Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 09 Окт 2017, 7:50

Ronian написа:А да попитам вчера с инпата като се загледах в живи данни и имам разлика в desired и actual air mass. На desired е по малко отколкото на actual който е с около 150 единици повече. ЕГР и ДПФ са изолирани
Заради ЕГР е това. Колегата, който ти го изолира, не ти ли е обяснил?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 09 Окт 2017, 8:21

dextuar написа:
Ronian написа:А да попитам вчера с инпата като се загледах в живи данни и имам разлика в desired и actual air mass. На desired е по малко отколкото на actual който е с около 150 единици повече. ЕГР и ДПФ са изолирани
Заради ЕГР е това. Колегата, който ти го изолира, не ти ли е обяснил?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Така взех колата колега. Мерси за отговора

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Окт 2017, 20:52

На доста от въпросите, които пускате тук, вече има отговори (а и цели теми във форума). Търсете преди да питате ;)
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 10 Окт 2017, 20:08

Някои колега може ли да ми направи услуга да ми заснеме видео какви са стойностите му на дебитометара на студено че днес изчистих перфектно колектора понеже ми играят оборотите до как не загрее мотора над 45 градуса и ми се струва че дебитометара ми е за смяна но не съм сигурен. След като изключа демобометара работи без да прекъсване няма грешки а колата върви супер :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 10 Окт 2017, 21:53

Някой пребоядисвал ли е арктис металик, мисля а34 беше? Става въпрос за 2те брони и тъй като цвета е много особен ме е страх че на различни светлини може да има разлика. Някой ако има кола с такъв цвят и е правил нещо по боята да каже има ли повече от 1 разновидност тоя цвят и дали е имал проблем. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: камаз
Детайли за колата: E90 320i 2005г.

Мнение от djakere4a » 11 Окт 2017, 7:03

Plamenv написа:Някой пребоядисвал ли е арктис металик, мисля а34 беше? Става въпрос за 2те брони и тъй като цвета е много особен ме е страх че на различни светлини може да има разлика. Някой ако има кола с такъв цвят и е правил нещо по боята да каже има ли повече от 1 разновидност тоя цвят и дали е имал проблем. :)

моята е титан силвър, наскоро ми боядисваха бронята, наистина си е трудно, но момчетата са се постарали. Ако си в Пловдив питай при късия /гарант 03/ работят добре, но трябва да ги подсещаш, защото имат доста работа и се бавят понякога.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 11 Окт 2017, 17:37

djakere4a написа:
Plamenv написа:Някой пребоядисвал ли е арктис металик, мисля а34 беше? Става въпрос за 2те брони и тъй като цвета е много особен ме е страх че на различни светлини може да има разлика. Някой ако има кола с такъв цвят и е правил нещо по боята да каже има ли повече от 1 разновидност тоя цвят и дали е имал проблем. :)

моята е титан силвър, наскоро ми боядисваха бронята, наистина си е трудно, но момчетата са се постарали. Ако си в Пловдив питай при късия /гарант 03/ работят добре, но трябва да ги подсещаш, защото имат доста работа и се бавят понякога.

Аз имам майстор, но цвета е много особен.. ако някой го има знае за какво говоря, и само комбинацията ме притеснява дали го изкарват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 11 Окт 2017, 20:46

Моята е арктис металик,на една светлина изглежда тъмно сива,на друга синя,на трета зелена,като я регистрирах се чудеха какъв цвят да я пишат...и на мен ми е много интересно дали при пребоядисване ще докарат същия цвят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 11 Окт 2017, 21:37

FE LIPE написа:Моята е арктис металик,на една светлина изглежда тъмно сива,на друга синя,на трета зелена,като я регистрирах се чудеха какъв цвят да я пишат...и на мен ми е много интересно дали при пребоядисване ще докарат същия цвят.

Същото се чудя и аз.. Мойстора е направил малко боя и на пръв поглед е добре, но няма как да се прецени така за тоя цвят за това питам дали сте го правили тоя цват и как е излязъл.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: GLS63

Мнение от funkagenda » 12 Окт 2017, 10:17

Здравейте, колеги.

Можете ли да ми препоръчате добър сервиз за БМВ в София. По конкретно - за атвоматичната скоростна кутия и рейка. Може и на лично. Благодаря! :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от tcani » 12 Окт 2017, 14:32

Здравейте,
Моля за съдействие имам bmw e91 320d което сутрин при температура от 5 -10 градуса, пали доста трудно върти5,6 пъти. Това е само сутрин при първото палене.
Въпроса ми е при колко градуса външна температура се включва подгрева.
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 12 Окт 2017, 17:38

На първо четене най-честите виновници са подгревни свещи, релето на свещите или акумулатор. По спомен под 7 градуса се включват свещите (да ме поправят колегите ако е друго, просто тая цифра ми се върти в главата). Закачи я на една диагностика и веднага ще излезне ако има проблем със свещи/реле.

Потребител
Аватар
Кара: E91

Мнение от dpetrov7 » 13 Окт 2017, 7:32

Здравейте,
автомобила е бмв е91/2007г
Преди известно време закупих букса 61138383300 , кабел с пин 61130005199 , които влизат в датчика за за регулиране нивото на десния фар от оторизиран представител на БМВ /нарочно не пиша името му да не ог хейтвам, не ми дадоха информацията в кои номера на буксата трябва да влезнат двете кабелчета/ понеже старата букса механика не съобрази и е изхвърлил и не е запомнил разположението на кабелите в кои номера на буксата влизат... та въпроса ми е някой от Вас дали има информация или схема в кои номера трябва да влезне кабела , дали и левия фар има такава букса и дали разположението на пиновете е 1:1 като на десния ? Благодаря предварително !

п.с. за пореден път се убеждавам, че живеем в индианска страна закупуваш продукт и ти отказват информация как се монтира правилно що за идиотщина е не знам... :paranoid:

благодаря предварително !

Потребител
Аватар

Мнение от imanov » 14 Окт 2017, 9:31

Здравейте,

преди няколко дена осъмнах без странично стъкло на дясното огледало, :bang: като буксата на огледалото беше оставена и кабела бе скъсан от към платката, което прави използването на автоматичното затъмняване невъзможно.( Това ме кара да мисля, че е бил някой наркоман който просто го е скъсал) Като гледам колко лесно се свалят тези стъкла и колко струват:), може ли да се залепват със силикон или някакво друго лепило за да не могат да се свалят толкова лесно или няма смисъл защото могат да изкъртят цялото огледало? Виждам, че Х5 и другите джипове имат сериозни проблеми с огледалата но нищо не помага но не видях подобна дискусия за 3 серия.

По принцип както трябва да се направи за да се сложи нормално отопляемо огледало без автоматично затъмнение, защото виждам, че буксите са различни ? Може ли просто да се смени кабела който идва от към вратата?

Благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i
Мечтае да кара: е92 335i 500 коня

Мнение от Щурми » 14 Окт 2017, 20:58

Ръчната спирачка има ли си собствени накладки или ползва тези на спирачките? Уж ми натегнаха ръчната, но в движение не коват гумите.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93