Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: iOS тема
Има ли някой, който е поръчал X-a?
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
dextuar написа:Има ли някой, който е поръчал X-a?
Един приятел го взе днес. Бях негативно настроен, но екрана е готин, а размера на телефона е една идея по-голям от нормален 7 (не плюс). Понеже са ни еднакви калъфите той даже без да иска взе моята 7-ца и си я прибра в джоба от масата в едно заведение; преди със 7 плюса му нямаше как да стане, просто доста е смален размера на Хикса. Като цяло единствената разлика за 5-6 минути разцъкване, която намерих е разположението на иконите за обхват, батерия и т.н. горе заради разположението на камера, слушалка и сензор.
FACE ID не можах да го пробвам, щото не е моя телефона

Ако някой нещо го интересуа и утре ще мога да го разцъкам.. Много ми е странен и дори грозен с тия вертикални камери отзад..
Личния ми извод е, че освен ако човек няма огромна нужда от нов апарат поради остаряване на стария (всичко преди чиста 6ца) или има пари бол и е geek, иначе смисъл от този телефон няма. Тъпото за Епъл в случая е 8-цата, адски безсмислен телефон при наличието на 7 и 10...

днеска дойдоха една партида в офиса и аз си поиграх с един- ми ... хубав е. прилича ми на самсунг по усещане обаче с тоя заоблен по краищата екран... иначе не ми направи впечатление да е някакъв революционен... знам ли. $1000? не бих си го купил със собствени пари никога. предложиха ми да тествам един за по-дълго време (обикновено остава за мене след периода)- отказах- малък ми е като екран. ако направят 10+ и ми предложат- бих го пробвал- но в никакъв случай ако трябва да плащам за него. с две думи- като останалите е- не си струва парите. ама аз кво разбирам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Хрuсто
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)
Не знам ама на мен ми се струва по-оферта да си сменя 7+ са с ноут 8 отколкото с айфон хикс, десет или там къвто го водят... Едно че не виждам смисъл друго че телефон под 5.5” не е за мен тая работа...
Тука някой от вас имал ли е проблем с тъчид на 7+? Понякога си хваща от първия път, понякоха не хваща сума пъти... започва да ме дразни много!
Тука някой от вас имал ли е проблем с тъчид на 7+? Понякога си хваща от първия път, понякоха не хваща сума пъти... започва да ме дразни много!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоя проблем го има на маса модели , не само на 7ца .
....If your finger is sweat or there is liquid on your iPhone, you need to wipe both your finger and your home button....
....If your finger is sweat or there is liquid on your iPhone, you need to wipe both your finger and your home button....

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Хрuсто написа:Тука някой от вас имал ли е проблем с тъчид на 7+? Понякога си хваща от първия път, понякоха не хваща сума пъти... започва да ме дразни много!
Аз на SE. Откакто обаче обнових до 11, проблема рязко намаля. Това го усетих още първия ден.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Отидох да си поиграя с един Х - еми хареса ми, няма какво да увъртам. Работи мазно, мислех, че липсата на home button ще ме издразни, но не е така. Само ако можеше отстрани да го направя с TouchID, че това FaceID въобще не ме кефи. Може би в Xs...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Xs да, после s, M, L, XXL и тн
Днеска разцъквах един, мнението ми е, че айфон без копче не е айфон
Телефона е хубав, но определено не си струва парите 2300лв към днешна дата.

Днеска разцъквах един, мнението ми е, че айфон без копче не е айфон

Телефона е хубав, но определено не си струва парите 2300лв към днешна дата.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Хрuсто написа:Не знам ама на мен ми се струва по-оферта да си сменя 7+ са с ноут 8 отколкото с айфон хикс, десет или там къвто го водят... Едно че не виждам смисъл друго че телефон под 5.5” не е за мен тая работа...
Toй Х-са е 5.8"!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Присмял се хърбел на щърбел

- Хрuсто
- кандидат ентусиаст
-
speeder88 написа:Хрuсто написа:Не знам ама на мен ми се струва по-оферта да си сменя 7+ са с ноут 8 отколкото с айфон хикс, десет или там къвто го водят... Едно че не виждам смисъл друго че телефон под 5.5” не е за мен тая работа...
Toй Х-са е 5.8"!
Имал съм предвид, че ако сменям телефона ще е с нещо 5.5” или повече... знам, че Х е с по-голям дисплей. Обаче на усет ти се струва по-малък от 7+. Разцъках един Х и определено за мен не си заслужава парите. Някой ттъгват да правят малоуми сръвнения на процесора му със съвременен и5... подобни небивалици не ме впечатляват и заради един процесор и един “ейпълски” дисплей не си струва цена от 2500лв.
Иос 11.1 се държи стабилно за момента при мен.
Охо клюките тръгнаха

https://m.fakti.bg/technozone/269034-displeat-na-iphone-x-izgara
това не знам как ще стане защото дори моя 7+ го гледам като загрее много и сам си намалява яркоста...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Самсунг са ги "сготвили" епълците с тая новата ретина , едва ли е някакъв технически проблем 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b00st написа:
Присмял се хърбел на щърбел
Много ме изкефи това

- Хрuсто
- кандидат ентусиаст
-
About the Super Retina display on your iPhone X
Learn how to get the most out of the Super Retina display on your iPhone X.
The Super Retina display in iPhone X was engineered by Apple to meet our incredibly high standards. We believe this is the best OLED display that has ever shipped in a smartphone while offering the best color accuracy in the industry. The 5.8-inch Super Retina display has incredible contrast at a 1,000,000 to 1 contrast ratio, high brightness, and a cinema standard wide color gamut. Together with the best system color management, colors are precisely calibrated at all times to deliver an optimal viewing experience.
High Dynamic Range
Super Retina also features High Dynamic Range (HDR), which supports a broad range of dark and light areas in photos and video. This allows you to see from deep true blacks to pure bright whites while retaining dramatic nuances in between. Photos look more vivid, and everything you watch in Dolby Vision or HDR10 is more stunning than ever.
OLED technology
The Super Retina display uses organic light-emitting diode (OLED) technology. Super Retina includes further advancements over traditional OLED displays to enable an incredible viewing experience, for the first time rising to the standards of iPhone.
OLED technology delivers an incredibly high contrast ratio and high resolution. And with no backlight, OLED emits light through each pixel, allowing for a thinner display. The Super Retina display overcomes challenges with traditional OLED displays with its high brightness, wide color support, and has the best color accuracy in the industry.
If you look at an OLED display off-angle, you might notice slight shifts in color and hue. This is a characteristic of OLED and is normal behavior. With extended long-term use, OLED displays can also show slight visual changes. This is also expected behavior and can include “image persistence” or “burn-in,” where the display shows a faint remnant of an image even after a new image appears on the screen. This can occur in more extreme cases such as when the same high contrast image is continuously displayed for prolonged periods of time. We’ve engineered the Super Retina display to be the best in the industry in reducing the effects of OLED "burn-in."
Get the most out of the Super Retina display
With iOS 11, iPhone X is specially designed to minimize the effects of long-term use and extend the viewing life of the Super Retina display. Here are some additional things you can do to get the most out of your Super Retina display:
Update your iPhone X to the latest version of iOS. When a new update is available, you'll see a prompt to update. You can also check for updates in Settings > General > Software Update.
Use Auto-Brightness to automatically adjust the brightness of your display based on the ambient light in your location. This setting is on by default. To check this setting, go to Settings > General > Accessibility > Display Accommodations.
Set your iPhone X to turn off the display when you aren’t using it. Choosing a shorter time is recommended. To adjust this setting, go to Settings > Display & Brightness > Auto Lock.
Avoid displaying static images at maximum brightness for long periods of time. If you have an app that keeps your display on when you aren’t actively using your iPhone X, you can temporarily reduce the brightness level using Control Center.
Ей ти го на... ти може да не виждаш как ще се случи, но щом ейпъл официално ти дават насоки как да го ползваш(да му трепериш) си се случва явно!
Инжинерите на ейпъл създали новия супер дупер ретина дисплей, а не казват нищо че са го поръчали на самсунг

Едит: само аз ли долавям отслабване на wifi при 7+ след като качих гомно 11?