Вода през маслен сепаратор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 150

Вода през маслен сепаратор

Мнение от NGeorgiev » 07 Окт 2017, 22:07

Здравейте, направих една глупост.

Вчера свалих масления сепаратор с идея днес да го сменя, защото избиваше масло през уплатненията. Вечерта валеше и със сигурност е влизала вода през отворите на корпуса. Сигурно трябва бързо да сменя маслото, трябва ли да правя и нещо друго?

Помагайте!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Вода през маслен сепаратор

Мнение от gromovich » 08 Окт 2017, 16:33

Колега, един въпрос, под маслен сепаратор филтъра за картерните газове ли имаш в предвид? Освен това малко не ми става ясно как от там ще влезе вода, да не би да си оставил вдигнат предния капак, като е валяло дъжд. В случай че си смесил маслото с вода мисля, че една смяна на маслото е достатъчна. Но нека и другите колеги да изкажат по въпроса

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 and E30

Мнение от Gonke » 08 Окт 2017, 17:01

Не мисля че от 50-100 грама вода ще му стане нещо на маслото. При достигане на работна температура на маслото водата ще се изпари.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 150

Мнение от NGeorgiev » 08 Окт 2017, 18:41

Филтъра за картерни газове да.
Капака беше затворен, но е влизала вода през решетката до чистачките, тъй като и кутията за филтъра на купето беше свалена, и водата директно в отворите под мястото за масления сепаратор :).
Източих маслото, не личеше да е имало много вода, по тръбите към турбото имаше от там изтече към 50гр.

И вече нищо не оставям не сглобено и ремонти няма да започвам в 6 часа след работа :).

Назад към E46