Чистачки Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Чистачки Е46

Мнение от JTD » 24 Дек 2014, 14:07

devent написа:Явно обаче говорим за различни продукти. Този, който аз намерих си е като течност за чистачки и си се налива в казанчето, а не се маже. Това което казваш ти като ефект ме устройва, не очаквам чудеса от подобен продукт. Можеш ли да ми кажеш(може и на ЛС, може и тук) кой е продукта, от който си доволен?

edit: мисля да се доверя на това Turtle Wax Clear Vue Rain Repellant (ако се счете за реклама, модераторите да го премахнат) :) ето го и ефекта -> http://www.youtube.com/watch?v=JcOsHI5xgU8

Различен продукт с един и същ ефект.
То има и на рейн-х разреден такъв, който се налива в казанчето, но най-добре се получава с този, който мажеш стъклото предварително.
Общо взето ефекта е важен, пък марката кой каквото иска, такова.

Преди няколко месеца си смених Аеротуин-а. Общо взето изкараха 4 години, като ги смених заради шум, иначе си чистиха още добре.
Купих Валео пък да видим колко ще изкарат.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 25 Сеп 2017, 20:44

Колеги,
предстоят дъждове, мъгли, гадости всякакви ....все предпоставки да си погледнем фаровете, чистачки, пръскалки и т.н....
Аз също искам да си сменя чистачките, свикнал съм стъклото ми отпред да е перфектно изчистено. Всички знаете колко е гадно да мажат, особено и ако вали.
В една от големите ритейл вериги в момента има промоция на чистачки, но точно моите размери (58см и 50 см) не ги намерих, та питам на е46 комби - 60см лява чистачка дали ще изскача над стъклото, или ще се побира в рамките му?
Ще съм благодарен на колеги с опит да споделят....

Не очаквах, че при такова предлагане на марки и модели на пазара, ще е проблемно да си намеря точния размер :dunno:
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
Мечтае да кара: M3

Мнение от nikolaymitov » 25 Сеп 2017, 21:30

Аз си взех от тези от колега от форума и съм страшно доволен :
BMW 330d E46 Sedan Europe M57
BOSCH 3 397 001 394-580/500 MM. 2бр. чистачки BMW E46 TWIN-394 S - 48,50 лв./не са заместител , а са точно единствено и само за Е46

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 25 Сеп 2017, 22:02

MORSKIa написа:Колеги,
предстоят дъждове, мъгли, гадости всякакви ....все предпоставки да си погледнем фаровете, чистачки, пръскалки и т.н....
Аз също искам да си сменя чистачките, свикнал съм стъклото ми отпред да е перфектно изчистено. Всички знаете колко е гадно да мажат, особено и ако вали.
В една от големите ритейл вериги в момента има промоция на чистачки, но точно моите размери (58см и 50 см) не ги намерих, та питам на е46 комби - 60см лява чистачка дали ще изскача над стъклото, или ще се побира в рамките му?
Ще съм благодарен на колеги с опит да споделят....

Не очаквах, че при такова предлагане на марки и модели на пазара, ще е проблемно да си намеря точния размер :dunno:

Аз сега съм с 60см, но закача горе лайсната на прозореца в най-високата точка, когато е. Чува се едно неприятно чаткане. Иначе уж мерих 3 пъти преди това. :dunno: Обикновено на 55 нямах проблеми, ама реших да пробвам и 60, но греда.
Иначе съм доволен от Wurth в Екото. Мисля, че бяха към 12лв.бр. Вече съм към 6 месеца съм с тях и още си чистят много добре и не скърцат. Мисля, че още не са ги развалили. Надявам се да изкарат и зимата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MORSKIa » 25 Сеп 2017, 22:11

NGneer4eto написа:
Аз сега съм с 60см, но закача горе лайсната на прозореца в най-високата точка, когато е. Чува се едно неприятно чаткане. Иначе уж мерих 3 пъти преди това. :dunno: Обикновено на 55 нямах проблеми, ама реших да пробвам и 60, но греда.

Ясно, исках да пробвам с по-бюджетнен вариант (6-7 лв. парчето)....ама явно ше ходя на оригинални......пфуууу пак изваждане ...
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 25 Сеп 2017, 22:33

Някой пробвал ли е с оригинални пера? Аз си пазя оригиналните чистачки за тази цел и гледам, че се предлагат перата като оригинална част и не изглеждат и скъпи. Но не ми е ясно как става смяната. Някой правил ли е нещо подобно?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MORSKIa » 25 Сеп 2017, 22:59

NGneer4eto написа:Някой пробвал ли е с оригинални пера? Аз си пазя оригиналните чистачки за тази цел и гледам, че се предлагат перата като оригинална част и не изглеждат и скъпи. Но не ми е ясно как става смяната. Някой правил ли е нещо подобно?

Аз
и в момента съм с такива, и не са скъпи (30ина лв по спомен) и бяха чудесни 2-3 години...ама одъртяха и те......
И сега от четене тук - там много е вероятно тези рамена вече да са се амортизирали достатъчно (според мен са на не по-малко от 5-6, че може и повечко години) и дори да сложа пак ОЕМ перца.....не бих искал да рискувам да не чистят гладко...... заради рамената......

Затова ше си ходят и нови :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 26 Сеп 2017, 0:50

В Сф, на бд Възкресение има едно момче продава чистачки. Сигурно поне 20 чифта смених и евтини и скъпи. Имаше дни, по три чифта на ден сменях с надеждата нещо да чисти, да не скърца и стърже. Направо се бях отчаял, когато ме пратиха в това малко магазинче. Мега евтини, чистят и са сравнително тихи. Ако някой реши да го потърси, в дясно от магазинчето му има някви араби, кърпят гърнета.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 26 Сеп 2017, 20:29

Миналата година си взех от колега от форума Windshield wipers Bosch twin spoiler 394S, т.е. комплекта, който си е за Е46. Ами още при първия дъжд стигнах до извода или са менте или качеството от преди 4-5 години вече не е същото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er

Мнение от RaiN » 15 Яну 2018, 11:19

Здравейте,скоро някой да е купувал Bosch чистачки и доволен ли е от качеството? :yes:

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 15 Яну 2018, 13:25

Аз. Лятото смених наличните. Никакви грижи, чистят страхотно.
С уточнението, че става дума за оригинален бош, за Е46 специално, брандирано е на кутията, а не за модерният последно време аеротуин.
Малко под 100 кинта бяха.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 15 Яну 2018, 20:51

RaiN написа:Здравейте,скоро някой да е купувал Bosch чистачки и доволен ли е от качеството? :yes:

Аз ползвах Bosch, но от тези, които се продват по бензиностанциите обикновени - по 10-на лв. Преди 1-2 години, когато ги пуснаха бяха супер - чистиха добре поне 6 месеца, но последните, които взех преди половин година станаха зян за месец и минах на Wurth, ама и те май ги развалиха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 15 Яну 2018, 20:59

NGneer4eto написа:
RaiN написа:Здравейте,скоро някой да е купувал Bosch чистачки и доволен ли е от качеството? :yes:

Аз ползвах Bosch, но от тези, които се продват по бензиностанциите обикновени - по 10-на лв. Преди 1-2 години, когато ги пуснаха бяха супер - чистиха добре поне 6 месеца, но последните, които взех преди половин година станаха зян за месец и минах на Wurth, ама и те май ги развалиха.

4 години вече с BOSCH модел като на снимката, много съм доволен, чистят супер и са супер тихи, но и колата е гаражна все пак, вече издават багажа.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er

Мнение от RaiN » 15 Яну 2018, 22:37

Всичко развалиха в последно време нещо :nono: ..А какво мислите за прословутите "банани"?

Потребител
Аватар
Кара: 328ci и Alfa Romeo 155

Мнение от iradev » 15 Яну 2018, 22:52

RaiN написа:Всичко развалиха в последно време нещо :nono: ..А какво мислите за прословутите "банани"?

Аз си смених чистачките тази пролет с Боша за е46 със спойлер и струваха само 55 лева, а не 100 лева. Чистят много добре и аз първоначално търсех по евтини, но нямаше същите размери и реших да не правя за 50 лева.

ПредишнаСледваща

Назад към E46