкане ? Развиваха ми теории, че някои се продават, понеже като станат повече машини, тока ставало много. И трябвало по-икономични :dunno: Аз все си мисля, че продават преди да изгърми нещо.

Зависи. Има готови ригове с нови карти, такива с малко употребявани карти и такива с много употребявани карти. За гърменето обикновено квото има за гърмене гърми в първите 2 месеца. След това, ако не е гръмнало има много голям шанс да си работи безпроблемно доста дълго време.

steeN написа:Толкова са, няма проблем с намирането. Колко са при вас?

Същото цени + мито + ДДС + голяма надценка за търговеца :mhihi: А, да и са кът :mhihi: Няколко бройки наведнъж е мисия невъзможна, трябва една по една да ги поръчваш картетата. Вариант за по-ниска цена са от европа директно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Ное 2017, 9:51

Това ясно, че има откъде по-евтино. Но ако гръмнат, какво правим с гаранцията, ако картата е от Щатите ?

obvinqemiq djo написа:.Иначе моята гледна точка е,че ми е все едно дали копая,етер,монеро или какъвто и да е коин,стига да си връща парите и да си на далавера.Не знам защо всички реват за съдбата на етера

Въобще не ме вълнуват никакви съдби, раздели, дързост и красота :mhihi: Кинтите ме вълнуват. Знам, че имало някакъв софтуер, който автоматично смятал за момента с дадената машина, коя валута била най-изгодно да се копае.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 08 Ное 2017, 10:25

madafaka_donkele написа:
integral написа:За въпросната сума от 6-7К BGN получавам 20 TH (някаква единица за мощност, мисля, че е това), което би трябвало да ми донесе въпросната печалба на месец.
Точно защото и аз имам съмнения реших да попитам тук и всяко едно мнение от хора които имат опит с това е добре дошло :bchug:

До колкото разбирам в най-добрият случай мога да очаквам долу горе половината от ''обещаното'' :conf:

madafaka_donkele написа:20TH с нулеви разходи за ток към текуща трудност и цена са около 726 долара или с 1.5 киловата потребление(ориентировъчно толкова харчи един 20ТН ASIC) около 615 долара. Най-вероятно става дума за някаква разновидност на cloud contract-ите, което не е оферта. За същите пари теоретично* ще си вземеш два броя баш ASIC, с обща мощност 27TH, които ще са си лично твои и настройката им ще ти отнеме по-малко от час. Ще ти харчат около 2.7 киловата на час и пак по днешен курс и днешна трудност ще ти правят 750 долара чиста печалба(разбирай след платения ток).

*Казвам теоретично, понеже въпросния ASIC се поръчва на преордър и идва след 2-3 месеца. Налични никога не съм засичал да има.

Ето това е отговор за пълни лаици (като мен) :bchug:
Проблема е, че не разполагам с помещение където да инсталирам всичко това, а и доколкото знам си иска някаква техническа поддръжка :idea:

Верно, че 600$ не са като 750$, но все пак си струва да се помисли :smoke:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Ное 2017, 11:45

madafaka_donkele написа: За гърменето обикновено квото има за гърмене гърми в първите 2 месеца. След това, ако не е гръмнало има много голям шанс да си работи безпроблемно доста дълго време.

Не бих се съгласил... познавам доста хора с карти скапали се след 6-8 месеца... заради прекомерни настройки... а не всеки може да си настройва картите както трябва...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Ное 2017, 12:43

Mollov написа: а не всеки може да си настройва картите както трябва...

Точно това ме притеснява много, ако тръгна да инвестирам. Никой не разбира от това, а на четения по форуми и клипчета в ютуб ми е рисково на техника колкото колата ми. Че риска си е обратно пропорционален на това човек колко разбира от дадено нещо. Аз мога да си почистя вентилаторчетата, но не знам дали ще може да се разглоби без да падне гаранцията. И тези настройки колко толкова важни са ? Реално, ако не работи на сток параметри картата, не се ли губи гаранцията ? Разбирам, че като се чипоса :mhihi: ще вади повече пари, но заслужава ли си на риска да изгърми и гаранцията да не го покрие ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Ное 2017, 14:36

obvinqemiq djo написа:1200-1300 лв и вървят нагоре,с намирането особено на повече е проблем.Така че до колегата ако си ги вкара от щатите инвестицията му може да падне драстично

не мога да си обясня защо някой би купил... това е обир

https://www.amazon.co.uk/ASUS-NVIDIA-Ge ... 01IFESATU/

860 лв. + 2лв доставка от Англия с гъбко примерно :dunno:
едва ли има проблем и 10 да си вземеш...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Ное 2017, 14:49

А бе. Я се похвалете - кой е с най-яката конфигурация за кОпане? :ok:
Какво ползвате в момента и какво планирате като ъпгрейд?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 08 Ное 2017, 18:48

TNT написа: Реално, ако не работи на сток параметри картата, не се ли губи гаранцията ? Разбирам, че като се чипоса :mhihi: ще вади повече пари, но заслужава ли си на риска да изгърми и гаранцията да не го покрие ?

Реално, по-скоро говорим за оптимизиране на картите, не толкова до "чипосване" т.е. овърклокване... при някои алгоритми е налице дори underclocking... копачите, които разбират достатъчно дори гонят оптималното съотношение консумация/хаш-рейт, при който в доста случаи картите работят доста под своето TDP (консумация в игри).

Примерно част от по-яките Radeon RX 580 8 GB са с 150-180W TDP, но при правилни настройки картата дава почти максимален хашрейт при 120-130W... същото важи и за GTX 1070, GTX 1080, GTX 1080Ti, Radeon RX Vega... много малко са ситуациите, в които картата харчи номинала си, или примерно дори отгоре...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Ное 2017, 22:39

Mollov написа:Реално, по-скоро говорим за оптимизиране на картите

Дам, днес ми обясниха, че за някаква валута най-добре излизало на 60% да работят. Понеже на 100% изкарва реално с 15% от това на 60% натовареност, което не си заслужава, наистина.

steeN написа:860 лв. + 2лв доставка от Англия с гъбко примерно :dunno:
едва ли има проблем и 10 да си вземеш...

Супер това, но пак питам - как стои въпроса с гаранцията ? Че ако изгърми и става мнооогоо сложно.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Ное 2017, 11:12

Гаранцията си е в UK... пращаш обратно.... тегаво е, да...

Иначе... за много от "монетите" повече от 80% TDP при NVIDIA карти е безсмислено.... товариш много картата, а ползата е минимална...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Ное 2017, 11:19

Mollov написа:Гаранцията си е в UK... пращаш обратно.... тегаво е, да...

При примера от steen обаче се получава малко 3 карти на цената на 2... бах тея карти, колко да са дефектни :mhihi: Дори всяка трета да е дефектна, след малко занимавки с куриери, до 1-2 месеца ще имаш безплатна карта.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Ное 2017, 11:20

Принципно шанса да нямаш никакви проблеми дълги месеци напред, е доста голям... ако знаеш какво правиш и как да си настроиш хардуера....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Ное 2017, 0:02

Как се преборихте със СЕПА преводите и по-точно с обслужващите ви банки?

Мен ме гледат като гръмнати въпреки че съм сигурен че на ниво централа работят с тях.

Имам и кредитна карта, но с нея таксите са убийствени и от двете страни.

Изобщо как е най-добре да изпратя/получа пари от Кракена например.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата