Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от drago9205 » 24 Окт 2017, 14:52

Колегата вече ме е изпреварил с мнение подобно на моето, но когато става дума за кола "от собственик" не трябва винаги да сте с нагласата, че всички са като вас и поддържат колите си педантично. Масово хора карат докато нещо не умре тотално. Също малко хора се интересуват и четат, за да знаят какви детски болести по колите има или на кое му наближава времето за смяна, а се доверяват сляпо на майстори.
Аз лично нямам добър опит с тези така добре "поддържани" коли от собственици. На място като отида все попадам на коли с видими забележки, така както ми се кълнат какво са сменяли и какво са рециклирали, а картинката е видима. Да не говорим, че не знам това което е сменяно дали е смененео с ОЕМ или с най-евтиният афтърмаркет (защото вторият вариант може да причини доста главоболия в последствие) или къде е рециклирано(и скоро пак ще е готово да се окоти).

Истината е, че няма рецепта дали да е нов внос или от собственик. След малко обикаляне човек си дава сметка, че читавите коли от собственици са толкова често срещани колкото и читавите нов внос - и двете са скъпи ако се търси хубава кола :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Окт 2017, 14:55

Tunturi написа:Като цяло и стария и новия внос си има свойте предимства и недостатъци не бива да се ограничава човек с предрасъдъци и да отпише с лека ръка което и да е от двете.

отписвам с лека ръка всички джамбази...

който има нерви да си купува коли от тях :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Окт 2017, 15:11

drago9205 написа:Истината е, че ...

...всичко е на късмет. Можеш да се наиграеш яко и в двата варианта. Взимал съм от частни лица и съм имал проблеми, взимал съм и от търгаш и съм сменял само консумативи и обратното. Точно в момента е по-препоръчително да е от частно лице заради многото случаи на обявени за издирване след продажбата коли. Един вид да си вържеш гащите малко. Не, че регистрирана тук кола пък не може да се окаже запорирана или пак обявена за издирване или нещо от сорта, ама все пак...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 24 Окт 2017, 16:35

vicho написа:нов внос +1000 до 1,500лв за джамбаза
стар внос -2,000 до -х,хххх лв за продавача

:mhihi:

Точно това исках да кажа.
Тук е чудесно синтезирано.

Браво

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 24 Окт 2017, 21:26

Колеги на какво трябва да се гледа и внимава при покупката на 320ci 170к.с. 2002г.?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 26 Окт 2017, 18:01

Silverlight написа:Колеги на какво трябва да се гледа и внимава при покупката на 320ci 170к.с. 2002г.?
Дали гори масло и да не е раждясала.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 27 Окт 2017, 21:55

Иначе двигателя здрав ли е и държи ли на турбиниране до към 300к.с. Долу-горе?

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 28 Окт 2017, 10:02

Silverlight написа:Иначе двигателя здрав ли е и държи ли на турбиниране до към 300к.с. Долу-горе?

Не знам за какво ще я ползваш, но тези резултати които търсиш от 2.0-та ще ти е като цена горе-долу половината за която си взел автомобила :mhihi: . В последствие, разходите няма да ти харесат, та като цяло концепцията ти е в грешна насока. По-скоро се насочи към 3,0д

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 01 Ное 2017, 20:05

Миналата седмица събота ходихме да гледаме колата и честно казано още съм в шок от видяното. :mhihi:
Сега на мерника се задава едно 328ци 1999г., но ще видим дали ще я спазаря на добра цена. :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от gunson » 03 Ное 2017, 0:53

Пичове какво ще кажете за баварията на колегата raduslaf? Бившия десен волан не ме мори толкова ако наистина е направен като хората, по скоро това че гори неупределено количество масло.

viewtopic.php?f=46&t=422866

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 03 Ное 2017, 9:04

gunson написа:Пичове какво ще кажете за баварията на колегата raduslaf? Бившия десен волан не ме мори толкова ако наистина е направен като хората, по скоро това че гори неупределено количество масло.

Ако гори литър на 1000км е лошо,но ако е литър за 10х км си е ок.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 03 Ное 2017, 15:06

Драгослав написа:
gunson написа:Пичове какво ще кажете за баварията на колегата raduslaf? Бившия десен волан не ме мори толкова ако наистина е направен като хората, по скоро това че гори неупределено количество масло.

Литър за 10k км би било идеално, даже оптимистично. И 2l/10000 да гори пак е ОК. На мен ми е интересно, как точно ще се провери дали колата гори много масло, преди евентуална покупка?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 03 Ное 2017, 15:35

Здравейте, колеги!

Карам Хонда Акорд 99', но ми трябва комби, та в процеса на търсене установих, че БМВ може да покрие критериите ми с изисквания. От доста време чета форума, но не пиша, а само попивам, обаче след като прочетох това мнение, не се сдържах и се регистрирах :lol: :lol:

streetz написа:Някой посещавал ли е тази автокъща, някакви впечатления? Тук из форума попаднах на няколко мнения, че търговеца е особен дебил ... ама пък доста Е46-ци има, на снимки не са прекалено зле.

И на мен ми направи впечатление, че има много БМВ-та там и реших да отида да погледна наживо, при което човекът ме посрещна и ме попита какво си търся. Аз отговорих, че няма конкретна кола, за която съм дошъл и искам да разгледам, на което този отговори, че всички са счупени и не се продават. :lol: Естествено тръгнах си, щом не ми иска парите, няма да му ги давам насила. Успях все пак да огледам 10-тина коли отвън набързо и ми направи впечатление, че бяха със запазен външен вид (т.е. нямат следи от видими тежки удари или ръжди).

Но съветът ми е да стоите надалеч, ако не ви се занимава с темерути :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Ное 2017, 15:37

mu6a4 написа:
Драгослав написа:

Литър за 10k км би било идеално, даже оптимистично. И 2l/10000 да гори пак е ОК. На мен ми е интересно, как точно ще се провери дали колата гори много масло, преди евентуална покупка?

Като я покараш годинка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 03 Ное 2017, 15:39

mu6a4 написа:На мен ми е интересно, как точно ще се провери дали колата гори много масло, преди евентуална покупка?

Половин час първа-втора в лютеницата и ако не се разпадне, не кипне и маслото не стане на вода го купуваш :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46