Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Re: Зимни гуми е46
Аз съм карал с Debica Frigo 2. Честно казано цена/качество много ми харесаха как се държат при сняг. На служебната кола карам с такива зимни гуми. Преди 2 години карах и на личната и не съм имал проблем, но и 2-те коли бяха с предно. Още първата зима усетих разликата между предното и задното предаване 

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Някой с впечатления от руските cordiant? Aз карах 2 зими с премиум гуми и останах доста разочарован (континентал)- Не мога да кажа, че са лоши, но според мен има много по-добри за доста по ниски цени. Да може би щях да съм очарован от тях ако карах по немските пътища, които в най-лошите зимни условия са облизани и сухи. Общо взето гумите са комфортни и тихи, добри са като маневренист (не недозавива), но в истински зимни условия са под средното ниво според мен. Не е като да не съм карал с други гуми - за пример ще дама Фулда кристал - старата шарка - много по-добри от контито в зимни условия. За това съм решил да сменя континентаа, който е на не повече от 5000км и да си взема нещо което ще върви в снега.
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Миналата година взех 4-ри такива,шарка на Нокиан,те и в завода им се правят,меки с 10мм грайфер са и са тихи кой каквото и да ти разправя,на 30см сняг на хижа здравец по непочистен път се качих с е46 автомат без проблем за разлика от някои коли на предно,това е гума за сняг,доста добра за парите си.Искат повече баланс само на гума,това е и не им понася температура на асфалта над 10градуса.
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
dxd написа:Миналата година взех 4-ри такива,шарка на Нокиан,те и в завода им се правят,меки с 10мм грайфер са и са тихи кой каквото и да ти разправя,на 30см сняг на хижа здравец по непочистен път се качих с е46 автомат без проблем за разлика от някои коли на предно,това е гума за сняг,доста добра за парите си.Искат повече баланс само на гума,това е и не им понася температура на асфалта над 10градуса.
Да и аз точно за тези с шарката като на нокиана питам. Живея в габрово, имаме си баири и сняг и искам гумата да върви. И честно казано с цената на тези мога да си позволя всяка зима да вземам нови.
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
luizov написа:dxd написа:Миналата година взех 4-ри такива,шарка на Нокиан,те и в завода им се правят,меки с 10мм грайфер са и са тихи кой каквото и да ти разправя,на 30см сняг на хижа здравец по непочистен път се качих с е46 автомат без проблем за разлика от някои коли на предно,това е гума за сняг,доста добра за парите си.Искат повече баланс само на гума,това е и не им понася температура на асфалта над 10градуса.
Да и аз точно за тези с шарката като на нокиана питам. Живея в габрово, имаме си баири и сняг и искам гумата да върви. И честно казано с цената на тези мога да си позволя всяка зима да вземам нови.[/quot
Взимай 4-ри ще останеш приятно изненадан,пък и там си имате сериозна зима за разлика от тука,трябва да ходя до хижа Здравец да видя сняг повечето зими

- driftline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 m57tu2
Колеги някой кара ли 195 55 r16 на е46? Става въпрос за джанти 7J.Изпаднаха ми нови гуми на много добра цена но само от този размер, но искам да знам как се държи колата с тях и дали има голяма разлика от 205 55 16? Благодаря предварително
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Днес говорих с познат гумаджия и ми каза много негативни мнения относно Dayton-a. Каза че доста хора са ходили, че колата им тресе а джантите са идеално прави и тресе от гумите...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
driftline написа:Колеги някой кара ли 195 55 r16 на е46? Става въпрос за джанти 7J.Изпаднаха ми нови гуми на много добра цена но само от този размер, но искам да знам как се държи колата с тях и дали има голяма разлика от 205 55 16? Благодаря предварително
http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
- Amigo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW i8
Колеги, дойде време за закупуване на нови зимни гуми, като съм се спрял на два модела:
- Hankook W452 195/65 R15 91T
- Continental Wintercontact Ts 860 195/65 R15
Някакви отзиви имате ли ? Ханкука са с около 30 лв. по евтини на гума, но континенталките гледам че са първи по класациите. Ще се поставят на E46
Някакви отзиви имате ли ? Ханкука са с около 30 лв. по евтини на гума, но континенталките гледам че са първи по класациите. Ще се поставят на E46
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Amigo0o написа:Колеги, дойде време за закупуване на нови зимни гуми, като съм се спрял на два модела:
Не знам какво изобщо има да се чудиш, като Континентала са поне 6-7 години на първо място. А особено сравнени с Ханкук...
- Amigo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW i8
NGneer4eto написа:Amigo0o написа:Колеги, дойде време за закупуване на нови зимни гуми, като съм се спрял на два модела:
Не знам какво изобщо има да се чудиш, като Континентала са поне 6-7 години на първо място. А особено сравнени с Ханкук...
Hankook са в топ 5 на повечето класации, така че не мисля че са за изхвърляне.
Amigo0o написа:NGneer4eto написа:Amigo0o написа:Колеги, дойде време за закупуване на нови зимни гуми, като съм се спрял на два модела:
Hankook са в топ 5 на повечето класации, така че не мисля че са за изхвърляне.
Не са за изхвърляне ама така поставен въпроса, не мисля, че има много място за спор. Ако беше казал, че бюджета ти е 130 кинта надолу може да говорим.
Аз също съм пред дилема. Единия ми вариант е новия модел на Gislaved eurofrost 6. Имах предния им модел 4 години, не ме е подвел никъде. Тук говорим за размер 205/55/16 gislaved-a е 98лв на брой.
Колебанието ми е, че обмислям да взема малко по-добри гуми и тук се чудя между няколко модела, чиято разлика в цената е брой е 5-10лв.
1. Nokian WR D4
2. Nokian WR A4
3. Fulda KRIST Montero3
4. Goodyear UG 9
Основно карам извънградско и като цяло ми трябва стабилна гума на сухо и мокро, не толкова на сняг. Вие на кой модел бихте се спрели?
За D4 четох, че много бързо свършвала, А4 уж я дават някакъв спортен модел, но пък с по-лошо поведение на мокро спрямо D4. Goodyear-a пак четох много мнения, че били меки и свършвали бързо. Засега май клоня към Fulda-та или A4, но все пак ми се иска да чуя и мнения евентуално от хора, които са карали с тези модели.
Колебанието ми е, че обмислям да взема малко по-добри гуми и тук се чудя между няколко модела, чиято разлика в цената е брой е 5-10лв.
1. Nokian WR D4
2. Nokian WR A4
3. Fulda KRIST Montero3
4. Goodyear UG 9
Основно карам извънградско и като цяло ми трябва стабилна гума на сухо и мокро, не толкова на сняг. Вие на кой модел бихте се спрели?
За D4 четох, че много бързо свършвала, А4 уж я дават някакъв спортен модел, но пък с по-лошо поведение на мокро спрямо D4. Goodyear-a пак четох много мнения, че били меки и свършвали бързо. Засега май клоня към Fulda-та или A4, но все пак ми се иска да чуя и мнения евентуално от хора, които са карали с тези модели.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
За нокиан - освен вносителите им не съм чувал друг да ги хвали, а напротив - чувал съм лоши отзиви.
За Континентал ТС860 от личен опит мога да кажа, че е невероятно добра гума - направо лепне на снега! Не съм карал с толкова добра гума досега. Тия гуми на Микрата на жена ми драпат наравно с моето 330Хи!
Горешто ги препоръчвам!
За Континентал ТС860 от личен опит мога да кажа, че е невероятно добра гума - направо лепне на снега! Не съм карал с толкова добра гума досега. Тия гуми на Микрата на жена ми драпат наравно с моето 330Хи!
Горешто ги препоръчвам!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
insane_v написа:За нокиан - освен вносителите им не съм чувал друг да ги хвали, а напротив - чувал съм лоши отзиви.
Ти сериозно ли? Нокиана на сняг ще дърпа повече от твоите Контита 100%. В тая тема има писано за Нокиан доста и ти си първия човек тука и като цяло от които чувам лошо мнение за Нокиан...
Tires are evil - destroy them all ...