Рециклиране на Носачи

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Рециклиране на Носачи

Мнение от jullydjs » 28 Дек 2006, 17:52

Здравеите, и весели празници :D Колеги имате ли добро впе4атление от рециклираните носа4и за Е34, и каде има добър маистор за рециклиране, ако някои знае да каже, става въпрос за в София ,по принцип слагам само нови но ре6их да пробвам с рециклаж, питам само за носа4ите защото устаналите неща не са чак толкова скъпи. Благодаря предвапително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 28 Дек 2006, 17:57

симеоновско шосе срещу мотоексперт, много съм доволен вече 30к нямам ядове
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 28 Дек 2006, 20:04

колега,мисля че въпреки хвалбите на много хора за рециклираните части трябва да вземеш под внимание умората на материала и това че не е минало изделието качествен контрол.По добре се довери на изделие произведено в завод а не на..........не опира въпроса до пари макар и те да са от значение а до сигурност,за това не трябва да се прави компромис. 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 28 Дек 2006, 20:17

valeri написа:колега,мисля че въпреки хвалбите на много хора за рециклираните части трябва да вземеш под внимание умората на материала и това че не е минало изделието качествен контрол.По добре се довери на изделие произведено в завод а не на..........не опира въпроса до пари макар и те да са от значение а до сигурност,за това не трябва да се прави компромис. 8)

колега всички знаем,че пъпвоначално вградените от завода части са наи здрави, такаче аз предпочитам да ги рециклирам тях, а не да си купя нови уж оригинални за които се самнявам че са направени от същия материал и завод на БМВ

п.с. мое мнение не подстрекавам никого, всеки си има глава на раменете и да си решава сам ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 29 Дек 2006, 5:26

valeri написа:колега,мисля че въпреки хвалбите на много хора за рециклираните части трябва да вземеш под внимание умората на материала и това че не е минало изделието качествен контрол.По добре се довери на изделие произведено в завод а не на..........не опира въпроса до пари макар и те да са от значение а до сигурност,за това не трябва да се прави компромис. 8)

Да колега за това си прав, но просто изкам да 4уя още мнения от колеги. А като става вапрос за нови аз копувам MOOG не знам дали тази марка ви говори нещо но там от кадето ги взимам казват 4е са добри,И аз нямам лошо впе4атление от таз марка, но бих експериментирал.

пп. Ина4е цените на новите носа4и са добри според мен.
късиат е 100лв.
дългият е 70лв.
разбира се с малка одстъп4ица за мен

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Дек 2006, 9:09

Аз съм минал през 2 броя (железен и алуминиев от шофьорската страна), 2 бр MOOG,от другата страна и трябва да ви кажа,че рециклираните ми издържаха около 6 месеца ~ 25 К км ,както и тези на MOOG :idea:

От две години съм съм с Lamforder и едва сега започвам да дочувам ,от мойта страна някой носачите леко да почуква.Километрите са много за това време.За тези от вас,които нямат пробег повече от 25 К км на година вероятно е най-добре д карат с рециклирани,но аз лично с между 40 и 50 К км годишно просто ми дотяга постоянно да се занимавам с такива глупости,постоянно да ходя по реглажи,да ми тропа колата :confused:

Цените на хубавите носачи са два пъти по-високи,но ми повярвайте,че всичко свършва с тях :D За тампоните от Е32 750 ,знаете,по-горе има важна тема ...

П.С.Там за тия смотаняци на Симеоновско шосе,просто нямам думи :puke:
Откакто миналата година си рециклирах кормилната кутия и няколко км след ремонта волана ми започна да затяга,та чак щях да катастрофирам ,просто за мен са персона нон-грата :evil: На всичкото отгоре ,като са сваляли волана,са ми скъсали ринга с инсталацийте за въздушната възглавница и клаксона абе ужас :maad:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 29 Дек 2006, 9:29

П.С.Там за тия смотаняци на Симеоновско шосе,просто нямам думи :puke:
Откакто миналата година си рециклирах кормилната кутия и няколко км след ремонта волана ми започна да затяга,та чак щях да катастрофирам ,просто за мен са персона нон-грата :evil: На всичкото отгоре ,като са сваляли волана,са ми скъсали ринга с инсталацийте за въздушната възглавница и клаксона абе ужас :maad:

Георги Пенчев[/quote]

Пенчев, дали говорим за едни и същи хора на симеоновско шосе?
защото знам, че те не се занимават с демонтаж и монтаж на частите, а само рециклират.
аз съм доволен от тях, свалих си носачите занесах ги сутринта и следобят ги взех готови и нямам ядове :roll:
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Дек 2006, 10:22

Там за същите говоря,пише на рекламен трансперант - Възстановяване на рейки,шарнири ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 30 Дек 2006, 2:06

Не съм искал да засягам някого с мнението си за рециклираните части,но според мен днешно време човек трябва да бъде пестелив и добре да си направи сметка кое излиза по евтино и най вече сигурно.Не знам рециклажа да издържа повече от 10-15000км+труд+реглаж+загубеното време тя става една не ти е работа.Твърдо съм за това като правиш нещо то да е като хората.Много доказали се фирми предлагат части на достъпни цени така че не си струва да се импровизира в час по трудово обучение.Пак казвам не си стува ,карате БМВ та бе хора :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 30 Дек 2006, 4:53

Благодаря за мненията колеги, Маи ще слагам нови4ки и ако някои от вас знае за ка4ествени носа4и на хубави цени4ки така леко около тези цени които съм дал (визирам теб Брат ПЕНЧЕВ) да каже. Мерси предварително колеги

ПП. А моят MOOG изкара близо 70 000 км :mhihi: може и да съм касметлия :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 30 Дек 2006, 14:59

:idea: :arrow:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 30 Дек 2006, 16:29

valeri написа:Не съм искал да засягам някого с мнението си за рециклираните части,но според мен днешно време човек трябва да бъде пестелив и добре да си направи сметка кое излиза по евтино и най вече сигурно.Не знам рециклажа да издържа повече от 10-15000км+труд+реглаж+загубеното време тя става една не ти е работа.Твърдо съм за това като правиш нещо то да е като хората.Много доказали се фирми предлагат части на достъпни цени така че не си струва да се импровизира в час по трудово обучение.Пак казвам не си стува ,карате БМВ та бе хора :twisted:
Колега не знам какво разбираш под рециклиране??? Щото има и такива дето само пълнят шарнира с някъква пластмаса и тогава наистина искарва само около 10-15000км. Аз лично видях как се прави истинското въстановяване и вярвай ми наистина останах учуден колко здраво става. Баща ми кара вече втора година с въстановена предница на БМВ-то и няма никъкви грижи. А той кара много около 30000 на година. Миналата година заведох и мой приятел да си въстанови и неговите на същото място и той кара вече една година без дори да му е мрърнала предницата. Аз лицно моята я правя само с нови и да ти кажа честно чак се чудя вече защо ??? Последният път смених четирите носача с шарнирите с lenforder и след една зима се разхлопаха и не защото не си пазя колата а просто щото са ни такива частите. Преди месец сменях двата тампона и двата носача с "оригинални" уж части и ако догодина ми се разхлопа нещо пак никога няма да си купя нови.
Знам само че при въстановяваните носачи трябва на всеки 10000км да се гресират и да се претягат за хлабини и ако не се спазва това се разхлопват да.
Това са мои лични наблюдения и не са критерий. Но това е мята гледна точка на нещата.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 31 Дек 2006, 18:19

Тия на симеоновско шосе са добри.Рано ми още да говоря от личен опит,защото ме ремонтираха скоро,но съм чувал добри отзиви за тях.Взимат 20 лева на точка и наистина не правят монтаж-демонтаж.Но по принцип може да си оставиш колата и те я карат в сервиз.Та в такъв сервиз са му направили зулумите на NAPSTERS според мен.А и според мен е по-добре качествен рециклаж отколкото нови боклуци.Е ако има кой да ти гарантира,че новата част е истинска е по-добрия вариант.Макар ,че с тия дупки и на ново и на старо бързо му се е.... мамата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 01 Яну 2007, 15:13

vvch написа:Тия на симеоновско шосе са добри.Рано ми още да говоря от личен опит,защото ме ремонтираха скоро,но съм чувал добри отзиви за тях.Взимат 20 лева на точка и наистина не правят монтаж-демонтаж.Но по принцип може да си оставиш колата и те я карат в сервиз.Та в такъв сервиз са му направили зулумите на NAPSTERS според мен.А и според мен е по-добре качествен рециклаж отколкото нови боклуци.Е ако има кой да ти гарантира,че новата част е истинска е по-добрия вариант.Макар ,че с тия дупки и на ново и на старо бързо му се е.... мамата.

:) колега на пенчев са му осакатили колицата , иначе аз съм доволен от рециклажа ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от LIUBO-M5 » 02 Яну 2007, 11:49

сз си ги рециклирах и сам доволен ;)

Следваща

Назад към E34