BMW E60 Software Update
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
BMW E60 Software Update
За 150 лева дори захранване не можеш да си купиш, да не говорим за ICOM. Според мен поемаш неоправдан риск с K-DCAN-а, отделно явно и Winkfp-то не ти е настроено правилно, а емулатора за ISTA/P по-добре не го ползвай. Гледам и на доста от модулите им липсва ВИН-а, което с ъпдейта би трябвало да се оправи. За 150 лв може да ти се ъпдейтне цялата кола без ЦЦЦReDFiRe написа:Пробвах и през ISTA/P там пък ми вади един куп грешки за които доста се рових в интернет по чуждите форуми и разбрах от къде идва цялата работа.Имам MOST връзка в жабката и истата иска нея .... и затова даже не иска да ми зареди. Но със WinKFP проблема си остава за DDE и за 90% от модулите.DSC мога да го упдейтна но няма смисъл не ми намира по нов софтуер и не съм дам да го флаша. Работата отива на там че ще трябва да ходя в официален сервиз за ъпдейти или да си взема ICOM което за мен си е долу горе равносилно защото четох тук че вземали 150 лева за пълен ъпдейт , а за тези пари ще си купя ICOM.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: BMW E60 Software Update
Наистина по-добре стой далеч от ISTA-P, ако нямаш ICOM и поне 50-60A захранване. За DDE има по-нов софтуер от твоя (78117xx), както и за по-голяма част от модулите. Рисков е ъпдейта на CCC, особено ако имаш някакви наченки на проблеми с модула - зависвания, рестарти, седене на лого и т.н. Вече дори официален дилър няма да поеме гаранция при проблем на толкова възрастен автомобил...
Only dead fish follow the stream...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ходих много скоро до Авто Бавария за ъпдейт на Ф10 2010г от първите, беше обновявана само веднъж през 2011г, дилъра изрично каза, че не поема гаранция за НИТО един модул. И това за кола на 7 години, какво говорим за кола на 13 и то от първите с толкова много електроника.
- zerhanzenun
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530d LCI
Здравейте,
някой може ли да опише накратко процедурата при софтуерен ъпдейт с ista p?Има ли някаква последователност,някакви подводни камъчета?
Кои модули след ъпдейта искат кодиране?
Поздрави!
някой може ли да опише накратко процедурата при софтуерен ъпдейт с ista p?Има ли някаква последователност,някакви подводни камъчета?
Кои модули след ъпдейта искат кодиране?
Поздрави!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Всичко което не е пуснато по дефулт после трябва да го кодираш наново, като например дигитален километража, падане на дясното огледало при включване на задна, както и прибиране на огледалата при задържане на бутона за заключване на ключа.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Мисля че разбрах как да открия стар ZUSB номер. Първо проверих хардуер номера в ETK там на информацията пишеше 626. Погледнах в ecu family и имаше 626. Така разбрах фамилията. Влязох в папката с датен файловете в тази фамилия и има един .his файл. И ако не се лъжа това е еволюцията в ZB номерата. Там и открих моя ZB номер. Проследих ги докрая докъдето имаше информация и предполагам това е последния ъпдейт за моя DDE 7811729 
Изпратено от моят Redmi Note 2 с помощта на Tapatalk

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ти си твърдо решен да рискуваш с К-ДКАН-а да си убиеш ДДЕ-то?ReDFiRe написа:Мисля че разбрах как да открия стар ZUSB номер. Първо проверих хардуер номера в ETK там на информацията пишеше 626. Погледнах в ecu family и имаше 626. Така разбрах фамилията. Влязох в папката с датен файловете в тази фамилия и има един .his файл. И ако не се лъжа това е еволюцията в ZB номерата. Там и открих моя ZB номер. Проследих ги докрая докъдето имаше информация и предполагам това е последния ъпдейт за моя DDE 7811729
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
Писах си с едно момче от Англия и каза че е правил хиляди ъпдейти по този начин без проблем. Чудя се още аз. Немога да кажа че съм твърдо решен дали да рискувам и аз така, но съм твърдо решен да разгадая цялата тая мистерия с тия ъпдейти 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
То не е мистерия, просто съществува риск.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Давай и се не бой, всичко е поправимоReDFiRe написа:Писах си с едно момче от Англия и каза че е правил хиляди ъпдейти по този начин без проблем. Чудя се още аз. Немога да кажа че съм твърдо решен дали да рискувам и аз така, но съм твърдо решен да разгадая цялата тая мистерия с тия ъпдейти
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги.
Все пак се престраших да упдейтна сам повечето от модулите без тези за CCC.Първо утрепах мотора но след това го съживих
Обаче с два от модулите стана проблем. С LM и SIM\SGM светлините всичко си работи но дава грешка в модула а другия пак така. Възможно ли да са заминали или просто трябва да им резетна дефоутските настройки и времето и ще се оправят ?
Все пак се престраших да упдейтна сам повечето от модулите без тези за CCC.Първо утрепах мотора но след това го съживих

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Колегите те предупредиха няколко пъти, но ти упорито реши да си омажеш колата
.
Сигурен съм в едно, модулите са наред просто ти си сбъркал нещо или си пропуснал нещо при програмирането.

Сигурен съм в едно, модулите са наред просто ти си сбъркал нещо или си пропуснал нещо при програмирането.
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
Ресетнах ги с NCSexpert и всичко си дойде на мястото
Грешките за Лайт модула еърбеците и 4х4 се истриха и вече е чиста. Но един ден карах колата само на задно
Упдейтнах я чрез ,Update ECU като само задам ECU family и оставя WinKFP-то само да си намери ъпдейта. Би трябвало то да си избере най подходящия нали така ?

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
ReDFiRe написа:Ресетнах ги с NCSexpert и всичко си дойде на мястотоГрешките за Лайт модула еърбеците и 4х4 се истриха и вече е чиста. Но един ден карах колата само на задно
Упдейтнах я чрез ,Update ECU като само задам ECU family и оставя WinKFP-то само да си намери ъпдейта. Би трябвало то да си избере най подходящия нали така ?
Така би трябвало, ама много зависи какво и как си импортирал, отделно какви настройки на самото Winkfp си сетнал, i-level-а дали е съобразен, не винаги е straight forward...
Кажи как уби ДДЕ-то и как го съживи? 'Щото ако наистина беше убито, трябва да е играл програматора...
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
Еми как как ....K-Dcan кабела нали има два режима със запоени 7 и 8 пин и разделени. На моята кола я чете и в двата режима. И викам си със разделени 7 и 8 та уж за по бързо. То не само че по бавно ами при ъпдейта на DDE прехвърлянето спря към 60 и някой процент. И край колата не искаше да запали а върти като замаляла. След това свързах пиновете пуснах нов ъпдейт през програмата и си мина всичко както трябва. Забелязвам някакви нови неща като някфи допълнителни настройки в iDrive което е странно защото не съм ъпдейтвал нищо от мултимедията. Парктроника получи нов звук когато колата е запушена от двете страни. Определено има разлика и в поведението и на двигателя и кутията. Но са толкова минимални че немога да кажа какво точно се е променило. Мога да кажа че със сигурност е към по добро.
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4