Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Отплеснахте се от темата, ще се включа и аз за финал на офтопика
Дизела може да има повече въртящ момент и да харчи по-малко, но никога не може да се доближи като усещане до 6-цил.бензин. Да, онова трудно за описване усещане, което е отвъд данните на хартия. Може да не става много за писта и да харчи много, но е незаменимо. Който е карал, ще ме разбере, който не е - по-скоро да се въздържа от препоръки. Без това в Е90 са последните атмосферни мотори, оставете ни да им се наслаждаваме.

Never mistake motion for action...
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Колега, имал съм и Е46 бензин два броя и Е90 Бензин 325 и Дизел 330. С чиста съвест мога да кажа, че дизела ми пълнеше душата в пъти повече от бензина. Ускорение усещане, еластичност. Ако трябва да избирам пак между двете няма нито едно нещо по което бензина да ме спечели.
Просто и за двата типа двигатели си има хора, които им симпатизират.
Аз съм имал и от двата и съм 100% сигурен в това, което предпочитам.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не спорете, имат си различни +/- дизел/бензин. НО искам да вметна, че тука изолирате напълно факта, че вноса на дизели в БГ е пълна трагедия. Да случиш на кола с пробега на един дизел на 10г е много по-трудно.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ionov написа:Колега, имал съм и Е46 бензин два броя и Е90 Бензин 325 и Дизел 330. С чиста съвест мога да кажа, че дизела ми пълнеше душата в пъти повече от бензина. Ускорение усещане, еластичност. Ако трябва да избирам пак между двете няма нито едно нещо по което бензина да ме спечели.
една вметка - 325и и 330и НЕ са едно и също..пък за еластичност няма да говоря,разликата е,че дизела отиваш с едни стотин лева и знаеш какво да очакваш откъм повече мощност,което е страшно примамливо,защото наистина са силни след това.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
На всичко има решение колеги споко

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте! Може ли да си кажете мнението за тази https://m.mobile.bg/details/11509169256305195 Благодаря предварително!
rosti_84 написа:Здравейте! Може ли да си кажете мнението за тази https://m.mobile.bg/details/11509169256305195 Благодаря предварително!
Добре оборудвана колица, със сигурност не е Ноември 2007. За пръв път виждам най-простия салон комбиниран с надуване, ел. регулиране, че и памет.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Хм....как пък я позна, че не е Ноември 07?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Как се разбира, че не е Ноември 2007?exc написа:rosti_84 написа:Здравейте! Може ли да си кажете мнението за тази https://m.mobile.bg/details/11509169256305195 Благодаря предварително!
Добре оборудвана колица, със сигурност не е Ноември 2007. За пръв път виждам най-простия салон комбиниран с надуване, ел. регулиране, че и памет.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

exc написа:rosti_84 написа:Здравейте! Може ли да си кажете мнението за тази https://m.mobile.bg/details/11509169256305195 Благодаря предварително!
Благодаря за изказаното мнение. В описанието не прочетох никъде за екстра-надуване на седалките. Понеже все още се уча за тези коли, може ли малко помощ-как определи, че не е от 2007 г? Питам, т.к. явно има някакви отличителни белези. Към колата се насочих, т.к. има почти всички нужни ми екстри, като мога да направя компромис със салона (ако наистина е запазен). В мобилето, същите но с кожен салон са с над 2000 лева по-скъпи. Предполагам, че в последствие, ако я купя мога да сменя салона ако наистина е дразнещо.
Може да е регистрирана тогава, но със сигурност не е произведена тогава. След средата на 2007-ма се слага новия модел нави със сензорните бутони.
Пък и търговец да не подмлади кола поне с половин година почти няма.
Едит: Даже било от март 2007. Ето цитат от Уикито:
CCC - Update 1
This is a minor update to iDrive Professional debuted in March 2007. It adds additional programmable buttons in the dashboard to directly access frequent functions and it removes the haptic feedback from the iDrive controller.

CCC - Update 1
This is a minor update to iDrive Professional debuted in March 2007. It adds additional programmable buttons in the dashboard to directly access frequent functions and it removes the haptic feedback from the iDrive controller.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Моята е произведена Март 2008г и CCC контролера има само 1 бутон. Тези programmable buttons ги имах на волана, можеш да назначиш функция на 2 от бутоните, но на снимките тук не се вижда дали на този не е така същоexc написа:Може да е регистрирана тогава, но със сигурност не е произведена тогава. След средата на 2007-ма се слага новия модел нави със сензорните бутони.
CCC - Update 1

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Тук говорим за програмируеми бутони на Навито, не на волана - тоест сензорните. Твоята няма начин да не е с такива.
На старите има и надпис "BMW Navigation professional", на твоята(новите) няма никакъв.
Иначе многото бутони до контролера вече ги има при CIC. При ССС може да има само 2 бутона максимум - менюто и бутон за гласови команди. Поне аз повече не съм виждал.
С това не искам да кажа, че колата е лоша. На мен ми харесва, просто това ми се наби на очи от снимки.
На старите има и надпис "BMW Navigation professional", на твоята(новите) няма никакъв.
Иначе многото бутони до контролера вече ги има при CIC. При ССС може да има само 2 бутона максимум - менюто и бутон за гласови команди. Поне аз повече не съм виждал.
С това не искам да кажа, че колата е лоша. На мен ми харесва, просто това ми се наби на очи от снимки.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колегата е прав за бутоните на навито.
Тъкмо се бях навил да ходя да гледам колата и направих малко проучване за "частното лице" в Плевен. Затова искам да споделя какво открих. По телефонния номер под обявата открих, че "частното лице" (то е ясно, че не е такова и без да търсиш, т.к. предлагат лизинг и т.н.) от Плевен е съсобственик в автокъща Бораго. След четене в интернет и звънене на приятели, разбрах, че това са едни от най-големите измамници. Сума хора са пропищяли от тях. Купуват се смазани коли от Швейцария чрез някакъв тамошен пенсионер, товарят се на автовоза и заминават в гаражни работилници в плевенските села. От там се пудрят, китосват, пълнят със силикони и крепежни елементи, след което заминават в автокъщата или към "частното лице". Често в описанието на колите има екстри, които несъществуват, а като се срине колата след 200 км. каране, отговорът бил "ми да си гледал бе, кьорав карти не играе"! Реших да споделя това, което открих, т.к. както се надявам на помощ от тук присъстващите, така искам и аз да съм полезен. Явно ми предстои още дълго издирване на сносна кола.