Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от zaharia » 21 Сеп 2017, 19:48

Та като стана въпрос за разход, да попитам за прекалено обогатена смес - ауспуха почернява като карам с над 140км/ч къде да търся причините? Свещите са сменени, също маслоуловителя. Грешки нямам. Може ли с диагностика да се хванат дали ламбда сондите, дебитомера, термостата, ДИСАта или нещо друго което също отговаря за формирането на сместа, не работи както трябва?
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Gqbriel » 21 Сеп 2017, 21:20

stocky написа:Когато кажеш го пробваме, надявам се не ме наричаш празнодумец?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Това което казвам и това което отговаряш ,нямат много общо..
Понеже определно Не вярвам ,когато имаш възможност занули борда и ми снимай при 200км/ч как тоя астматик харчи 9/100...било и с ръчна кутия ,някак си не мога да си го представя,не казвам,че си празнодумник...просто разликата между 170 и 200 е доста голяма..

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Сеп 2017, 21:24

zaharia написа:Та като стана въпрос за разход, да попитам за прекалено обогатена смес - ауспуха почернява като карам с над 140км/ч къде да търся причините? Свещите са сменени, също маслоуловителя. Грешки нямам. Може ли с диагностика да се хванат дали ламбда сондите, дебитомера, термостата, ДИСАта или нещо друго което също отговаря за формирането на сместа, не работи както трябва?
Благодаря.

Еми гори масло..термостат сам ще хванеш на скрито меню на колко гр работи,ама няма общо с черното.
Диса в никъв случай.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Сеп 2017, 21:30

zaharia написа:Та като стана въпрос за разход, да попитам за прекалено обогатена смес - ауспуха почернява като карам с над 140км/ч къде да търся причините? Свещите са сменени, също маслоуловителя. Грешки нямам. Може ли с диагностика да се хванат дали ламбда сондите, дебитомера, термостата, ДИСАта или нещо друго което също отговаря за формирането на сместа, не работи както трябва?
Благодаря.

Не ти е богата сместа, N52 в никакъв случай не работи богато, даже обратното, леко беднее според мен, заради еко булшитите им. По-скоро, както ти каза Gqbriel магистрално, над 140 почва да хапва маслото, при мен е същата работа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 21 Сеп 2017, 21:44

Маслото, че го гори, гори го. Това лято се бях навил да смям гумичките, отидох при майсторите, запалихме колата, загря, подавахме газ няколко пъти до 5-6 хил оборота, но не пушеше. Аз не бях много навит да се отваря мотора - искаха да свалят цялата глава и да я ревизират, щото пробега не е толкова голям още 150хил, а винаги може да стане някой сакатлък, а колата иначе си върви добре. Та майсторите казаха, че според тях не са гумичките и затова се отказах и смениха само маслоуловителя. Обаче пак си го гори маслото последно пак литър за 3200км, хем е с по голям вискозитет. Вярно, е че пък и доста съм я настъпвал колата за тия километри. Та се чудя какво да правя, май ще търся накой друг да смени само гумичките без да махаме главата. Та пак да попитам - ако някой знае надежден сервиз в София, Пловдив или другаде където извършват тая операция да каже. Мирафиори знам, че я правят, но е добре да има и алтернативи. В крайна сметка и така може да се кара - гледах има по евтини катализатори немски и английски за към 450е ако нещо се прецакат от маслото.
Последна промяна zaharia на 22 Сеп 2017, 2:56, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 21 Сеп 2017, 23:04

10.3 ми дава с 200 +/6 та 4500 оборота / колко е вярно на борда незнам а за гумичките пипаш не пипаш заложено е от производителя караш и доливаш
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW e91 2006 320d Automatic

Мнение от Коце., » 22 Сеп 2017, 0:57

Здравейте юнаци, някой знае ли аджеба, как се сменя третия стоп на е91? Мъждука леко в десния край, а като го свалих от спойлера не намерих букса. Целия стоп ли се сменя или може крушките някак да се сменят? Мерси

П.С. нормално ли е да нямам никакви модули под кората в багажника

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 22 Сеп 2017, 2:59

Относно разхода на 320i моите представи са близки до това което се вижда на видеото тук https://youtu.be/KZ6ZvPcEWho Разходът на 325i съвсем близък до него.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Бързи въпроси и отговори

Мнение от b00st » 22 Сеп 2017, 11:34

zaharia написа:Маслото, че го гори, гори го. Това лято се бях навил да смям гумичките, отидох при майсторите, запалихме колата, загря, подавахме газ няколко пъти до 5-6 хил оборота, но не пушеше. Аз не бях много навит да се отваря мотора - искаха да свалят цялата глава и да я ревизират, щото пробега не е толкова голям още 150хил, а винаги може да стане някой сакатлък, а колата иначе си върви добре. Та майсторите казаха, че според тях не са гумичките и затова се отказах и смениха само маслоуловителя. Обаче пак си го гори маслото последно пак литър за 3200км, хем е с по голям вискозитет. Вярно, е че пък и доста съм я настъпвал колата за тия километри. Та се чудя какво да правя, май ще търся накой друг да смени само гумичките без да махаме главата. Та пак да попитам - ако някой знае надежден сервиз в София, Пловдив или другаде където извършват тая операция да каже. Мирафиори знам, че я правят, но е добре да има и алтернативи. В крайна сметка и така може да се кара - гледах има по евтини катализатори немски и английски за към 450е ако нещо се прецакат от маслото.

С по-висока скорост разхода на масло при тоя мотор не идва от гумичките, ами от сегментите. Моите гумички са сменяни и пак си го яде извънградско, особено след първите 4000 км. Мериш компресия, ако е 12 и повече, 1 литърче в багажника, като светне на борда доливаш си и хич да не ти дреме.

Потребител
Аватар

Мнение от bawarian.works » 22 Сеп 2017, 12:08

Здравейте! Да попитам някой дали може да сподели информация за някои ъпгрейди ....става въпрос за Е90 330д. 231кс. хибрид кулер как става преправяне на турбо пътища и тн...Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 22 Сеп 2017, 13:31

Също давам глас, че споменатите разходи на масло са си нормални към МАЛКИ за новите бензинки на БМВ..
Карайте, не бойте се :yes:
При мен е малко по-малък, но аз съм с N53.. За около 6К дърпа първия литър и после с един изкарва до смяната на около 10К км.
Това беше с Мотул 10в40, сега съм с БМВ от Дару 5в30 и падна с една четвърт на 4К км.. Може би пак ще е същото горе-долу..
Сменяйте си го на около 10К км и не го мислете много, много..
Имал съм 46-ци с по литър на 1000 и до колкото знам, все още са в движение, че и с подобрения.. Няма грижи.
ПП НЕ слагайте добавки.. :yes:

На един колега чисто новият Ленд Крузър за 150-тина бона глътна 2 литра за няма и 10К км.. За какво си говорим :smoke:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от george_speed75 » 22 Сеп 2017, 14:45

Здрвейте,

какъв беше сайтър за проверка на историята на дадено бмв по вин номер. Говорим за пълна история, до колкото помня се плащаха някакви къси евра.

Мерси предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 22 Сеп 2017, 17:34

Мисля,че това беше->
http://www.auto-records.com/

Аватар

Мнение от krasimir_sb86 » 23 Сеп 2017, 8:29

Здравейте колеги, имам проблем със скоростната кутия който не знам дали и до колко е сериозен - при смяна от втора на трета предавка има едно леко като ритане, не е плавно.Прави го само когато ускорявам нормално, ако я настъпя не се наблюдава. Възможно ли е проблема да се оправи със смяна на маслото (до сега не съм го сменял, предишният собственик уж го е сменил преди 80-90 000км ако може да му се вярва) и ако да, къде в Пловдив могат най-професионално и адекватно да извършат въпросната смяна ? Мерси много ! Колата е е90 320д 2005 автомат .

Потребител
Аватар
Кара: Е91/163hp/2006

Мнение от rgadzhev » 23 Сеп 2017, 14:33

Здравейте колеги, днес ми светна удивителният, проверих за грешки първият път ми изкара prtscreen 1,след като ги изтрих prtscreen 2. Къде е проблемът според вас? Предварително благодаря!

1.png

2.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93