Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Bexim » 03 Ное 2017, 17:55

Оставяш да поработи на място - 5-10 мин, подаваш по-рязко газ, ако изпуши синьо - погорва си..
Друго не знам..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 03 Ное 2017, 18:47

Bexim написа:Оставяш да поработи на място - 5-10 мин, подаваш по-рязко газ, ако изпуши синьо - погорва си..
Друго не знам..

2-3 километра нанадолнище на скорост, без газ и след това 2-ра и газ до долу. В автокъща е трудно и остава горния вариант.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от feldo » 03 Ное 2017, 20:49

Knoxville_ написа:Здравейте, колеги!

Карам Хонда Акорд 99', но ми трябва комби, та в процеса на търсене установих, че БМВ може да покрие критериите ми с изисквания. От доста време чета форума, но не пиша, а само попивам, обаче след като прочетох това мнение, не се сдържах и се регистрирах :lol: :lol:

streetz написа:Някой посещавал ли е тази автокъща, някакви впечатления? Тук из форума попаднах на няколко мнения, че търговеца е особен дебил ... ама пък доста Е46-ци има, на снимки не са прекалено зле.

И на мен ми направи впечатление, че има много БМВ-та там и реших да отида да погледна наживо, при което човекът ме посрещна и ме попита какво си търся. Аз отговорих, че няма конкретна кола, за която съм дошъл и искам да разгледам, на което този отговори, че всички са счупени и не се продават. :lol: Естествено тръгнах си, щом не ми иска парите, няма да му ги давам насила. Успях все пак да огледам 10-тина коли отвън набързо и ми направи впечатление, че бяха със запазен външен вид (т.е. нямат следи от видими тежки удари или ръжди).

Но съветът ми е да стоите надалеч, ако не ви се занимава с темерути :D

Аз преди година и половина мисля бях ходил там и честно казано не си харесах нищо, но видях едно Е46, което явно беше докарано за "привеждане в приличен вид". Беше доста зле, мисля че му сменяха калник и от вътре изглеждаше като да е гърмяла бомба. Та класически джамбази - пудрят купени от морга коли и после се опитват да ти ги продадът. Бях с един приятел, който пък си търсеше Е91 и се огледа в едно. Влезе вътре - хареса му! Попита човека, който беше там /не знам дали беше собственика/ дали може да го запалят да чуе как работи - отговора му беше НЕ. Аз гледах като попарен. В крайна сметка го запалиха но... Не бих си взел кола от тази автокъща. А и последно - колите, които гледах тогава все още си седят и до днес :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 04 Ное 2017, 9:27

gunson написа:Пичове какво ще кажете за баварията на колегата raduslaf? Бившия десен волан не ме мори толкова ако наистина е направен като хората, по скоро това че гори неупределено количество масло.

viewtopic.php?f=46&t=422866

Преди два дена ходих да купувам колата, но се прибрах без нея. Накратко ще опиша какво не се вижда от снимките, не е описано в обявата и аз видях за не повече от 15мин преглед.
- спукан халоген
- спукани подкалници
- "навигация" - не чете дискове и флашка
- волан - за мен е за претапициране + не управлява аудито
- средната конзола около ръчната и барчето са с нормалните забележки за 16 годишно е46
- ръчната спирачка не държи, предни и задни накладки за смяна, задните дискове леко на канали, предните са перфектни.
- двигател - чек лампата свети, може би заради слабия акумулатор. Мотора пали от четвърт, работи равномерно, форсира се добре. При подаване на газ изпушва през маркуча на картерните газове който е пуснат до носача съответно омасляването на картера предполагам е от него.
- външно наистина няма забележки като изключим задните панели които са боядисани некадърно.

Има и някой други забележки които няма да коментирам защото трябва по обстоен преглед за съм сигурен. Колата има и плюсове разбира се...например цвета на живо е много интересен. Черният таван е в много добро състояние, фаровете също. Гумите що годе стават но са 2х2. Окачването е горе долу добре.

Минах 1500км заради коли от този форум, които бяга уж перфектни, без забележки, без слаби места..едната не запали :mhihi: , другата нямаше детайл без забележка и изпушваше доста на масло н52б25....., третата е описаната по горе. Мисля да спра до тук с опознаването на родината заради колите на бмвповер хахаха :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 04 Ное 2017, 10:06

за 6к ако търсиш перфектна е46-ца има да си пообикаляш още няколкого години. Забележките които си изредил са адски сериозни и скъпи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 04 Ное 2017, 11:23

Един колега го беше написал много добре ... една кола, без значение 2 или 20 годишна ако е отлична, струва пари!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 04 Ное 2017, 14:07

A.Stoyanov написа:
gunson написа:Пичове какво ще кажете за баварията на колегата raduslaf? Бившия десен волан не ме мори толкова ако наистина е направен като хората, по скоро това че гори неупределено количество масло.

viewtopic.php?f=46&t=422866

Преди два дена ходих да купувам колата, но се прибрах без нея. Накратко ще опиша какво не се вижда от снимките, не е описано в обявата и аз видях за не повече от 15мин преглед.
- спукан халоген
- спукани подкалници
- "навигация" - не чете дискове и флашка
- волан - за мен е за претапициране + не управлява аудито
- средната конзола около ръчната и барчето са с нормалните забележки за 16 годишно е46
- ръчната спирачка не държи, предни и задни накладки за смяна, задните дискове леко на канали, предните са перфектни.
- двигател - чек лампата свети, може би заради слабия акумулатор. Мотора пали от четвърт, работи равномерно, форсира се добре. При подаване на газ изпушва през маркуча на картерните газове който е пуснат до носача съответно омасляването на картера предполагам е от него.
- външно наистина няма забележки като изключим задните панели които са боядисани некадърно.

Има и някой други забележки които няма да коментирам защото трябва по обстоен преглед за съм сигурен. Колата има и плюсове разбира се...например цвета на живо е много интересен. Черният таван е в много добро състояние, фаровете също. Гумите що годе стават но са 2х2. Окачването е горе долу добре.

Минах 1500км заради коли от този форум, които бяга уж перфектни, без забележки, без слаби места..едната не запали :mhihi: , другата нямаше детайл без забележка и изпушваше доста на масло н52б25....., третата е описаната по горе. Мисля да спра до тук с опознаването на родината заради колите на бмвповер хахаха :ok:

И аз бих си тръгнал от подобен автомобил. Това са си още нови коли и е нелепо да имат забележки като спукани халогени, протрити волани и драскотини по конзолата. А моторите на повечето работят добре така или иначе, все пак не са коли на по 15 години, така че това не е толкова важно. Обаче пък, виж, скъпи консумативи като накладки и задни дискове, бая трябва да си е покарал човека една година, щом дори челюстите на ръчната е изхабил. На твое място бих изчакал да излезе новата 3-ка през 2004 или 2005 година, тогава цените на Е46-ците ще паднат и ще можеш да се сдобиеш с читава кола на по-добра цена от някой ентусиаст. Успех! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 04 Ное 2017, 14:40

Да, разбирам че не трябва да се говори така за форумните коли :mhihi: ама си е коректно това да го пише в обявата според мен :mhihi: ..междудругото..нали не забравяте че е обръщана колата..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A.Stoyanov » 04 Ное 2017, 14:50

100imenov написа:за 6к ако търсиш перфектна е46-ца има да си пообикаляш още няколкого години. :

Защо да обикалям като за 11к има прекрасни коли, даже със сменяни мотори нали... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 04 Ное 2017, 16:48

На колегата 100imenov купето е кукла, не знам какво го дъвчете.Минала седмица го видях на живо.Само за новия собственик ще се въздържа от коментар. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 04 Ное 2017, 19:59

A.Stoyanov написа:
100imenov написа:за 6к ако търсиш перфектна е46-ца има да си пообикаляш още няколкого години. :

Защо да обикалям като за 11к има прекрасни коли, даже със сменяни мотори нали... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мойта дойде 1 един единствен човек да я види и я купи, разликата с повечео като тебе е че дойде с пари а не с 5к :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Ное 2017, 20:36

100imenov написа:
A.Stoyanov написа:

Мойта дойде 1 един единствен човек да я види и я купи, разликата с повечео като тебе е че дойде с пари а не с 5к :P

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 04 Ное 2017, 21:26

Щом искаш читаво бмв в топ състояние продавам моето е46 3 литров бензин 231 коня , черна едроперлестта перлеста без драскотина по купето и интериора . Спорт пакет 18ки , фрашкана с екстри за които се сещаш за модела (ел седалки рекаро без напукано или скъсано, мулти м волан , ел повдигащи огледала , харман кардон и много други . Ама братле за 7 или 8 хиляди така подържан автомобил ще ти продадът само хора , на които им трябват спешно пари . Приготвяш си 11 хиляди палиш и тръгваш ! Живи и здрави ;)

Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от gunson » 05 Ное 2017, 1:29

100imenov написа:за 6к ако търсиш перфектна е46-ца има да си пообикаляш още няколкого години. Забележките които си изредил са адски сериозни и скъпи :mhihi:

Предвид факта че човека е бил път като животно за да види кола рекламирана като перфектна с два големи слона в стаята(обръщана и гори масло) и се е натъкнал на толкова неща за 5 минути си е напълно нормално да си тръгне без нея според мен.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 05 Ное 2017, 6:42

100imenov написа:
A.Stoyanov написа:

rofl :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към E46