Малък юбилей - 300к :-)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Малък юбилей - 300к :-)
Здравейте колеги,
Миналата седмица моята кола мина 300к км и за това реших да пусна тема по тоя повод.

Преди няколко месеца мислех да я пусна за продажба и да си взема по-нова кола, но нещо в последно време се разколебавам. Колата си върви доста добре и в момента буквално нямам никакви проблеми с нея (само тая жълтата ламБа на таблото
). На външен вид не е нищо особено, кара се всекидневно все пак и има някоя друга драскотина тук-там, но на мен си ми харесва и съм много доволен от нея. Днес сложих зимните гуми, нови зимни стелки, чистачки и зимна течност и смятам, че колата е готова за зимата.
Поддръжката е песен (М52 двигател
) и нещо не мога да реша защо да я сменя. За мен най-големия плюс на по-новоите коли е, че са по-сигурни, всичко останало май е по-скоро незначително за мен.
Споделете при вас как е и обмисляте ли смяна с по-нова кола и защо?
Поздрави
Миналата седмица моята кола мина 300к км и за това реших да пусна тема по тоя повод.

Преди няколко месеца мислех да я пусна за продажба и да си взема по-нова кола, но нещо в последно време се разколебавам. Колата си върви доста добре и в момента буквално нямам никакви проблеми с нея (само тая жълтата ламБа на таблото

Поддръжката е песен (М52 двигател

Споделете при вас как е и обмисляте ли смяна с по-нова кола и защо?
Поздрави

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Малък юбилей - 300к :-)
Жив и здрав, да те слуша още 300к.
Не мисля за смяна, това е последния модел, който мога да си чопля за забавление и развлечение, а и за мен удоволствието от шофирането приключва между е36 и е46, не ми допада ел. волан и ел газ, а липсата на цилиндри в новите .....
ПП Сложи една снимка на юбиляря.
Не мисля за смяна, това е последния модел, който мога да си чопля за забавление и развлечение, а и за мен удоволствието от шофирането приключва между е36 и е46, не ми допада ел. волан и ел газ, а липсата на цилиндри в новите .....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Да ти е жива и здрава и още много години/км. да те слуша!
Като се замисля- какво ново , каква по-голяма сигурност?!Всичко се прави вече с прогнозируем ресурс.
За 1-2 литра бензин икономия , никога не бих сменил Е46-цата с друга кола!

Като се замисля- какво ново , каква по-голяма сигурност?!Всичко се прави вече с прогнозируем ресурс.
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS
onewg написа:Мойте вече подмина този юбилей![]()
Те май-повечето за втори път ги минават

Колегата е много прав ,стара и поддържана кола много по-малко ядове от нова. Там е с прогнозируем ресурс

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
meha написа:onewg написа:Мойте вече подмина този юбилей![]()
Те май-повечето за втори път ги минават![]()
Колегата е много прав ,стара и поддържана кола много по-малко ядове от нова. Там е с прогнозируем ресурс
Напълно подкрепям, добре поддържана е46 може да направи поне още 1-2 пъти по толкова.

Да голяма дилема, само дето като отворя обявите в мобилето и видя на какви гробници им искат 15 бона кеш, мисълта автоматично ми се изпарява от главата. Аз бих се замислил за смяна единствено с нова кола от магазина и то няма да бъде от класа на дачия. За жалост нямам излишни 40-50 бона в момента.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Карай си я колицата и послушай колегите над мене - е46 е последното здраво БМВ от 3та серия. Още повече си с М52...
Аз моята е46ца съм решил да си я карам до последно, бих купил друга кола само ако се наложи.
Пожелавам ти още поне 300к леки и безаварийни!!!
Аз моята е46ца съм решил да си я карам до последно, бих купил друга кола само ако се наложи.
Пожелавам ти още поне 300к леки и безаварийни!!!

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Честит юбилей 
Е90ката е къде къде по-надеждна кола от Е46цата (притежавал съм и двата модела повече от две години)

fancooler написа:е46 е последното здраво БМВ от 3та серия.
Е90ката е къде къде по-надеждна кола от Е46цата (притежавал съм и двата модела повече от две години)

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Denmark
- младши ентусиаст
-
Благодаря ви колеги, и вие да си карате с кеф колите
Аз имах чисто ново Поло, което според мен беше много добра количка, но някак ми се струваше, че на 100к км е задължително да се продава, защото това е ресурса на двигателя и ще се почнат скъпите ремонти. А и на мен също ми харесва да си чопля по Е46-цата и може би това допринася за удоволствието.
Иначе под сигурност имам предвид, че новите коли уж са по-безопасни, най-добре да не се разбира, а и по-еко-friendly. Aко ни ограничат да влизаме в големите градове, примерно в Германия, ще е кофти..
Иначе преди Полото правих тест драйв на 1 серия, но ми беше над бюджета. Сега, ако сменям Е46-цата може би ще си търся 1-ва серия, но пък вече е трудно с новите двигатели..
Прикачвам няколко снимки на моята кола, съжелявам за качеството и за това, че е мръсна, но се кара постоянно и е много трудно да я запазя чиста:

Вие с 300к и повече км, сменявали ли сте веригата? При мен не се чува нищо, но се чудя за собствено спокойствие дали да не я сменя...

Lenco написа:Жив и здрав, да те слуша още 300к.
dr.peshev написа:Да ти е жива и здрава и още много години/км. да те слуша!![]()
Аз имах чисто ново Поло, което според мен беше много добра количка, но някак ми се струваше, че на 100к км е задължително да се продава, защото това е ресурса на двигателя и ще се почнат скъпите ремонти. А и на мен също ми харесва да си чопля по Е46-цата и може би това допринася за удоволствието.
Иначе под сигурност имам предвид, че новите коли уж са по-безопасни, най-добре да не се разбира, а и по-еко-friendly. Aко ни ограничат да влизаме в големите градове, примерно в Германия, ще е кофти..
Иначе преди Полото правих тест драйв на 1 серия, но ми беше над бюджета. Сега, ако сменям Е46-цата може би ще си търся 1-ва серия, но пък вече е трудно с новите двигатели..
Прикачвам няколко снимки на моята кола, съжелявам за качеството и за това, че е мръсна, но се кара постоянно и е много трудно да я запазя чиста:

Вие с 300к и повече км, сменявали ли сте веригата? При мен не се чува нищо, но се чудя за собствено спокойствие дали да не я сменя...

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Моята верига я смених чак когато колата наближаваше 500х. А я смених, щото ми омръзна да ме облъчват по сервизите, че ТРЯБВАЛО!! Глупости на търкалета - нищо и нямаше на веригата, сравних я и на дължина и на дъга, беше буквално идентична с новата. Да вметна, че съм с н42, който си е несравнимо по-кекав от м52. Според мен ако нямаш излишни шумове и мотора си работи добре не я бутай и си изхарчи парите по нещо нужно.
А че е90 е по-надеждно от е46.....българския ми е беден да се изразя колко е невярно това твърдение. Аз също съм ги имал и двете. Всъщност то и е46 си е мега трошливо ако трябва да сме честни и последната що-годе надеждна, бе е36 от тройките. Просто е46 е рядко красива кола, поне за мен. Затова и не мисля да се оттървам от нея, харесва ми повече от всички други коли, сериозно! Всеки път като я зърна и я "обарвам" с поглед:) Кво да правиш, мераци:)
А че е90 е по-надеждно от е46.....българския ми е беден да се изразя колко е невярно това твърдение. Аз също съм ги имал и двете. Всъщност то и е46 си е мега трошливо ако трябва да сме честни и последната що-годе надеждна, бе е36 от тройките. Просто е46 е рядко красива кола, поне за мен. Затова и не мисля да се оттървам от нея, харесва ми повече от всички други коли, сериозно! Всеки път като я зърна и я "обарвам" с поглед:) Кво да правиш, мераци:)
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Със здраве да си я караш !
Аз смених няколко е46-ци на по 300к+ км. , а и сегашната ми е почти колкото твоята... и да ти кажа - отказах се да я продавам. Имам и е90 , обаче някак си не ме кефи
Който твърди , че е90 е по-читава от е46 (а аз съм с "мразения" N42B20 мотор), просто явно е имал огромен късмет , че не се е чупила. е90 е всичко друго , но не и надеждна !
Всичко е въпрос на поддръжка, а и наистина е46 е адски красива кола, изпреварила времето си.

Аз смених няколко е46-ци на по 300к+ км. , а и сегашната ми е почти колкото твоята... и да ти кажа - отказах се да я продавам. Имам и е90 , обаче някак си не ме кефи

Който твърди , че е90 е по-читава от е46 (а аз съм с "мразения" N42B20 мотор), просто явно е имал огромен късмет , че не се е чупила. е90 е всичко друго , но не и надеждна !
Всичко е въпрос на поддръжка, а и наистина е46 е адски красива кола, изпреварила времето си.

Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
Честито ! За Дания е супер
И аз съм от тук, вчера моята (e46 320i m52) направи 414,000 и още не мога да разбера как не ми бута и 1 грам масло - буквално.... от смяна до смяна на маслото винаги ми е на едно и също ниво... един път умишлено налях по малко и пак така си стоя 15 хил километра.....

- Denmark
- младши ентусиаст
-
sk8 написа:Честито ! За Дания е суперИ аз съм от тук, вчера моята (e46 320i m52) направи 414,000 и още не мога да разбера как не ми бута и 1 грам масло - буквално.... от смяна до смяна на маслото винаги ми е на едно и също ниво... един път умишлено налях по малко и пак така си стоя 15 хил километра.....
Мерси

На мен това ми е първата кола с М52, която не пипа маслото изобщо. Преди и на е36-цата и на е39-тката все трябваше да доливам по 500-800 грама между смените.
Иначе другия месец трябва да минавам преглед, но не очаквам проблеми. Единствено предното стъкло трябва да сменя, че пак е счупено...

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2