Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Бързи въпроси и отговори
Заради ЕГР е това. Колегата, който ти го изолира, не ти ли е обяснил?Ronian написа:А да попитам вчера с инпата като се загледах в живи данни и имам разлика в desired и actual air mass. На desired е по малко отколкото на actual който е с около 150 единици повече. ЕГР и ДПФ са изолирани
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
dextuar написа:Заради ЕГР е това. Колегата, който ти го изолира, не ти ли е обяснил?Ronian написа:А да попитам вчера с инпата като се загледах в живи данни и имам разлика в desired и actual air mass. На desired е по малко отколкото на actual който е с около 150 единици повече. ЕГР и ДПФ са изолирани
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Така взех колата колега. Мерси за отговора
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На доста от въпросите, които пускате тук, вече има отговори (а и цели теми във форума). Търсете преди да питате 

Never mistake motion for action...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Някои колега може ли да ми направи услуга да ми заснеме видео какви са стойностите му на дебитометара на студено че днес изчистих перфектно колектора понеже ми играят оборотите до как не загрее мотора над 45 градуса и ми се струва че дебитометара ми е за смяна но не съм сигурен. След като изключа демобометара работи без да прекъсване няма грешки а колата върви супер 

- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Някой пребоядисвал ли е арктис металик, мисля а34 беше? Става въпрос за 2те брони и тъй като цвета е много особен ме е страх че на различни светлини може да има разлика. Някой ако има кола с такъв цвят и е правил нещо по боята да каже има ли повече от 1 разновидност тоя цвят и дали е имал проблем. 

- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Plamenv написа:Някой пребоядисвал ли е арктис металик, мисля а34 беше? Става въпрос за 2те брони и тъй като цвета е много особен ме е страх че на различни светлини може да има разлика. Някой ако има кола с такъв цвят и е правил нещо по боята да каже има ли повече от 1 разновидност тоя цвят и дали е имал проблем.
моята е титан силвър, наскоро ми боядисваха бронята, наистина си е трудно, но момчетата са се постарали. Ако си в Пловдив питай при късия /гарант 03/ работят добре, но трябва да ги подсещаш, защото имат доста работа и се бавят понякога.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
djakere4a написа:Plamenv написа:Някой пребоядисвал ли е арктис металик, мисля а34 беше? Става въпрос за 2те брони и тъй като цвета е много особен ме е страх че на различни светлини може да има разлика. Някой ако има кола с такъв цвят и е правил нещо по боята да каже има ли повече от 1 разновидност тоя цвят и дали е имал проблем.
моята е титан силвър, наскоро ми боядисваха бронята, наистина си е трудно, но момчетата са се постарали. Ако си в Пловдив питай при късия /гарант 03/ работят добре, но трябва да ги подсещаш, защото имат доста работа и се бавят понякога.
Аз имам майстор, но цвета е много особен.. ако някой го има знае за какво говоря, и само комбинацията ме притеснява дали го изкарват.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Моята е арктис металик,на една светлина изглежда тъмно сива,на друга синя,на трета зелена,като я регистрирах се чудеха какъв цвят да я пишат...и на мен ми е много интересно дали при пребоядисване ще докарат същия цвят.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
FE LIPE написа:Моята е арктис металик,на една светлина изглежда тъмно сива,на друга синя,на трета зелена,като я регистрирах се чудеха какъв цвят да я пишат...и на мен ми е много интересно дали при пребоядисване ще докарат същия цвят.
Същото се чудя и аз.. Мойстора е направил малко боя и на пръв поглед е добре, но няма как да се прецени така за тоя цвят за това питам дали сте го правили тоя цват и как е излязъл.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Здравейте, колеги.
Можете ли да ми препоръчате добър сервиз за БМВ в София. По конкретно - за атвоматичната скоростна кутия и рейка. Може и на лично. Благодаря!
Можете ли да ми препоръчате добър сервиз за БМВ в София. По конкретно - за атвоматичната скоростна кутия и рейка. Може и на лично. Благодаря!

Здравейте,
Моля за съдействие имам bmw e91 320d което сутрин при температура от 5 -10 градуса, пали доста трудно върти5,6 пъти. Това е само сутрин при първото палене.
Въпроса ми е при колко градуса външна температура се включва подгрева.
Благодаря предварително!
Моля за съдействие имам bmw e91 320d което сутрин при температура от 5 -10 градуса, пали доста трудно върти5,6 пъти. Това е само сутрин при първото палене.
Въпроса ми е при колко градуса външна температура се включва подгрева.
Благодаря предварително!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
На първо четене най-честите виновници са подгревни свещи, релето на свещите или акумулатор. По спомен под 7 градуса се включват свещите (да ме поправят колегите ако е друго, просто тая цифра ми се върти в главата). Закачи я на една диагностика и веднага ще излезне ако има проблем със свещи/реле.
Здравейте,
автомобила е бмв е91/2007г
Преди известно време закупих букса 61138383300 , кабел с пин 61130005199 , които влизат в датчика за за регулиране нивото на десния фар от оторизиран представител на БМВ /нарочно не пиша името му да не ог хейтвам, не ми дадоха информацията в кои номера на буксата трябва да влезнат двете кабелчета/ понеже старата букса механика не съобрази и е изхвърлил и не е запомнил разположението на кабелите в кои номера на буксата влизат... та въпроса ми е някой от Вас дали има информация или схема в кои номера трябва да влезне кабела , дали и левия фар има такава букса и дали разположението на пиновете е 1:1 като на десния ? Благодаря предварително !
п.с. за пореден път се убеждавам, че живеем в индианска страна закупуваш продукт и ти отказват информация как се монтира правилно що за идиотщина е не знам...
благодаря предварително !
автомобила е бмв е91/2007г
Преди известно време закупих букса 61138383300 , кабел с пин 61130005199 , които влизат в датчика за за регулиране нивото на десния фар от оторизиран представител на БМВ /нарочно не пиша името му да не ог хейтвам, не ми дадоха информацията в кои номера на буксата трябва да влезнат двете кабелчета/ понеже старата букса механика не съобрази и е изхвърлил и не е запомнил разположението на кабелите в кои номера на буксата влизат... та въпроса ми е някой от Вас дали има информация или схема в кои номера трябва да влезне кабела , дали и левия фар има такава букса и дали разположението на пиновете е 1:1 като на десния ? Благодаря предварително !
п.с. за пореден път се убеждавам, че живеем в индианска страна закупуваш продукт и ти отказват информация как се монтира правилно що за идиотщина е не знам...

благодаря предварително !
Здравейте,
преди няколко дена осъмнах без странично стъкло на дясното огледало,
като буксата на огледалото беше оставена и кабела бе скъсан от към платката, което прави използването на автоматичното затъмняване невъзможно.( Това ме кара да мисля, че е бил някой наркоман който просто го е скъсал) Като гледам колко лесно се свалят тези стъкла и колко струват:), може ли да се залепват със силикон или някакво друго лепило за да не могат да се свалят толкова лесно или няма смисъл защото могат да изкъртят цялото огледало? Виждам, че Х5 и другите джипове имат сериозни проблеми с огледалата но нищо не помага но не видях подобна дискусия за 3 серия.
По принцип както трябва да се направи за да се сложи нормално отопляемо огледало без автоматично затъмнение, защото виждам, че буксите са различни ? Може ли просто да се смени кабела който идва от към вратата?
Благодаря предварително
преди няколко дена осъмнах без странично стъкло на дясното огледало,

По принцип както трябва да се направи за да се сложи нормално отопляемо огледало без автоматично затъмнение, защото виждам, че буксите са различни ? Може ли просто да се смени кабела който идва от към вратата?
Благодаря предварително
- Щурми
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92 335i
- Мечтае да кара: е92 335i 500 коня
Ръчната спирачка има ли си собствени накладки или ползва тези на спирачките? Уж ми натегнаха ръчната, но в движение не коват гумите.