325 M54, при студен двигател колебания на празен
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- tehnodruma
- Потребител
-
- Кара: E46 - 325 ti
325 M54, при студен двигател колебания на празен
Здравейте, както написах в заглавието двигателя ми е 2.5 литровия М54. работи доста добре, но при запалване когато е студен има колебания в оборотите особено напоследък , като спадат до 500 после се качват и тресе, не работи равномерно. След 30 секунди си ги вдига и заспива и започва да мърка и да работи безпроблемно. Можете ли да ме насочите къде да търся проблема, на таблото няма индикация check engine?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 325 M54, при студен двигател колебания на празен
tehnodruma написа:Здравейте, както написах в заглавието двигателя ми е 2.5 литровия М54. работи доста добре, но при запалване когато е студен има колебания в оборотите особено напоследък , като спадат до 500 после се качват и тресе, не работи равномерно. След 30 секунди си ги вдига и заспива и започва да мърка и да работи безпроблемно. Можете ли да ме насочите къде да търся проблема, на таблото няма индикация check engine?
Най-вероятно има характерните за този двигател misfire на един или няколко цилиндъра, но трябва да се потвърди с диагностика. Като основни източници на проблема- запалителна система, горивоподаване, компресия.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Със същият двигател съм. Имах го този проблем. Като проблема не се появяваше когато е топло над 22-25градуса и когато е студено под нулата. Когато външната темепература е между 0 и 19-20гр. се появяваше проблема. След като излезе стрелката за темература от синьото(до този момент оборотите не мърдат) оборотите играеха,не много но играеха. Стрелката стигнеше ли средата оборотите заспиваха. На диагностика не излезе никаква грешка,компресията на цилиндрите перфектна. Диагностиката я направи човек от форума,който разбира. Посъветва ме да сменя филтъра на картерните газове+маркучите към него. Направих това обслужване с оригинални чаркалаци от бмв. Нещата много се подобриха,но пак остана едно минимално колебание на оборотите докато двигателя загрее,което се сучва реално за няма и 10 мин. Аз предполагам,че проблема идва от някой температурен датчик,който не работи напълно адекватно и не излиза на диагностика. Но пак казвам след смяна на нещата по-картерната вентилация ,проблема почти изчезна.
- tehnodruma
- Потребител
-
Възможно ли е да е от клапана който идва от картерните газове? Един човек който ми оправи проблема с еърбега на пасажерската седалка ми каза ,че този клапан му е слабото място на този двигател и може да прави проблем при празен ход.
Сипи бензин хубав и достатъчно като количество . Желателно е да смениш и бензинов филтър. После мисли за други неща.
- tehnodruma
- Потребител
-
Днес докато работеше хванах един сензор за кабела и го побутнах, при което двигателя започна да се побърква, сякаш работеше на по-малко цилиндри и излезна грешка. Сензора е от горе на смукателния колектор, ще приложа скриншот с грешката която след това изчезна и двигателя започна да работи нормално.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tehnodruma
- Потребител
-
Намерих тема за missfire проблема:
viewtopic.php?f=34&t=273748&start=180
viewtopic.php?f=34&t=273748&start=180
- idombev
- Потребител
-
- Кара: e60 525i
- Мечтае да кара: M3 e36/e46
- Детайли за колата: 1994 e36 316i
2002 e46 325ci
2005 e60 525i
Здравейте,
със същия двигател съм и имам същия проблем.
Тъпото е, че не е при всяко палене и не зависи от температурите толкова. Може да е 30+ градуса и да ми играят оборотите, може да е около 10 и пак си играят при първо палене.
На диагностика не се показва нищо.
Компресията на студено и топло е "на лабораторно ниво", според майстора ми.
Картерната вентилация също ми е нова, но си играят оборотите.
След минута всичко си утихва и работи безупречно.
със същия двигател съм и имам същия проблем.
Тъпото е, че не е при всяко палене и не зависи от температурите толкова. Може да е 30+ градуса и да ми играят оборотите, може да е около 10 и пак си играят при първо палене.
На диагностика не се показва нищо.
Компресията на студено и топло е "на лабораторно ниво", според майстора ми.
Картерната вентилация също ми е нова, но си играят оборотите.
След минута всичко си утихва и работи безупречно.

- tehnodruma
- Потребител
-
Маркуча който отива към картера беше скъсан, както и самия филтър за картернтие газове (беше му скъсана мембраната), подмених ги и сега колата работи като часовник.
9 мнения
• Страница 1 от 1